Ο Παύλος ζει – Όλοι/ες στην αντιφασιστική διαδήλωση (18/9)

Έξι χρόνια πριν, ο αντιφασίστας καλλιτέχνης Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, καθώς και δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, στέκια και αγωνιστές/στριες του κινήματος.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το αντιφασιστικό κίνημα, όπου λειτούργησε ενωτικά και μαχητικά, έφερε αποτελέσματα αποκαλύπτοντας την εγκληματική δράση και τον πραγματικό ρόλο των φασιστών, που δεν είναι άλλος από το δεκανίκι του συστήματος, αυτοί δηλαδή που αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά απέναντι σε όσους και όσες αντιστέκονται.

Και φτάνουμε στο σήμερα, με τη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης να έχει μπει στην τελική ευθεία. Παρά τα αποκαλυπτικά εις βάρος τους στοιχεία, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι η δικαιοσύνη «θα κάνει τη δουλειά της». Ο ρόλος του αντιφασιστικού κινήματος ήταν, είναι και θα είναι αναντικατάστατος. Δεν σκοπεύουμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε. Αντίθετα, θα εντείνουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου καταδικαστούν οι φασίστες, μέχρι να διαλυθεί το φασιστικό αυτό μόρφωμα. 

Την ίδια στιγμή βλέπουμε τους χρυσαυγίτες να βυθίζονται σε όλο και πιο βαθιά κρίση, αφού, μετά την εκλογική τους κατάρρευση και τη μη είσοδό τους στο κοινοβούλιο, έχουν ακολουθήσει δεκάδες αποχωρήσεις στελεχών, κλείσιμο των γραφείων τους, καταδίκες σε άλλες υποθέσεις κ.α. Αυτό φυσικά μας χαροποιεί καθώς προήλθε από τη δική μας δράση.

Γνωρίζουμε όμως ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός φυτρώνουν στο έδαφος της κρίσης, οικονομικής και πολιτικής, και επομένως είναι φαινόμενα που δε θα υποχωρήσουν τόσο εύκολα. Εξάλλου, πολλές από τις ιδέες της ΧΑ και αρκετοί από όσους τη στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν πλέον βρει καταφύγιο σε όμορους ιδεολογικά χώρους. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να έχουμε έντονη αντιφασιστική δράση. Με προτάσεις που θα καταθέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά κυρίως με πρωτοβουλίες στο κέντρο και τις γειτονιές με σκοπό να μην αφήσουμε σπιθαμή χώρου στις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. 

Για μια Θεσσαλονίκη ανοιχτή, για μια πόλη των αγώνων, της αλληλεγγύης και της αποδοχής, για γειτονιές καθαρές από φασίστες και ρατσιστές.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τετάρτη στις 18:00 στην Καμάρα

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *