Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ: Σε εγκληματική ενέργεια την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα, οφείλεται ο θάνατος του Αντώνη Καργιώτη (Βίντεο)

Από την ΠΕΝΕΝ λάβαμε και παραθέτουμε το βίντεο με την παρέμβαση που έκανε χθες ο Αντώνης Νταλακογεώργος πρόεδρος στη Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra News, τοποθετούμενος για την δολοφονική ενέργεια μελών του πληρώματος του οχηματαγωγού πλοίου «Blue Horizon», το βράδυ της Τρίτης 5/9, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, στον Πειραιά.

Η άποψη της συνδικαλιστικής αυτής οργάνωσης όπως εκφράστηκε από το στόμα τους προέδρους της είναι ότι: “Τα όσα συνέβησαν στον καταπέλτη του πλοίου είναι αποκρουστικά, τα βλέπουμε και τα αντιμετωπίζουμε με αποτροπιασμό”. Συμπλήρωσε ο ίδιος ότι “χωρίς ήξεις αφήξεις και χωρίς κανένα ενδοιασμό, η στάση του μέλους ή των μελών του πληρώματος που είχαν αυτή την συμπεριφορά στον καταπέλτη πάνω, είναι το λιγότερο δολοφονική και εγκληματική“. Κατάγγειλε την προσπάθεια που καταβάλλετε εκ μέρους μερίδας ΜΜΕ “να ενοχοποιηθεί ολόκληρος ο ναυτεργατικός κόσμος της χώρας με αφορμή αυτό το μεμονωμένο περιστατικό” και ανέλυσε τους λόγους γιατί δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στιγμάτισε την απουσία ανδρών του Λιμενικού σώματος, “όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία“. Οπως ανέφερε “έπρεπε να υπάρχουν Λιμενικά όργανα για να επιβλέπουν τις συνθήκες επιβίβασης επιβατών, την ολοκλήρωση της φόρτωσης και την αναχώρηση του πλοίου”, ενώ σύύμφωνα με την άποψη του κ. Νταλακογεώργου, αν υπήρχε η παρουσία ανδρών του Λιμενικού δεν θα συνέβαινε η δολοφονία του 36χρονου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *