Οι «άριστοι» δεν είχαν δει ποτέ πρωτοσέλιδο από το «Μακελειό»…

Μετά το σάλο που προκάλεσε η ανακοίνωση της ενίσχυσης της ρυπαροφυλλάδας “Μακελειό” με 200.000 ευρώ στο πλαίσιο της απόφασης για την “κρατική ενίσχυση του Τύπου”, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν. 

“Ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση «υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Κάλεσε δε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους.

Είναι «φιάσκο»; Είναι «λάθος» της κυβέρνησης ο χειρισμός του θέματος; Για να μην δουλευόμαστε ας δούμε τι έχει συμβεί: 

Βγήκε ολόκληρη απόφαση με τα ονόματα τριών υπουργών: Στέλιος Πέτσας (Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ)Χρήστος Σταϊκούρας (υπουργός Οικονομικών), Θεόδωρος Σκυλακάκης (υφυπουργός Οικονομικών) με θέμα: «Υπαγωγή δικαιούχων στο Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 107/2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’2355/18.06.2019), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει». Στην απόφαση υπάρχει κανονικότατα πίνακας με τις εφημερίδες και τα ποσά, μεταξύ αυτών και το «Μακελείο», το γνωστό «Μακελειό». Ποσό; 200.000 ευρώ. Επίσης, 200.000 ευρώ είναι το ποσό για τις περισσότερες εφημερίδες, χωρίς κριτήριο π.χ για τον αριθμό εργαζομένων κ.α.

Δείτε τη ολόκληρη την απόφαση:

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρχε και τυπικός λόγος, εκτός απ’ τους πραγματικούς και ουσιαστικούς, που η φασιστοφυλλάδα που καθημερινά κυκλοφορεί στα περίπτερα, δεν είχε τα «κριτήρια» για χρηματοδότηση. Στην παρ.3 του άρθρου 4  της απόφασης (υπ’ αριθμ. 107/2019 ΚΥΑ -Β’2355/18.06.2019- δείτε την ολόκληρη στο τέλος του κειμένου), που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ στην υπουργική της απόφαση, καταγράφεται:

Υπάρχει, αλήθεια, κάτι απ’ αυτά που δεν κάνει το «Μακελειό»; Δεν έχουν περάσει ποτέ από περίπτερο οι κύριοι της κυβέρνησης; Δεν έχει πέσει πότε στα χέρια τους κάποιο από τα εμετικά και χυδαία πρωτοσέλιδα της φυλλάδας; Προφανώς κάτι γνωρίζουν. Γνωρίζουν επίσης «άριστα» ότι ανάμεσα στα έντυπα που αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά ήταν και το «Μακελειό». Το έπραξαν όμως μέχρι να το …ανακαλέσουν.

Πηγή: Ημεροδρόμος

Μία απάντηση στο “Οι «άριστοι» δεν είχαν δει ποτέ πρωτοσέλιδο από το «Μακελειό»…”

  1. Ακριβώς επειδή είναι πλέον ηλίου φαεινωτερον και κατ επανάληψη βεβαιωμένο, ότι αυτη η μαφιοζικη συμμορία που βασκανη μοίρα την αναγόρευσε κυβέρνηση, πρέπει όλοι οι δημοκράτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να φυλάνε νυχθημερόν τα τείχη της χώρας, διαφορετικά αυτοί οι μαφιόζοι θα κατεδαφίσουν τα πάντα ύπουλα και κρυφά. Γιαυτο ” φυλακές γρηγορητε ” καμμία επανάπαυση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *