Ο πάμπλουτος “χρεοκοπημένος” εκδότης Ν. Χατζηνικολάου και το δημοσιογραφικό γιουσουφάκι του

Του Γ. Γ.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Ο Νίκος Χατζηνικολάου, ένα πρόσωπο με συντηρητικές πολιτικές καταβολές και προσωπικές πολιτικές αντιλήψεις έχει μεγάλη επαγγελματική διαδρομή στα ΜΜΕ.

“Βαθιά θρησκευόμενο άτομο” όπως έχει δηλώσει δημόσια ο ίδιος, “κάνει την προσευχή του τουλάχιστον μια φορά την μέρα και έχει βιώσει πολλά «μικρά θαύματα»”.
Ενα απ’ αυτά είναι το ότι βρέθηκε με τεράστια προσωπική περιουσία, έχοντας την δυνατότητα να διαχειρίζεται στην επαγγελματική του δραστηριότητα εκατομμύρια ευρώ.

Αν δεν κάνουμε λάθος η μεγάλη άνοδος του στην εκδοτικο-δημοσιογραφική πιάτσα ξεκίνησε τον Ιούνη του 2009 όταν διαβάσαμε σε καθημερινή εφημερίδα: “Τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Βερόνικα» από τον οποίο εκπέμπει ο «Real FM», στην «Real Group Ελλάς», ιδιοκτησίας Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή, ενέκρινε χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η μεταβίβαση του ραδιοσταθμού έγινε έναντι 2.678.000 ευρώ“.

Λίγο καιρό πριν και συγκεκριμένα τον Μάρτη του 2008, εξ’ αιτίας μιας σφοδρής διαμάχης που είχε ο Ν. Χατζηνικολάου, με ένα άλλο “μπουμπούκι” του χώρου του, τον Θέμο Αναστασιάδη, ενημερωθήκαμε -από την φυλλάδα του ¨κομιστή”- ότι ο εκδότης αυτός τα εκατομμύρια τα έχει σαν … στραγάλια αφού  κατέχει πολυτελέστατη βίλα που έχει φτιάξει στην περιοχή της Πολιτείας, το κόστος της οποίας εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, η οποία μάλιστα, εκτός των άλλων, διαθέτει και ασανσέρ για να μπορεί να ανεβάζει την πολυτελή Porsche του στον… όροφο του σπιτιού του για να μην την κλέψουν, όπως λέει.

Υπήρχε, λοιπόν, ένα μεγάλο διάστημα που όλα πήγαιναν πρίμα με τις μπίζνες του Ν. Χατζινικολάου. Σ’ αυτό προφανώς θα τον είχε βοηθήσει και η “προσαρμοστικότητά” του.
Δεν είχε ας πούμε κανένα πρόβλημα εκεί που είχε ανοίξει μέτωπο με τον Γ. Καρατζαφέρη ξαφνικά να τον “ξεπλένει” και να “ξεχνάει” όσα του απέδιδε για τα κακουργήματα που βάρυναν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με έναν δημοσιογράφο που είχε στον ραδιοσταθμό του.
Αξίζει σ’ αυτή την περίπτωση να σταθούμε λίγο περισσότερο και να παραθέσουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

«Ο βουτυρομπεμπές της Πολιτείας» και ο «λιγδιάρης της Εκάλης»

Το fimotro ήταν η συνέχεια του Pressmme, του οποίου διαχειριστής ήταν ο Γιάννης Παπαγιάννης. Κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία των blogs, είχε εξαπολύσει επιθέσεις κυρίως εναντίον των επώνυμων της δημοσιογραφίας. Η απειρία του ωστόσο οδήγησε σε ταυτοποίηση και δεκάδες μηνύσεις. Τον Ιούλιο του 2009 το Pressmme έκλεισε και τη θέση του πήρε το γνωστό fimotro.

Το 2008 ο Παπαγιάννης απολύθηκε από τον Real FM, τον ραδιοφωνικό σταθμό του Νίκου Χατζηνικολάου. Το επόμενο διάστημα μέσα από το blog του, εξαπέλυσεσφοδρή επίθεση εναντίον του Νίκου Χατζηνικολάου, τον οποίο χαρακτήριζε «βουτυρομπεμπέτης Πολιτείας», «καραγκιοζάκο», «δημοσιογράφο του κώλου», «γλύφτη», «ρόμπα» και άλλα πολλά.

Το fimotro άρχισε να δημοσιεύει μηνύματα sms του Χατζηνικολάου προς τον Παπαγιάννη, όπου ο Χατζηνικολάου φαινόταν να ζητά από τον Παπαγιάννη να μην κάνει επιθέσεις στον Τριανταφυλλόπουλο. «Γιάννη θα μας αρχίσει τα ίδια προβλήματα. Είναι βρωμιάρης. Τον ξέρεις και θα σου δημιουργήσει πρόβλημα πάλι», εμφανίζεται να γράφει ο Χατζηνικολάου στον Παπαγιαννη.
Στα δημοσιεύματα του fimotro ο Νίκος Χατζηνικολάου εμφανίζεται να δίνει εντολές να μην δημοσιοποιούν ειδήσεις γιατί σχετίζονται με διαφημιζόμενους και αποκαλείται «νταβατζής».
Στα ίδια δημοσιεύματα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκαλείται «λιγδιάρης».
Το σύνολο των δημοσιευμάτων είναι γεμάτα χαρακτηρισμούς και εξευτελιστικές περιγραφές, ενώ είναι δεδομένο πως δεν έχουν τίποτα δημοσιογραφικό, αλλά είναι εκδικητικά δημοσιεύματα που χρησιμοποιούν την ανωνυμία ως κουκούλα.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2009 ο Νίκος Χατζηνικολάου από το μικρόφωνο του Real FM θα διαφημίσει το νέο μπλογκ fimotro, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για αυτό είναι μαγκάκι ο Παπαγιάννης, για αυτό είναι μαγκάκι. Του ‘ριξα την ιδέα και την τσίμπησε αμέσως. Λοιπόν από το Σαββατοκύριακο δεύτερο μπλογκ του Γιάννη Παπαγιαννη θα ανεβάζει ό, τι ανεβάζει και το pressmme, ώστε όσοι δυσκολεύονται τώρα από την αηδία αυτή που κάνει το google, διότι προφανώς κάποιοι βαλαν λόγια για να τον χτυπήσουν, θα μπορούν να πηγαίνουν στο δεύτερο. Σας λέω αμέσως διεύθυνση: fimotro.blogspot.com Γεια σου ρε μεγάλε Παπαγιαννη. Πολύ ωραίο και το όνομα, γιατί σχολιάζει και αυτό που πάνε να του κάνουν. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να λειτουργεί και θα μεταφέρει όλες τις αναρτήσεις του pressmme παράλληλα και στο fimotro».

Τον Οκτώβριο του 2009 ο Γιάννης Παπαγιάννης επιστρέφει πολυδιαφημιζόμενος στον πρώτο ενημερωτικό σταθμό της Ελλάδας, τον Real FM. Ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου τον καλωσορίζει στον σταθμό και τον διαφημίζει ως μια ισχυρή ελεύθερη φωνή.

Σήμερα δεν ανήκει πια στο δυναμικό του σταθμού, αλλά το enikos.gr διαφημίζεται στο fimotro του υβριστή και συκοφάντη.

Δεν θα μπούμε τώρα στην διαδικασία να αναφερθούμε στον «πεμπτοφαλαγγίτικο» δημοσιογραφικό ρόλο του Ν. Χατζηνικολάου. Αλλωστε αυτό το έχουμε κάνει εδώ και εδώ.

Δεν θα σταθούμε επίσης στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές αναφορές του από την ιστοσελίδα του.

Θα εστιαστούμε σε κάτι που είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στο ότι δηλαδή οι “επουράνιες δυνάμεις” σταμάτησαν να κάνουν “θαύματα” στον Ν. Χατζηνικολάου και οι επιχειρήσεις του αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Λέτε να σταμάτησε να είναι τόσο θρησκευόμενο άτομο ή να ελάττωσε τις προσευχές του;

Δεν γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα πρώτα με μεγάλα θύματα αυτής της εξέλιξης είναι οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά του. Και μιλάμε για τις δεκάδες απολύσεις που έχει κάνει όταν έβαλε λουκέτο στην οικονομική βδομαδιάτικη εφημερίδα «Αγορά», καθώς και η διακοπή έκδοσης των καθημερινών «Αληθινών Ειδήσεων», όπως και της αθλητικής ιστοσελίδας pamesport.gr, μέχρι την απόλυση του γνωστού σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου από την Κυριακάτικη εφημερίδα του.

Η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή, δηλαδή, είναι σε απελπιστική κατάστασηκαι απορούμε πώς ακόμα δεν έχουν ρίξει “κανόνι”

Με μια πρόχειρη αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε ότι σύμφωνα με την επίσημη Δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών νομικών προσώπων και οντοτήτων προς το Δημόσιο και τον Ε.Φ.Κ.Α,  Χατζηνικολάου και Κουρής χρωστάνε 9.489.591,35 ευρώ! 

Και δεν φτάνει που η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις και στην μείωση των μισθών, σχεδόν όλων των δημοσιογράφων και τεχνικών που εξακολουθούν να εργάζονται στην «Real Group».
Εχουν κάνει και “στάση πληρωμών”, με εργαζόμενους σ’ αυτό τον όμιλο να έχουν να πληρωθούν στην καλύτερη περίπτωση πέντε μήνες, ενώ υπάρχουν και δημοσιογράφοι -κυρίως με μπλοκάκι- για τους οποίους οι οφειλές ξεπερνούν τους 12 μήνες. 

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία στον όμιλο για τις 16 του Νοέμβρη με αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων!

Είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην «Real Group» στην ίδια τραγική οικονομική κατάσταση; Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν και οι ευνοημένοι” του Ν. Χατζηνικολάου, που παίρνουν κανονικά τον μισθό τους, ο οποίος είναι μάλιστα και πλουσιοπάροχος με χαρακτηριστική περίπτωση το “γιουσουφάκι”. Αυτό είναι το προσωνύμιο που έχουν αποδώσει οι συνάδελφοι του σε αρθρογράφο της εφημερίδας Realnews και παραγωγό καθημερινής εκπομπής στον Realfm.

Γι να σας βοηθήσουμε να τον εντοπίσετε να σας πούμε ότι παρουσιάζεται σαν αριστερός και “συνιδιοκτήτης” του συγκροτήματος ΜΜΕ, στο οποίο εργάζεται. Οχι απλώς δεν θα τον ακούσετε να κάνει την παραμικρή αναφορά για την αντεργατική στάση του εργοδότη του, αλλά θα τον παρακολουθήσετε συνέχεια από την ραδιοφωνική του εκπομπή να λέει “όπως έγραφε η εφημερίδα μας”, “όπως δήλωσε ο τάδε στον ραδιοσταθμό μας…”. 

Είναι ένα θλιβερό κατάντημα ενός τύπου που θέλει να παρουσιάζεται με εντελώς διαφορετικό προσωπείο … αλλά συμβαίνουν κι αυτά!

Μία απάντηση στο “Ο πάμπλουτος “χρεοκοπημένος” εκδότης Ν. Χατζηνικολάου και το δημοσιογραφικό γιουσουφάκι του”

 1. Είναι τραγικά ειρωνικό και οπωσδήποτε αδιανόητο να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα να τα βιώνουμε στη καθημερινότητα μας και παρά ταύτα να παραμένουμε παθητικά θεατές στον υπέρτατο παραλογισμό που στην πλέον ήπια έκβαση του θα έπρεπε να προκαλέσει ομαδική αποπληξια γενική κατακραυγή η
  ” κ α τ ι. α λ λ ο” Και με αυτά αναφέρομαι επιγραμματικά στο ευρύ κοινό, στους πολλούς τους ανώνυμους καθώς επίσης και στους επώνυμους, ενθέν και ενθέν, ακόμη και στα ελάχιστα αθυρμάτων που συναγελάζονται με αυτή την ακατανόμαστη γλοιώδη βδέλλα.
  Όμως το σπουδαιότερο ερώτημα μου αφορά την αντιφατικά ανεξήγητη στάση των διαφόρων Νομικών
  Προσώπων, των Οργανισμών και κυρίως αυτού τούτου του Δημοσίου, όταν, όπως διαβάζουμε, προβαίνει σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για όφειλες, της τάξης ακόμα και τριών χιλιάδων μόνον των αδυνάτων, των ταπεινών και δυστυχισμένων που βεβαιωμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τις ληξηπροθεσμες οφειλές τους, ενώ αφήνουν κυριολεκτικά ασύδοτο τον ” πρώην εκατομμυριούχο” να συνεχίζει ανενόχλητος τις δραστηριότητες του, περιφερόμενος , ως συνήθως, με απατηλή σοβαροφάνεια και έκδηλη επιδειξιομανία. Γιατί το Δημόσιο δεν προβαίνει ούτε στα πλέον προκαταρτικές νομικές ενέργειες, όπως ” ασφαλιστικά μέτρα” και άλλες νομικές ενέργειες προκειμένου να πληρωθούν τουλάχιστον οι ταλαίπωροι, αναξιοπαθούντες εργαζόμενοι που βρίσκονται έρμαια απλήρωτοι για καιρό, στην εγκληματική αναλγησία του ακατανόμαστου εκμεταλλευτή? Καμμία απάντηση. Ακούγεται όμως τραγικά επίκαιρη η έμμετρη απορία του ποιητή, που έφυγε πρόσφατα
  ” πως έγινε σε τούτο τον αιώνα και γύρισε καπάκι η ζωή”
  Αντίστοιχα είναι έξ ίσου απαγοητευτικα καταθληπτικα το γεγονός ότι κανένα άλλο μέσον πληροφόρησης δεν ανέφερε το παραμικρό γιαυτο το μέγα σκάνδαλο, εκτός από το Βαθύ Κόκκινο, που στην αληθινή παρρησία του και την υποδειγματική συνέπεια του δημοσιοποίησε το βδελυρό γεγονός μήπως έτσι ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και συνακόλουθα συγκινηθεί το σάπιο κατεστημένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *