Συγκλονιστική σε μαζικότητα και δυναμισμό η σημερινή πορεία για το Πολυτεχνείο.

Ανάσα ανακούφισης και χαμόγελα αισιοδοξίας μας έδωσε η σημερινή μαζικότατη και συγκλονιστική σε δυναμισμό και πάθος πορεία που έγινε για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα.

Η αστυνομοκρατούμενη πρωτεύουσα με 5.000 ένστολους μπάτσους και 1.000 ασφαλίτες με πολιτικά -χαρακτηριστικό είναι ότι όλος ο χώρος γύρω από τα Εξάρχεια δίνει την εικόνα μιας κατεχόμενης περιοχής με μιλιούνια πάνοπλους μπάτσους και δεκάδες κλούβες της αστυνομίας, ενώ ελικόπτερο και drones πετάνε συνέχεια- δεν στάθηκε εμπόδιο για να κατέβει μαζικότατα ο κόσμος στους δρόμους.

Σήμερα δεν είχαμε μια εθιμοτυπική πορεία, όπως είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Είχαμε μια υπόσχεση από χιλιάδες διαδηλωτές ότι το αστυνομικό κράτος της δεξιάς δεν θα εδραιωθεί. Οτι η επιστροφή στην “κανονικότητα” όπως την ονειρεύονται τα “τσεκουράτα” κυβερνητικά στελέχη, θα βρει μπροστά της ανάχωμα την λαϊκή πάλη. 
Κι όταν “θεριέψει ο γίγαντας λαός …”.

Δεν είναι τυχαίο που ειδησεογραφικές ιστοσελίδες προσπαθούν να υποβαθμίσουν την μαζικότητα και τον παλμό της σημερινής πορείας. Ούτε και το ότι κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν έκανε live μετάδωσει της πορείας.
Είναι μαχαιριές για ορισμένους να ακούν μυριάδες στόματα να τραγουδούν το εμβληματικό «Πότε θα κάνει ξαστεριά». 
Το σύνθημα «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ», κάνει κάποιους να ανατριχιάζουν.
Το πάθος και η ένταση με την οποία ακούστηκαν τα συνθήματα «Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», και «Το πάθος για τη λεφτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά», είναι μήνυμα, ότι κανένα όργιο κρατικής καταστολής δεν μπορεί να ανακόψει την απόφαση μας να απαλλαγούμε όσο το συντομότερο απ’ αυτή την άθλια κυβέρνηση.   

Είναι μια χαμογελαστή μέρα σήμερα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *