Η «τουρκάλα» Γερμανού, ο «δουλέμπορος» Ιάσονας και η «φιλελεύθερη» κυβέρνηση

Όσο βαθαίνει η υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Όσο αυξάνονται οι νεκροί και οι φτωχοί. Τόσο το καθεστώς θα χαρακτηρίζει «προδότες» όλους όσοι κάνουν «ευθείς ερωτήσεις», που άλλωστε δεν είναι και στην δημοσιογραφική κουλτούρα μας. Αν είναι και γυναίκες, τόσο το χειρότερο, γι αυτές.

Ναταλία Γερμανού έκανε το “λάθος” να έχει καλεσμένο στην εκπομπή της, τον έλληνα διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλο και από χθες βιώνει αυτό που ο Ιάσονας έχει ξαναζήσει τους τελευταίους μήνες, αλλά και αυτό που επιχειρήθηκε και στην ολλανδέζα δημοσιογράφο Ingeborg Beugel: Καραμπινάτη “δολοφονία χαρακτήρα”.

Οι μαρτυρία ενός διασώστη σε συστημικό κανάλι, είναι προφανώς θανάσιμο αμάρτημα για το συντηρητικό καθεστώς.

Σε χρόνο ρεκόρ, κυβερνητικά και ακροδεξιά τρολ, πολιτικοί, πολιτευτές, φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι και χρήστες του Twitter, επιδόθηκαν συντονισμένα σε έναν νυν υπέρ πάντων “πατριωτικό” αγώνα δυσφήμησης και συκοφάντησης.
Όπως και στα δικαστήρια, ο μάρτυρας πρέπει να φανεί αναξιόπιστος.

Αι επιτελικαί δυνάμεις της κυβέρνησης, όπως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, η «Ομάδα Αλήθειας», ο Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστός μητσοτακικός αρθρογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του Liberal και γνωστή πολιτεύτρια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, μπήκαν στο χορό και έδωσαν “γραμμή”.

Κοινός παρονομαστής, ένα πολύ επικίνδυνο αφήγημα που δημιουργούν εδώ και λίγο καιρό κυβέρνηση, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι: ο «όποιος δεν ταυτίζεται με την κυβερνητική γραμμή, είναι φιλότουρκος και προδότης».

«Πράκτορας του Ερντογάν», η ολλανδή δημοσιογράφος, «προδότρια και γερασμένη τεκνατζού» η Ναταλία Γερμανού, «δουλέμπορος» ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας δυστοπικού μέλλοντος. Δεν είναι. Είναι η “κανονικότητά” μας.

Αυτή είναι η μοίρα που επιφυλάσσεται σε όποιον κάνει «ευθείς ερωτήσεις», αμφισβητεί τη μεγαλοσύνη του έλληνα πρωθυπουργού ή αποκαλύπτει αυτό που όλος ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, τα παράνομα pushback στο Αιγαίο.

Όποιος τολμήσει να πάει κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα ή απλά να καλέσει έναν διασώστη στην εκπομπή του, είναι σχεδόν «ένοχος για εσχάτη προδοσία».

Οι επιθέσεις κατά της Ναταλίας Γερμανού και του Ιάσονα Αποστολόπουλου ήταν τέτοιου βαθμού χυδαιότητας, όπου ένα φιλοκυβερνητικό τρολ έγραψε: «Ρε Ναταλί, εντάξει ήμαρτον… και ο Φιλιπίδης σώζει γυναίκες από την αγαμία. Πάρτου συνέντευξη! Κάποτε τους έβαζαν φυλακή τους Ιασονες για διακίνηση και trafficking ανθρώπων… Ήμαρτον κάπου»

Είναι φυσικά περιττό (not) να αναφέρουμε τα σεξιστικά σχόλια που δέχθηκε η Ναταλία Γερμανού στο Twitter.
Και είναι περιττό όχι επειδή δεν είναι άξια αναφοράς. Το αντίθετο. Αλλά γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το ίδιο ακριβώς βίωσε και μια άλλη γυναίκα, πριν λίγες ημέρες. Η Ingeborg Beugel.

Oι σεξιστικές επιθέσεις προέρχονται άλλωστε από τον ίδιο –κυβερνητικό και ακροδεξιό- χώρο:

Που προμοτάρει συνέδρια υπογονιμότητας με την εκκλησία.

Που αναπροσαρμόζει το Οικογενειακό Δίκαιο γιατί «ένας άνδρας με κακοποιητική συμπεριφορά, που δέρνει τη σύζυγό του, δεν σημαίνει πως είναι και κακός πατέραςκακός πατέρας».

Που προσλαμβάνει έναν κατηγορούμενο για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων, ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Που πηγαίνει εκκλησία να ανάψει και κανένα κερί.

Που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως αναγνωρίζει ότι «οι δουλειές του σπιτιού είναι για τη νοικοκυρά»

Χαρακτηριστικά είναι και τα σχόλια χρηστών κάτω από το βίντεο της συνέντευξης του Ιάσονα Αποστολόπουλου, που ανέβασε το 2020mag.gr στο youtube.

Για το “πατριωτικό μέτωπο” που διαρρηγνύει από χθες τα ιμάτιά του, μάλλον η Ναταλία Γερμανού θα έπρεπε να είχε καλεσμένο στην εκπομπή της τον νυν υπουργό Υγείας, που πριν κάποια χρόνια έλεγε σε φασιστοσύναξη:

«Φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται, εάν δεν υπάρχουν απώλειες. Και για να γίνω κατανοητός, εάν δεν υπάρχουν νεκροί, η φύλαξη των συνόρων θέλει νεκρούς … Συνεπώς, όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιεις, δεν θα μπορείς να πας σε νοσοκομείο και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν».https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1460231442567503881&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.2020mag.gr%2Fapopseis%2F3291-i-tourkala-germanoy-o-doulemporos-iasonas-kai-i-fileleytheri-kyvernisi&sessionId=98a3c5fde34a1b5d433b168658af4878ab93360d&theme=light&widgetsVersion=f001879%3A1634581029404&width=550px

Για να τελειώνουμε, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σώζει μωρά, παιδιά, γυναίκες και άνδρες από πνιγμό. Δίνει το πρώτο καταφύγιο και την πρώτη ζεστασιά σε ανθρώπους που απελπισμένα και με κάθε τρόπο προσπαθούν να ξεφύγουν από φρικτές συνθήκες.

Ο Ιάσονας δεν φοβάται να μιλήσει για τα “εγκλήματα του Αιγαίου” και είναι ένας από τους λόγους που μπορούμε να έχουμε λίγη παραπάνω πίστη στον άνθρωπο και ας ζούμε σε μια χώρα που η πίστη είναι το… «θέλημα Θεού».

Οι συναγωνιστές του Μπογδάνου, του Άδωνη, του Βορίδη, του Πλεύρη και του Κασιδιάρη, μπορούν να συνεχίζουν να εκστασιάζονται με τα Pushbacks στο Αιγαίο, για τα οποία η Ελλάδα καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Είναι οι ίδιοι που μπορεί να κυνηγούσαν τον “λάθρο” Γιάννη Αντετοκούνμπο, στα φανάρια της Αθήνας.

ΥΓ. Η Χρυσή Αυγή είναι φυλακή είπατε;

ΥΓ2. Η Ναταλία Γερμανού, είχε αποδείξει τον χαρακτήρα της και στο πως είχε προσεγγίσει το θέμα του #metoo και την υπόθεση λιγνάδη. Όταν οι «πρωινατζούδες» και τα «μεσημεριανάδικα» είχαν επιδείξει πολύ μεγαλύτερη προσήλωση και ευαισθησία από “εγκριτους” δημοσιογράφους.

ΥΓ3. Ψηφοφόροι του Μητσοτάκη ισχυρίζονται σήμερα πως η Ναταλία Γερμανού δεν θα έκανε ποτέ καριέρα αν δεν είχε… το όνομα του πατέρα της.

Του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τη Ναταλία Γερμανού.

Του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Πηγή: Κωνσταντίνος Ταχτσίδης – .2020mag.gr/

Μία απάντηση στο “Η «τουρκάλα» Γερμανού, ο «δουλέμπορος» Ιάσονας και η «φιλελεύθερη» κυβέρνηση”

  1. Και ο ποιο καλοπροαίρετος για τις προσφυγικές ροές είναι κομματάκι δύσκολο να πεισθεί ότι συρρέουν κατά χιλιάδες στα ευρωπαϊκά σύνορα με μόνο γνώμονα την σωτηρία τους όταν θα μπορούσαν κάλλιστα να περάσουν λόγω θρησκείας στα πλούσια αραβικά κράτη.
    Και να ζητήσουν εκεί βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *