Νέα Τάξη Πραγμάτων & Συνομωσιολογία

Oι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι πρέπει να είναι οι συνομωσιολογοι. Όχι μόνο τώρα αλλά διαχρονικά. Ξέρουν κάτι που εσύ δεν ξέρεις και βλέπουν αυτά που εσύ δεν μπορείς να δεις. Και το πιο ”ωραίο” και βολικό απ’ όλα είναι ότι εσύ πρέπει να αποδυκνύεις συνεχώς ότι λες, ενώ εκείνοι δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα αφού όλα είναι προϊόν μιας παγκόσμιας , ισως και μιας διαπλανητικής συνωμοσίας. Άλλωστε η υποψία, η αμφιβολία και το ”ενδεχόμενο”, για τους συνομωσιολόγους αποτελούν αδιάσειστες αποδείξεις. Έτσι,δεν χρειάζεται να αγωνιστούν για τίποτα, δεν υπάρχει λόγος να διεκδικήσουν τίποτα, δεν χρειάζεται να βγουν καν από το σπίτι τους. Όχι μόνο τώρα με την καραντίνα αλλά γενικότερα και διαχρονικά, από πάντα.

Και ενώ όλος ο κόσμος κοιτάζει με τρόμο τις εξελίξεις και τον θάνατο που καλπάζει, οι φορείς των θεωριών συνομωσίας ευλογούν τα γένια τους έχοντας την ψευδαίσθηση μάλιστα πως ”επιβεβαιώνονται”.

Με αφορμή τον ιό πραγματικά έχουν ξεσαλώσει και ”κάνουν πάρτι”.

Πραγματικά πολύ ελκυστικό για τους δειλούς και για τους παθητικούς δέκτες των γεγονότων που διαμορφώνονται από τις εξουσίες. Ειδικά τώρα που πρέπει να μείνουμε όλοι σπίτι και να αποδεχτούμε την ”προσωπική μας ευθύνη”, ως αιτία της υπάρχουσας αλλά και της μελλοντικής θνησιμότητας ξεχνώντας φυσικά και ”ράβοντας” το στόμα μας για την εγκληματική πρακτική της εξουσίας ΚΑΙ στο θέμα της υγείας.

Πέρα από τις γενικόλογες και παιδαριώδεις κραυγές, οι συνομωσιολόγοι δεν ενδιαφέρονται γι αυτά αφού αυτά δεν έχουν μέσα συνωμοσία αλλά είναι πραγματικά γεγονότα. Και στα πραγματικά γεγονότα έχουν αλλεργία.

Οί συνομωσιολόγοι ποτέ δεν στράφηκαν έμπρακτα κατά του κράτους, ούτε ποτέ συγκρούστηκαν με τους κρατικούς μηχανισμούς που εν μέρη καταγγέλλουν. Το ίδιο ισχύει και με τους ιδιωτικούς μηχανισμούς, με τους πλούσιους,τους ισχυρούς και με όσους κατέχουν την κάθε μορφής εξουσία, τοπική, εθνική ή παγκόσμια.

Προφανώς και υπάρχει ζήτημα με τον Covid 19 και μάλιστα μεγάλο. Η εξουσία το εκμεταλλεύεται και το διαχειρίζεται προς όφελος της, ενώ προσπαθεί να μετριάσει στο μέγιστο βαθμό τις απώλειες της στο πολιτικό επίπεδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ζήτημα είναι ανύπαρκτο. Άνθρωποι πεθαίνουν και αρρωσταίνουν, ενώ στα περισσότερα νοσοκομεία επικρατούν ακραίες συνθήκες ζωής και θανάτου.

Διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύσσονται, εκτός από έλλειψη λογικής και σοβαρότητας, λειτουργούν και υπέρ της σύγχυσης και του πανικού και κατ’ επέκταση υπέρ της εξουσίας, είτε της ντόπιας είτε της παγκόσμιας. Έτσι κι αλλιώς η ίδια η εξουσία δίνει τροφή στους συνωμοσιολόγους είτε με τις μεθοδεύσεις είτε με την ανικανότητα της.

Τα δεδομένα και τα χαρακτηριστικά γύρω απ το παγκόσμιο θέμα του Covid19, δεν είναι πολύ διαφορετικά απ αυτά που υπάρχουν σε κάθε επιδημία. Υπάρχουν συγκεκριμένα μοτίβα γεγονότων και καταστάσεων τα οποία έχουν αποδοθεί μέχρι και σε ταινίες. Ο κύκλος έξαρσης και πορείας του ιού σε μικρή η μεγαλύτερη κλίμακα είναι γνωστός στους επιστήμονες όπως και συγκεκριμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης ανεξάρτητα απ το πόσο επιτυχημένα και αποτελεσματικά είναι όλα αυτά. Το πως θα το διαχειριστεί κάθε πολιτική ηγεσία είναι ένα διαφορετικό ζήτημα.

Δεν είναι κρυφό ότι οι κυβερνήσεις δημιουργούν ιούς για να δημιουργήσουν εμβόλια. Οι συνομωσιολόγοι δεν λένε κάτι καινούριο, ούτε ανακάλυψαν κάποια μεγάλη αλήθεια που ήταν κρυφή μέχρι χθες. Το κρίσιμο είναι αν κάποιος ιός ”ξεφύγει” από κάποιο εργαστήριο, ή τουλάχιστον η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο.

Για να είναι όμως ”ασφαλής” η συνομωσιολογική θεωρία και πάνω απ όλα για να είναι ”ασφαλείς” αυτοί που την διαδίδουν, την έχουν σπάσει σε δύο κομμάτια για να μπορέσει να ”κρατηθεί” ανάλογα με την κάθε συνθήκη που προκύπτει. Το ένα μέρος είναι ότι ο ιός υπάρχει και ότι είναι ένα κατασκευασμένο βιολογικό όπλο και το άλλο μέρος -που είναι και η πιο ”βαριά περίπτωση”- λέει ότι ο ιός δεν υπάρχει και ότι όλα είναι ψέμματα και σενάρια σαν μια καλογυρισμένη σκηνή σε ένα κινηματογραφικό στούντιο. Συνήθως το δεύτερο μέρος της θεωρίας μπαίνει στην άκρη, διότι είναι φυσικό να τρώει κράξιμο, αλλά βγαίνει απ το ντουλάπι όταν είναι να χρησιμοποιηθεί μονόπλευρα και πάντα κατά το δοκούν σε συνάρτηση και με τα πραγματικά γεγονότα.

Ναι, οι εξουσίες και οι κυβερνήσεις κρύβουν πράγματα. Αυτό είναι γνωστό.Οι συνωμοσιολόγοι δεν ανακαλύπτουν κάθε φορά την Αμερική όπως λανθασμένα νομίζουν, ούτε λένε κάτι καινούριο. Στην ουσία αυτό που κάνουν οι θεωρίες συνομωσίας είναι να αποκρύπτουν οι ίδιες την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα και παράλληλα να γελοιοποιούν αυτά που πραγματικά κρύβουν οι εξουσίες απ τους λαούς. Συνεπώς, αν οι συνομωσιολόγοι δεν το έκαναν δωρεάν, οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να τους πληρώνουν για να λένε αυτά που λένε. Και ακριβώς γι αυτό εξιτάρουν οι θεωρίες συνομωσίας. Διότι λέγονται σοβαρά, προβάλλοντας ως ”αλήθεια” την μεταφυσική εκδοχή των πραγμάτων.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, προβάλλουν μια ”αγαπημένη” πολύμορφη θεωρία συνομωσίας που σχετίζεται με τον Covid 19 :

Λένε λοιπόν, πως ο ιός είναι ένα κατασκευασμένο βιολογικό όπλο, που σε συνδυασμό με το ανάλογο εμβόλιο το οποίο θα είναι θανατηφόρο, σκοπεύουν στην μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και στο τσιπάρισμα, στην παρακολούθηση και στα προσωπικά δεδομένα όλων. Δηλαδή στον απόλυτο έλεγχο.

Οι συνομωσιολόγοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν ήδη. Δεν χρειάζεται κανένα βιολογικό όπλο και κανένα εμβόλιο για να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός. Υπάρχουν οι πόλεμοι, είτε εθνικοί είτε εμφύλιοι, οι μεταλλαγμένες καρκινογόνες τροφές, ο αποκλεισμός ανθρώπων από την υγεία και την τροφή που τους οδηγεί στον θάνατο και τόσες άλλες αιτίες που προκαλούν αρρώστιες και θανάτους μεθοδικά, αθόρυβα και ”αποτελεσματικά”.

Δεν χρειάζεται κανένα τσιπάκι για να παρακολουθούν πρόσωπα και προσωπικά δεδομένα. Υπάρχει το fb, το twitter, το instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι ίδιοι οι άνθρωποι δίνουν πληροφορίες για τον εαυτό τους, για τις κινήσεις τους και για τις συνήθειες τους. Επίσης υπάρχουν παντού κάμερες, πάρα πολλοί χρησιμοποιούν κάρτες, έχουν emails και τραπεζικούς λογαριασμούς όπως επίσης και κινητά τελευταίας τεχνολογίας που κάθε στιγμή μπορούν να δώσουν ακριβές στίγμα, ενώ με μια εισαγγελική παραγγελία μπορούν να ”ανοίξουν” συνομιλίες.

Η αστυνομία διαθέτει ένα πλήθος εργαλείων παρακολούθησης και αντιτρομοκρατικών νόμων βάση των οποίων μπορούν ακόμα και να μπουκάρουν σπίτι σου όποτε κρίνουν σκόπιμο με πολλές και διάφορες δικαιολογίες. Τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν θα χρειάζονταν σχεδόν τίποτα απ’όλα τα παραπάνω απ’ την στιγμή που έχουν το πιο ισχυρό όπλο: Την προπαγάνδα και το ψεύδος των ΜΜΕ, που υπό το καθεστώς της απειλής και του εκβιασμού, αναζητά την πολιτική υποταγή και τον έλεγχο της βούλησης και της ελευθερίας του ανθρώπου, μπροστά στο φάσμα της χρεωκοπίας, της ανεργίας και της φτώχειας.

Στο μυαλό των συνομωσιολόγων οι θεωρίες που αναπτύσσονται και οι ιδιότητες που δίνονται στα πρόσωπα και στις καταστάσεις κινούνται οπουδήποτε αλλού, εκτός της οικονομικής επιρροής και σκοπιμότητας η οποία είναι παγκοσμίου βεληνεκούς, αποκρύπτοντας έτσι τα πραγματικά συμφέροντα τα οποία είναι τεράστια και αδιαφορώντας για την ουσία και την δομή αυτού που ονομάζεται ”Νέα Τάξη Πραγμάτων” .

Θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε ότι όλα είναι ένα σκοτεινό σχέδιο 10-20 μοχθηρών τύπων, το οποίο ξεκινάει απ το μηδέν και καταλήγει στην παγκόσμια κυριαρχία. Δηλαδή να ξεκινήσουμε απ το τέλος και να αγνοήσουμε το αρχικό και το μεσαίο στάδιο.

Στην εποχή της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, του ολοκληρωτικού ανταγωνισμού και των αγορών αυτό μόνο ως αστείο μπορεί να ειπωθεί. Η ως μια πιασάρικη ιστοριούλα η οποία θα μπορούσε να γίνει ταινία για να περάσει κανείς ευχάριστα μία-δύο ώρες απ τον χρόνο του. Αντίθετα, οι ακροδεξιοί συνομωσιολόγοι το πάνε 5 βήματα παρακάτω και πιστεύουν κιόλας πως οι θεωρίες τους αποδεικνύονται και επαληθεύονται. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την αγάπη τους για τα σύνορα και τον φασισμό και το μίσος τους για τους πρόσφυγες και τις άλλες θρησκείες.

Όλα αυτά που αγαπούν και ονειρεύονται είναι αυτά που έχουν προκαλέσει τις μεγαλύτερες γενοκτονίες και μαζικές δολοφονίες ανθρώπων στην παγκόσμια ιστορία. Υπάρχει ένα πλήθος πολιτικών-κοινωνικών-οικονομικών και γεωπολιτικών συσχετισμών, που οι συνομωσιολόγοι αγνοούν, είτε από σκοπιμότητα είτε από αφέλεια. Κυρίως όμως επειδή όλα αυτά καταρρίπτουν όλο το ”ιδεολογικό” τους πλαίσιο και υπόβαθρο.

-Τα εθνικά σύνορα δεν ”κινδυνεύουν”.

Πάρα πολλοί άνθρωποι δολοφονούνται στην προσπάθεια τους να τα περάσουν για να σωθούν.

-Οι οικονομικά ισχυροί νοιάζονται μόνο για το κέρδος και όχι για τις εθνικότητες και τις θρησκείες.

Άλλωστε οι ίδιοι προέρχονται από διάφορες εθνικότητες και θρησκείες. Ο στόχος τους είναι οι φτωχοί αυτού του κόσμου.

  • Μια ενδεχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση δεν ακυρώνει την ύπαρξη των τοπικών κυβερνήσεων.

Αντίθετα ο ένας μηχανισμός θα συμπλήρωνε των άλλον, αφού κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τον έλεγχο και την υπακοή με το δόγμα του ”τοπικού επιστάτη”.

H Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι αυτό που πριν αλλά και μετά τους δύο μεγάλους πολέμους ονομαζόταν Νέα Παγκόσμια Τάξη και ως έννοια δεν ξεχάστηκε μετά το τέλος του ΒΠΠ καθώς όλοι είχαν βγει ”πληγωμένοι”, όχι όμως και οι πλούσιοι και ισχυροί όπως για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες εταιρειών πετρελαίου και μεγάλων εταιρειών κατασκευής πολεμικού υλικού όπως επίσης και οι μεγάλοι τραπεζίτες που χρηματοδοτούσαν όλες τις πλευρές του πολέμου.

Δεν ξεχάστηκαν οι έννοιες αλλά κυρίως δεν ξεχάστηκαν οι σχεδιασμοί. Η επικράτηση της αντίληψης του καταναλωτισμού μετά το 1960 οδήγησε στην εδραίωση του νεοφιλελευθερισμού με το πέρασμα των δεκαετιών.

Έτσι το 1991 ο Μπους μίλησε δημόσια και ευθέως για την αναγκαιότητα μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων η οποία όμως είχε να κάνει με τους οικονομικούς και γεωπολιτικούς σχεδιασμούς οι οποίοι είχαν αρχίσει ήδη από τις αρχές Αυγούστου του 1990 με τον πόλεμο του Περσικού Κόλπου και συνεχίστηκαν με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας για να υπάρξει το ”επιθυμητό” οικονομικό μοντέλο που σήμερα παλεύει να ανασυνταχθεί και να κυριαρχήσει εκ νέου με πιο δυσμενείς όρους.

Μετά την πτώση των δίδυμων πύργων οργανώθηκαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή για να φτάσουμε στην μεγάλη κρίση του 2008 και να κλείσει ένας μεγάλος ”γεωπολιτικός κύκλος” και να ανοίξει ένας καινούριος, ”οικονομικός κύκλος”. Έτσι από την ”γεωπολιτική αναδιανομή” περάσαμε σε μια νέα εποχή αναδιανομής του παγκόσμιου πλούτου ενώ εξελίσσονται παράλληλα τα νέα πλανητικά συμφέροντα. Αυτό το βλέπουμε σήμερα ξεκάθαρα στα Βαλκάνια, στην Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ως έννοια δεν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Διάφορες ”τάξεις πραγμάτων” αναδύονται σε όλη την διάρκεια της πολιτικής και οικονομικής ιστορίας και δεν είναι αυτό που νομίζουν ή που θέλουν να νομίζουν οι ακροδεξιοί φασίστες για να αυτό-επιβεβαιωθούν. Αναφέρεται σε αυτό που πρόκειται να συμβεί και όχι σε κάτι που έχει γίνει ήδη. Ως σχέδιο όμως είναι κάτι που έχει δρομολογηθεί . Ένας οικονομικός η γεωπολιτικός σχεδιασμός δεν υλοποιείται από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να σχεδιαστεί, να ειπωθεί με τον κατάλληλο πολιτικό περιτύλιγμα και να γίνει πράξη και ακόμα περισσότερος χρόνος για να γίνει γνωστός στην παγκόσμια κοινή γνώμη μέχρι να αρχίσει να ασκεί επιρροή πάνω της. Είναι ο σχεδιασμός και η εξέλιξη της μέλλουσας οικονομικής και γεωπολιτικής κυριαρχίας.

Ακριβώς αυτό είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Eternal Survivor

Μία απάντηση στο “Νέα Τάξη Πραγμάτων & Συνομωσιολογία”

  1. […] Πραγματικά πολύ ελκυστικό για τους δειλούς και για τους παθητικούς δέκτες των γεγονότων που διαμορφώνονται από τις εξουσίες. Ειδικά τώρα που πρέπει να μείνουμε όλοι σπίτι και να αποδεχτούμε την ”προσωπική μας ευθύνη”, ως αιτία της υπάρχουσας αλλά και της μελλοντικής θνησιμότητας ξεχνώντας φυσικά και ”ράβοντας” το στόμα μας για την εγκληματική πρακτική της εξουσίας ΚΑΙ στο θέμα της υγείας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *