Με… Hi5, δόσεις σεξισμού και δεδομένα 2010 η τηλεκατάρτιση του Βρούτση

Απίστευτα «διαμαντάκια» στην πολυδιαφημισμένη τηλεκατάρτιση που ίσως εξελιχθεί στην καλύτερη κωμωδία καραντίνας για όσους από τους δικαιούχους δεν έχουν βάλει Netflix…

Μπορεί τα social media να είναι ένας από τους πλέον εξελισσόμενους τομείς και οι αλλαγές σε αυτά να γίνονται με ραγδαίους ρυθμούς, όμως η διαβόητη τηλεκατάρτιση των επιστημόνων στην οποία πρέπει να υποβληθούν ως άλλο βασανιστήριο δικηγόροι, γιατροί και πολιτικοί μηχανικοί «έληξε» το μακρινό 2010.

Μετά την «εκπέδευση» και το «σκοιλ ελικικου Προσθέσεις Ελέγχου Λοιμώχθηκαν», που έγιναν viral τις τελευταίες ώρες αποτυπώνοντας την προχειρότητα με την οποία στήθηκε η «παράγκα» της τηλεκατάρτισης, το koutipandoras.gr φέρνει στο φως νέα στοιχεία, αυτή τη φορά από τον μαγικό κόσμο της τηλεκατάρτισης για τα social media.

Ποιο instagram; Mόνο Hi-5!

Το πρώτο στοιχείο που έδειχνε πως η… «εκπέδευση» για τα social media έχει μείνει λίγο πίσω, είναι η πρώτη περιγραφική παράγραφος για τα social media. Στα βασικότερα λοιπόν social media περιλαμβάνεται το… Hi5. To θυμάστε το hi5; Αν όχι, καλύτερα για σας.

Όσο για τα υπόλοιπα «καυτά» social media που αναφέρονται, το Ning είναι μια πολύ εξειδικευμένη υπηρεσία επί πληρωμή, το Plaxo δε λειτουργεί από το 2017 και το Second Life είναι περισσότερο παιχνίδι, παρά μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε κάθε περίπτωση πάντως εξίσου τα χρόνια της δόξας του μάλλον έχουν περάσει προ πολλού. Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν και για το θρυλικό… MySpace. Για το Instagram πάντως που θεωρείται τα τελευταία χρόνια από όλες τις έρευνες ως ένα από τα δημοφιλέστερα social media, ούτε λόγος… 

Εξίσου ξεπερασμένη και η αναφορά στα αξέχαστα Blackberry που σήμερα τα αναπολούμε ως μουσειακό είδος. Μας ενημερώνει λοιπόν ότι ακόμη και αν μια επιχείρηση θελήσει να εμποδίσει την πρόσβαση των εργαζομένων στα αγαπημένα τους social media όπως το facebook ή το… Ning, οι εργαζόμενοι θα μπουν στα προφίλ τους «χρησιμοποιώντας το προσωπικό τους iPhone ή BlackBerry… Λογικό βέβαια αφού το λειτουργικό της Android κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε τηλέφωνο μόλις το… 2008.

Αφήνουμε εδώ μια ενδεικτική λίστα των δημοφιλέστερων social media… είναι ενδεικτική και ιδιαιτέρως… «εκπεδευτική».

Τι ΘΑ γίνει το 2010;

Έτσι στην τηλεκατάρτιση που αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το «υπερσύγχρονο» πρόγραμμα τηλεκατάρτισης προδίδει από μόνο του την ηλικία του – και είναι… μεγάλη. Συγκεκριμένα, σε μια από τις καρτέλες της εκμάθησης όπου περιγράφονται τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, σημειώνεται: «Η μείωση της απασχόλησης θα συνεχιστεί, μάλλον με εντονότερο ρυθμό το 2010». Μέσα έπεσε πάντως…

Γραμματέας: η, ουσιαστικό. γένους θηλυκού
Προϊστάμενος: ο, ουσιαστικότερο. γένους αρσενικού

Εξαιρετικής ποιότητας είναι και η ύλη που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά την… κατανομή των ρόλων μέσα σε μια επιχείρηση. Στην ενότητα για τις «σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές» λοιπόν, αφιερώνεται λοιπόν ένα ολόκληρο κεφάλαιο σε όσα πρέπει να μάθει να κάνει Η γραμματέας και Η υπεύθυνη υποδοχής, όταν για παράδειγμα διοργανώνει σύσκεψη Ο προϊστάμενος.

«Εκπέδευση» επιστημόνων ή διαπαιδαγώγηση σύγχρονων δούλων;

Αφήνουμε πίσω τα σχεδόν αστεία ευρήματα της τηλεκατάρτησης και κλείνουμε με τις καρτέλες που επιχειρούν να διαμορφώσουν τον «νέο τύπο» εργαζομένου χρησιμοποιώντας επιστημονικοφανή λόγο και στατιστικές.

Πέρα λοιπόν από το γεγονός πως η ύλη των «σύγχρονων εργαλείων οργάνωσης γραφείου» ενημερώνει πως το 8ωρο ύπνου είναι κάτι που ανήκει στο μακρινό παρελθόν, υπάρχει μια ακόμη καρτέλα που προκαλεί εύλογο προβληματισμό και αφορά το σύγχρονο ωράριο εργασίας. Σύμφωνα με αυτή, το εργασιακό 8ωρο χαρακτηρίζεται «παλιός κανόνας». Ο νέος είναι απλούστερος: Εργαζόμενος απομακρυσμένος από τον χώρο εργασίας του (τηλεργασία) και διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Εργαζόμενος που πρέπει να ανταποκριθεί στους εργοδότες που «δεν ενδιαφέρονται πλέον για το πότε θα εκτελεσθεί ένα project, αλλά για το αν θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο». Δεν καταλάβατε τη διαφορά ανάμεσα στα δύο; Δεν πειράζει και μάλλον δε χρειάζεται κιόλας. Η σφραγίδα 24/7 τα εξηγεί όλα πολύ καλύτερα…

Πάντως οι… ανακαλύψεις από την ύλη των μαθημάτων συνεχίζονται. Τα social media (ξέρετε, το Hi5, το MySpace και κυρίως το Ning) έχουν γεμίσει από χθες με μεγαλειώδη screenshots από όλες τις ενότητες και, όπως όλα δείχνουν έχουμε ακόμη να δούμε πολλά.

Σε αυτά, αν προσθέσουμε και τα άπειρα γραμματικά λάθη στο ηχητικό μέρος των μαθημάτων (αυτά τα έρημα τα τριτόκλιτα για παράδειγμα), η τηλεκατάρτιση των επιστημόνων ίσως εξελιχθεί στην καλύτερη κωμωδία καραντίνας για όσους από τους δικαιούχους δεν έχουν βάλει Netflix…

Πηγή: Αντώνης Ρηγόπουλος – “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *