Θα κατεβάσει ο Μακρόν το στρατό στους δρόμους;

Χτες οι δρόμοι δεκάδων πόλεων της Γαλλίας μετατράπηκαν κανονικά σε πεδία μάχης. Η αντιλαϊκή πρόθεση της κυβέρνησης του Μακρόν να παρατείνει τον εργασιακό βίο κατά δυο χρόνια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μετά από την βάρβαρη οικονομική πολιτική για τα λαϊκά στρώματα που είχε προηγηθεί και οι οποία έχει οδηγήσει τεράστιες εργατικές μάζες στην φτώχια και ανέχεια. Ετσι, λοιπόν 3,5 εκατ. διαδηλωτές, σύμφωνα με τα συνδικάτα συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις ενώ 800.000 πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα μόνο στο Παρίσι.

Οι κινητοποιήσεις του Γαλλικού ήταν κάτι που αιφνιδίασε; Η μαζικότητα των διαδηλώσεων και οι μορφές πάλης που ακολουθήθηκαν ίσως. Το ίδιο το γεγονός καθ’ εαυτό όμως όχι. Το ίδιο το Γαλλικό κράτος το ανέμενε και είχε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Δείτε μια είδηση που δεν θα δημοσιευτεί σε κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ. Mέσα στην «πανδημία» ο Μακρόν κατήργησε 17.000 κρεβάτια νοσηλείας από τα νοσοκομεία και προφανώς έκανε τεράστιες περικοπές στα κονδύλια για την υγεία. Την ίδια στιγμή η Γαλλική κυβέρνηση αγόρασε 170.000 όπλα άμυνας που εκτοξεύουν σφαίρες LBD που βγάζουν μάτια και προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς, όπως επίσης και 90 τεθωρακισμένα οχήματα για τη διατήρηση της τάξης! (Την είδηση την αλιεύσαμε από την liberation).

Εφαρμόστηκε δηλαδή κι εκεί μια παρόμοια τακτική με αυτή που “λουστήκαμε” και εμείς από το καθεστώς Μητσοτάκη. Οταν στην χώρα μας η θανατηφόρα πανδημία δημιουργούσε κατακόμβες νεκρών, ο απόφοιτος του Χάρβαρντ δεν γνώριζε αν χρειάζεται να δημιουργηθούν ΜΕΘ, απαξίωνε με κάθε τρόπο το ΕΣΥ και σκορπούσε εκατομμύρια ευρώ, χρήματα του εργαζόμενου λαού, για να προσλάβει και άλλους μπάτσους, να προμηθευτεί η αστυνομία και άλλα περιπολικά και κατασταλτικό εξοπλισμό.

Τώρα, το πώς θα εξελιχθεί η λαϊκή εξέγερση στην Γαλλία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. “Η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι κατά τη διάρκεια των Κίτρινων Γιλέκων. Όλοι φοβούνται πάρα πολύ“, εκμυστηρεύτηκε ένας υπουργός του Μακρόν στο ρ/σ France Inter. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μακρόν φοβάται ότι θα γίνει εντελώς ανεξέλεγκτη η κατάσταση και ετοιμάζεται να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους. Η Γαλλική κυβέρνηση εντελώς πανικόβλητη σκέπτεται να παίξει το τελευταίο τρομοκρατικό της χαρτί αφού οι ένστολοι υπηρέτες της δεν κατόρθωσαν να δαμάσουν την αποφασιστικότητα και μαχητικότητα του λαού. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα L’Humanie σε εσωτερικό σημείωμα του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύεται, ο υπουργός εργασίας διατυπώνει προτάσεις για την απόλυση των απεργών!!!.

(Σήμερα είχαμε κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού Gare de l Est στο Παρίσι από απεργούς και διαδηλωτές, ενώ υπήρξε και επανακατάληψη του διυλιστηρίου της Νορμανδίας, από διαδηλωτές και απεργούς, στο οποίο είχε γίνει επίταξη, με αποτέλεσμα να έχει μπλοκάρει η καπιταλιστική παραγωγή και να κινδυνεύουν να ξεμείνουν από κηροζίνη τα γαλλικά αεροδρόμια. Να επισημάνουμε επίσης ότι τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν σε νέες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο πανεθνικής μέρας δράσης στις 28 Μάρτη, δηλώνοντας πως δεν θα σταματήσουν μέχρι η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση να ακυρωθεί στην πράξη).

Ολοκληρώνοντας να επισημάνουμε ότι είναι απόλυτα εύστοχη η δήλωση του γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που μεταφέροντας τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την επίσκεψη του στο Παρίσι μας είπε: “Συγκλονιστικές οι εικόνες στη Γαλλία, βλέπεις την αστείρευτη δύναμη της εργατικής τάξης“. Θα ήταν πιο πλήρης αν συμπλήρωνε ότι παράλληλα είδαμε και την κτηνωδία των ένστολων υπηρετών του συστήματος με θύματα τους ξεσηκωμένους εργάτες και άρα είναι ανόητοι όσους τους θεωρούν τους μπάτσους απλούς εργαζόμενους και συναινούν το αστικό κράτος να τους δίνει έξτρα επιδόματα, χρήματα που προέρχονται από την υπεραξία που παράγει η εργατική τάξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *