Να μην απελαθεί η αγωνίστρια Gulaferit Unsal!

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Να μην απελαθεί η αγωνίστρια Gulaferit Unsal

To ψήφισμα αυτό διακινείται από συνδικαλιστές ως πρόταση στα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι απαραίτητο να διακινηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία και να βγουν αποφάσεις αλληλεγγύης στην αγωνίστρια.  Αντιγράψτε το και διαδώστε το. Όσο μεγαλύτερη είναι η έκφραση αλληλεγγύης από συλλογικότητες εργασιακές ή και άλλες τόσο θα μειωθούν και οι πιθανότητες να παραδοθεί στη Τουρκία. Προς το παρόν όσοι θέλουν να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης μπορούν να το κάνουν μέσω του mail του blog μας, όπου και θα δημοσιευτούν, εφ’ όσον το θέλουν βέβαια. Καλούμε και άλλα συντροφικά και συναγωνιστικά blog να συμμετάσχουν στην καμπάνια αλληλεγγύης, αν και νομίζουμε ότι είναι αυτονόητο.  (http://antigeitonies.blogspot.com)

Η Gulaferit Unsal είναι αγωνίστρια και συνδικαλίστρια του πολιτικού και συνδικαλιστικού κινήματος στην Τουρκία. Για τους αγώνες της υπέστη διώξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές της Άγκυρας και συμμετείχε στη μεγάλη απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Όταν αποφυλακίστηκε συμμετείχε και πάλι στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων. Οι διώξεις σε βάρος της από τις τούρκικες αρχές συνεχίζονταν καθημερινά και αναγκάστηκε πριν λίγες εβδομάδες να έρθει στη χώρα μας και να ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και στο αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε ότι η Γερμανία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψής της και απαιτεί την έκδοσή της στη Γερμανία. Στη Γερμανία βρέθηκε πριν 10 χρόνια για διάστημα 1,5 έτους και το 2001 επέστρεψε στην Τουρκία. Η πολιτική δράση της αγωνίστριας για τη διακίνηση περιοδικών και άλλων εντύπων καθώς και για εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας θεωρήθηκε από το γερμανικό κράτος παράνομη και τρομοκρατική. Μάλιστα, το ένταλμα σύλληψής της το έκδωσαν 8 χρόνια αργότερα και αυτό είναι αρκετό για να δείξει πως το κατηγορητήριο σε βάρος της αγωνίστριας ήταν κατασκευασμένο και με σκοπιμότητα.
Την τελική απόφαση για την τύχη της Gulaferit Unsal θα την πάρει ο Άρειος Πάγος στις 16 Σεπτέμβρη.
Απαιτούμε την αποφυλάκιση της Gulaferit Unsal και να της δοθεί πολιτικό άσυλο.
Αν απελαθεί στη Γερμανία θα καταλήξει στις φυλακές της Τουρκίας.

 

Πηγή: http://antigeitonies.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *