«Τσακίστε τους»: αυτή ήταν η εντολή Μητσοτάκη

Η εντολή ήταν σαφής: τσακίστε τους. Γι’ αυτό και λίγο μετά το ξεκίνημα της χθεσινής πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη εκδηλώθηκε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ. Από πλευράς διαδηλωτών δεν προηγήθηκε τίποτα. Βάδιζαν και φώναζαν συνθήματα.

Το ότι η εντολή ήταν «τσακίστε τους» φάνηκε και απ’ όσα ακολούθησαν. Οταν η πορεία ανασυγκροτήθηκε και συνέχισε προς την Ομόνοια, την ακολουθούσαν μπάτσοι που πετούσαν συνέχεια χημικά και κρότου λάμψης πάνω στα κεφάλια των διαδηλωτών, και η αύρα που πετούσε νερό. Παράλληλα, ΜΑΤάδες και ΔΕΛΤάδες έκαναν γιουρούσια σε πεζοδρόμια και στενά και άρπαζαν κόσμο, χτυπώντας ανελέητα ακόμα και «δεμένους» με χειροπέδες.

Υποτίθεται πως μετά την αστυνομική επίθεση στη διαδήλωση κατά των βιασμών στα Εξάρχεια διατάχθηκε ΕΔΕ για… ακρότητες. Αν οι μπάτσοι είχαν την παραμικρή ανησυχία ότι μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι, δεν θα προέβαιναν σε τέτοια αίσχη, ακόμη και μπροστά στις κάμερες των φωτορεπόρτερ. Θα έδειχναν κάποια αυτοσυγκράτηση. Δε θα προπηλάκιζαν τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη και δεν θα ξυλοκοπούσαν συνεργάτες του, ούτε θα συλλάμβαναν μέλη του ΜέΡΑ25 επειδή απλώς διαμαρτυρήθηκαν για την απρόκλητη βία. Δείτε μερικά από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν.

  • Τον έχουν συλλάβει, του έχουν περάσει χειροπέδες, τον τραβάνε δύο και ο τρίτος περνάει και του χώνει μπουνιά στο πρόσωπο. Ετσι, για… ξεκάβλωμα:

Τι θα πει είσαι ανάπηρος σε αμαξίδιο; Αφού είσαι διαδηλωτής, τα θέλεις τα χημικά σου:

Είναι δημοτικός σύμβουλος; Ε και; Από πότε δεν δέρνουμε δημοτικούς συμβούλους διαδηλωτές;

Είσαι φωτορεπόρτερ; Πάρε μερικές για να μάθεις:

Οταν ο καρατέκα είναι μπάτσος, πρέπει να αποτελειώνει τον αντίπαλο (κι ας μην είναι καρατέγκα κι ας είναι ήδη πεσμένος στο έδαφος):

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *