Ο Καμμένος “έφαγε” τον Κοτζιά, αφήνοντας σε βάρος του σοβαρά υπονοούμενα

“Είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι «μαγαζί γωνία» που κατά κανόνα προσφέρει μεγάλα πολιτικά (μόνο;) κέρδη στο υπουργό του. Πάνω σ’ αυτό το μαγαζί στήθηκαν καριέρες και έχουμε δει ενοίκους του να καταλήγουν πρόεδροι της δημοκρατίας (Παπούλιας) μέχρι πρωθυπουργοί Σαμαράς, Παπανδρέου).

Το ποιο ουσιαστικό απ’ όλα είναι ότι ο υπουργός του διαχειρίζεται εντελώς ανεξέλεγκτα στην ουσία τεράστιους απόρρητους προϋπολογισμούς (τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια»). Κι εδώ μιλάμε για  πολύ χρήμα. Το αφήγημα λέει ότι με αυτό το χρήμα εξαγοράζονται υπηρεσίες ανθρώπων και μηχανισμών με επιρροή, προκειμένου να προωθηθούν τα εθνικά ζητήματα. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι ποσά σε ποιους και για ποιο λόγο δίνονται. 

Και σ’ αυτό το ζήτημα υπάρχει μια «ομερτά». Αν και κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες, κανένας δημοσιογράφος δεν ασχολήθηκε διαχρονικά μ’ αυτό το θέμα. Η μόνιμη δικαιολογία είναι ότι  τα παραστατικά αυτών των συναλλαγών καταστρέφονται την ίδια στιγμή ή το αργότερο εντός έξι μηνών”.

Τα παραπάνω γράφαμε στον ιστότοπο μας στις 13 Οκτώβρη 2016! Σήμερα που η τυχάρπαστη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία έγινε μόνο για να αποκτηθεί η κουτάλα της εξουσίας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κρίση, τα αλληλομαχαιρώματα που υπάρχουν μεταξύ των κυβερνητικών συνέταιρων, ήταν αναμενόμενο να ξεφύγουν από τα αναμενόμενα όρια.

Η αλλοπρόσαλλη στάση που έχει κρατήσει το κόμμα του Καμμένου ειδικά στην εξωτερική πολιτική το έχει οδηγήσει να έχει εξαερωθεί και ο εκλογικός καταποντισμός του να θεωρείται σχεδόν βέβαιος.
Οπότε και επειδή “ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων”, όπως έλεγε ο Σάμιουελ Τζόνσον, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ κατέφυγε σε εθνικιστικές κορώνες, σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, στην χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, βάζοντας στο στόχαστρο του τον υπουργό εξωτερικών Ν. Κοτζιάς. 

Ο υπουργός Αμυνας όμως δεν στάθηκε μόνο εκεί. Εριξε και “χτυπήματα κάτω απ’ την μέση” εναντίον του υπουργού εξωτερικών, κάτι που σε τέτοιο βαθμό δεν συνηθίζεται στο πολιτικό σκηνικό.
Επειδή όμως ο Π. Καμμένος είναι απρόβλεπτος, άφησε θανατηφόρες αιχμές για τον τρόπο που διαχειριζόταν τα “μυστικά κονδύλια” του υπουργείου του ο Ν. Κοτζιάς.
Σύμφωνα με την καθεστωτική δημοσιογραφία αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. “Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι αισθάνθηκε θιγμένος από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο για τα μυστικά κονδύλια, καθώς ο υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση.
Πάντα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αισθάνθηκε ότι θίγεται η αξιοπρέπεια του και αφού δεν στηρίχτηκε από τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Τσίπρας την έκανε δεκτή “με πόνο καρδιάς”, όπως δήλωσε αναλαμβάνοντας ο ίδιος το υπουργείο εξωτερικών και ο Κοτζιάς επανήλθε με ένα αιχμηρό τουιτάρισμα:

Προφανώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θα έχει κι αυτός φαρμακερά βέλη στην φαρέτρα του και πιθανόν αυτή η αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τον Π. Καμμένο να … έχει μέλλον.
Ο Τσίπρας έκανε μια αναγκαστική επιλογή προκειμένου να διατηρήσει το πρωθυπουργικό του πόστο. “Εφαγε” τον Κοτζιά και πήρε το μέρος του Καμμένου.

Υ.Γ :Πάντως καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν είναι χθεσινός στην πολιτική πιάτσα κι αυτό μας δείχνει πόσο πολύ μπορεί να διαφθαρεί ένα άτομο. Υπήρξε μέλος της μαθητικής οργάνωσης της νεολαίας Λαμπράκη από το 1965.
Ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της στη διάρκεια της χούντας. Αργότερα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τα “σκληρά” στελέχη του ΚΚΕ επί εποχής Φλωράκη, διαφώνησε με την συγκυβέρνηση Ν.Δ – Συνασπισμού το ’89 για να βρεθεί ένα διάστημα στο ΝΑΡ, για να αποχωρήσει μετά.  (Αν διαβάσει κανείς άρθρα του στο περιοδικό “Διαλεκτική” που ένα φεγγάρι έβγαζε μαζί με την Νάντια Βαλαβάνη κ.α θα έλεγε ότι πρόκειται για έναν αταλάντευτο επαναστάτη). Από κει και πέρα «μετακόμισε» στην «αγκαλιά» του ΓΑΠ για να καταλήξει τελικά πρωτοκλασάτος υπουργός στην «πρώτη κυβέρνηση αριστερά».

Από δω και πέρα και μετά την σημερινή του παραίτηση από το κυβερνητικό σχήμα μένει να δούμε την στάση που θα κρατήσει η κίνηση “ΠΡΑΤΩ” στην οποία είναι επικεφαλής και συνεργάζεται μέχρι σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *