Φακελάκια και μηνυματάκια

Το ότι βρέθηκε αστός δημοσιογράφος, – ο Νίκος Παπαδογιάννης στο newsletter του Documento-, να αναπαράγει την χθεσινή ανάρτηση στο f/b, του μέλους του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη, για την χθεσινή καταδίκη μέλους της συλλογικότητάς του για παρέμβαση σε φακελάκια γιατρό, και να τοποθετηθεί, ο δημοσιολόγος, με εύστοχο τρόπο είναι άξιο αναφοράς.

Αντιγράφουμε;

Ολοκληρώνω με την ανάρτηση ενός μέλους του «Ρουβίκωνα», του Γιώργου Καλαϊτζίδη. Εάν έχει αξία η γνώμη μου, πιστεύω ο ειρηνικός ακτιβισμός (που τόσο τρομάζει τους νοικοκυραίους…) είναι η αναπνοή του αδικημένου πολίτη και απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας. Αρκεί, βεβαίως, να περιορίζεται στα πλαίσια που προβλέπουν οι νόμοι. Σταματάω όμως εδώ, γιατί φοβάμαι ότι θα χτυπήσει η πόρτα και θα με μπουζουριάσουν για υποκίνηση τρομοκραιτκών ενεργειών, όπως εκείνον τον μυστήριο που ευχόταν δεξιούς ψόφους στο Twitter.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Αποδόθηκε …δικαιοσύνη. Σε 4 μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκε το μέλος του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο γραφείο του γιατρού που έπαιρνε φακελάκια από καρκινοπαθή. Η γυναίκα του γιατρού που ήταν και συνήγορος πολιτικής αγωγής σήμερα στην δίκη, στην αγόρευση της ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει την τρομοκρατική οργάνωση του Ρουβίκωνα και να σταλεί με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία!

Όπερ και εγένετο. Ποιό μήνυμα στάλθηκε; Πώς αν δεν έχεις λεφτά να δώσεις για φακελάκι θα πεθάνεις σαν το σκυλί στο αμπέλι. Η καταδίκη του συντρόφου μας έρχεται λίγες μέρες μετά την καταδίκη την δική μου και ενός ακόμα συντρόφου με 3.5 χρόνια φυλάκισης, για το κακούργημα της φθοράς μνημείου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που αφορούσε τις… μπογιές στην Βουλή.

Αυταπατώνται όσοι νομίζουν πως με τις καταδίκες στις δικαστικές αίθουσες θα σταματήσουν τον Ρουβίκωνα. Ειδικότερα οι παρεμβάσεις σε γιατρούς που παίρνουν φακελάκι θα συνεχιστούν, και αυτό να το γνωρίζουν καλά όσοι εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Οι διαδικασίες της δημιουργίας πυρήνων του Ρουβίκωνα στις γειτονιές είναι σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής πάρα πολλά άτομα. Σιγά σιγά με υπομονή επιμονή και σχέδιο χτίζουμε τον εφιάλτη σας».

Το σχετικό βίντεο, από τον Φλεβάρη του 2019, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Σύμφωνα με τον «Ρουβίκωνα», ο συγκεκριμένος γιατρός του «Ευαγγελισμού», είχε πάρει φακελάκι από καρκινοπαθή και μάλιστα τρεις φορές. Μετά την επίσκεψη που δέχθηκε στο γραφείο του, ο λεγάμενος (ονόματι Γιώργος Θεοδωρόπουλος, σύμφωνα με τις αναρτήσεις της οργάνωσης) υπέβαλε μήνυση για ανήκεστο ηθική βλάβη και υλικές ζημιές ύψους 2.000 ευρώ, και δικαιώθηκε από το δικαστήριο.

«Τώρα, το πώς αναγνώρισε το μέλος μας, που δεν ήταν καν παρόν στη δράση, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και λεπτομέρεια, πόσο μάλλον όταν η δίωξη αφορά μέλος του ”Ρουβίκωνα”», σημειώνει η ακτιβιστική οργάνωση, η οποία έχει πραγματοποιήσει και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις σε γιατρούς που θεωρεί επίορκους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *