To μαλακό υπογάστριο της Ν.Δ.

H φιλελεύθερη παράταξη εκτίθεται στην επιχειρηματική κοινότητα η οποία τη στήριξε με μεγάλο πάθος στις εκλογές του 2019 και βλέπει να συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα

Τα πράγματα για τον βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. Θεμιστοκλή Χειμάρα, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, εισέπραξε μέσω της εταιρίας του 400.000 € για συμβάσεις από το Δημόσιο όσο κατέχει το αξίωμά του, είναι, νομίζω, απλά κατ’ αρχάς: Εάν πράγματι δεν γνώριζε, όπως ισχυρίζεται, και αν οι συνεργάτες του στην εταιρία που διατηρεί αυτενεργούσαν επειδή δεν γνώριζαν αυτό που ξέρει και ο τελευταίος Ελληνας, το βουλευτικό ασυμβίβαστο, και χτυπούσαν δουλειές εν αγνοία του, τότε ο πατέρας του Εθνους μας δεν έχει παρά να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Όπως έκανε η Σπυράκη με τα 21.000 ευρώ των εικονικών υπερωριών των συνεργατών της. Το πώς ας το βρει ο ίδιος ο κύριος Χειμάρας. Μπορεί να τα καταθέσει όλα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Μπορεί να τα δωρίσει στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας προς ενίσχυση του κοινωνικού της έργου. Μπορεί να τα επιστρέψει σε κάθε δήμο και φορέα του Δημοσίου από τους οποίους τα εισέπραξε η εταιρία του. Οποιον τρόπο κι αν επιλέξει, πριν το Δημόσιο τα διεκδικήσει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, σίγουρα θα κάνει το ελάχιστο που θα πιστοποιεί την «έμπρακτη μεταμέλειά του» για τη φερόμενη ασύγγνωστη αμέλεια που επέδειξαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι συνεργάτες του, που χτυπούσαν διαγωνισμούς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο καιρό είναι αυτός βουλευτής. Ισως έτσι διασωθεί και κάτι από την τιμή αυτής της παράταξης, που ευόρκως υπηρέτησε ο πατέρας του Θανάσης από τη θέση του νομάρχη Φθιώτιδας, τιμηθείς πολλές φορές από τον λαό της περιοχής. Διότι να αποκατασταθεί όλη η πολιτική ζημιά που έχει γίνει είναι πολύ δύσκολο. Οχι γιατί φταίει μόνο ο κύριος Χειμάρας. Αλλά διότι, ως φαίνεται, μια ομάδα νεοεκλεγέντων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, από αυτούς που επέλεξε προσωπικώς ο πρωθυπουργός και θα μας έφερναν το νέο ήθος, δυστυχώς εξέλαβε την εκλογή της ως ευκαιρία για δουλειές. Θεώρησε το βουλευτικό αξίωμα επάγγελμα.

Πριν από τον κύριο Χειμάρα προηγήθηκαν οι υποθέσεις των κυρίων ΠάτσηΜαραβέγια, Καππάτου, ενώ ξεχωριστά πρέπει να ιδωθεί η περίπτωση της ευρωβουλευτού Σπυράκη, της οποίας η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας ανεστάλη επειδή, όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε σαλόνια των Αθηνών στις εορτές, αποκαλώντας την «απαράδεκτη», δεν τον ενημέρωσε ποτέ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις αμοιβές των συνεργατών της. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ψηφίζουν βεβαίως πειθαρχημένα σε όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια, θεωρούσαν πολύ… φιλελεύθερο και στο πλαίσιο…  των κανόνων της αγοράς να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες παρά τω νόμω με τη βοήθεια του κράτους. Εξοβελίζοντας βέβαια όλους τους τοπικούς ανταγωνιστές τους στο όνομα των αρχών της… ελεύθερης αγοράς και του… …ανόθευτου ανταγωνισμού που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία.

Η εταιρία που ανήκε στη σύζυγο του βουλευτή Μαγνησίας κυρίου Μαραβέγια επιδοτήθηκε κατ’ αρχάς με 4.200.000 € από τον αναπτυξιακό νόμο. Και ο στόχος της εταιρίας του ήταν μαζί με την πιθανή ενίσχυση από τράπεζες να αγοράζει τοπικές μονάδες ημερήσιας φροντίδας οι οποίες επιδοτούνται για post-Covid περιστατικά και από τον ΕΟΠΠΥ. Το αν η εταιρία η οποία θα επιδοτείτο από τον αναπτυξιακό ανήκε στη σύζυγό του ή όχι μικρή αξία έχει, περισσότερο νομική.

Κυρίαρχο πρόσωπο

Στα μάτια της τοπικής κοινωνίας ο βουλευτής θα ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο. Το κυρίαρχο θα ήταν ότι, με λεφτά των φορολογουμένων (αναπτυξιακός νόμος), των καταθετών (τραπεζικό δάνειο) και των ασφαλισμένων (επιδοτήσεις από ΕΟΠΠΥ), εταιρία συμφερόντων βουλευτή θα ασκούσε…επιχειρηματική δραστηριότητα.

Έτσι γινόμαστε κι εμείς επιχειρηματίες. Ευτυχώς το σκάνδαλο δεν ολοκληρώθηκε (γιατί, όπως ακούγεται, τοπικοί ανταγωνιστές το κάρφωσαν στην αντιπολίτευση) και ο χαμηλών τόνων, κατά γενική ομολογία, βουλευτής, που με σεμνότητα υπερασπίζεται τις κυβερνητικές θέσεις στα παράθυρα, γλίτωσε τα χειρότερα.

Ο βουλευτής Κεφαλληνίας Καππάτος παρέστη ως δικηγόρος fund στα δικαστήρια του Αργοστολίου σε υπόθεση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ζητώντας να απορριφθεί αίτημα πολίτη για την προστασία της περιουσίας του. Ο βουλευτής Πάτσης είχε την εισπρακτική εταιρία η οποία δυνητικά μπορούσε να πλειστηριάσει περιουσίες Ελλήνων που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις. Οπως μαθαίνω, υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από την περιοχή της δυτικής Ελλάδας αυτή τη φορά, οι οποίοι ασκούν νομίμως ελεύθερο επάγγελμα, μη δικηγόροι, των οποίων τα γραφεία αναλαμβάνουν υποθέσεις για επιχειρηματικά σχέδια ιδιωτών. Οχι συμβάσεις με τον δημόσιο τομέα, αλλά υποθέσεις που δεν συνάδουν με την άσκηση του βουλευτικού αξιώματος εν τέλει. Καθώς, όταν είσαι βουλευτής, δεν μπορεί να είσαι και εντολοδόχος επιχειρηματία έστω για νόμιμες δραστηριότητες. Οι γραμμές είναι λεπτές.

Όλα αυτά απειλούν το μαλακό υπογάστριο της Νέας Δημοκρατίας. Της φθείρουν το προβάδισμα. Την εκθέτουν στην επιχειρηματική κοινότητα, η οποία τη στήριξε με μεγάλο πάθος στις εκλογές του 2019 και βλέπει να συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα. Κάνουν μάγκα τον ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι ευτυχισμένοι με τη βουλευτική αποζημίωση, αφού ποτέ άλλοτε στη ζωή τους δεν εισέπραξαν μηνιαίως ως μισθό τόσο πολλά χρήματα. Θα είναι βεβαίως τόσο ισχυρά τα διακυβεύματα των προσεχών εκλογών, ώστε όσα αμαρτήματα και αν αποκαλυφθούν σήμερα, υποστηρίζω με βάση τα τρέχοντα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ότι η Νέα Δημοκρατία δεν προλαβαίνει να χάσει. Ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις ακόμη και γι’ αυτό.

Θα κερδίσει η Ν.Δ., υπό την έννοια ότι θα είναι με σχετική απόσταση ασφαλείας πρώτο κόμμα. Αρκούν όμως αυτές οι υποθέσεις για να τραυματίσουν το προφίλ της και να περιορίσουν δραματικά το προβάδισμά της στον δρόμο για την αυτοδυναμία. Γιατί σκορπούν απογοήτευση. Εδώ είστε και εδώ είμαστε. Ο,τι προστίθεται στο γενικό κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Πάτσης» φθείρει τη φιλελεύθερη παράταξη.

Η υπόθεση Χειμάρα, παρότι είναι εντελώς διαφορετική από την υπόθεση Πάτση, σε αυτό το κεφάλαιο εγγράφεται: του βουλευτή που, αντί να ασκεί τα καθήκοντά του υπέρ του λαού, χάνει τον προορισμό του και συναλλάσσεται με το κράτος. Εγγράφεται επίσης και στο εξής κεφάλαιο: Οι επιχειρηματίες που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία για να είναι δίκαιος ο ανταγωνισμός και να παίρνουν τις δουλειές βλέπουν ξαφνικά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν να καταργούν σε ορισμένες περιπτώσεις τον ανταγωνισμό και να τους παίρνουν τις δουλειές!

Πηγή: Μανώλης Κοττάκης – newsbreak.gr

2 απαντήσεις στο “To μαλακό υπογάστριο της Ν.Δ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *