Λακές

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Του Γ. Γ.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση από αυτούς που επένδυσαν στο χρηματιστήριο της αστικής πολιτικής, Το πέρασμα του από το ΚΚΕ, και οι αντιδικτατορική του δράση, συνέβαλλαν για να αποκτήσει “μετοχές” στην δημόσια παρουσία του. 

Από κει και πέρα η συνέχεια γνωστή

Ετσι και ο Ανδρουλάκης βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, στην κομματική νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ, μεταβλήθηκε σε θλιβερός απολογητής του καπιταλιστικού συστήματος και τα τελευταία χρόνια εκδηλώνει αντιΚΚΕ απωθημένα. 

Μακριά από μένα κάθε ψυχαναλυτική προσέγγιση, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι μου πέρασε από το μυαλό ότι του έμεινε “τραύμα” από το 1991, όταν στο 13ο συνέδριο του ΚΚΕ, το 1991, ο Χαρίλαος Φλωράκης, επέλεξε να στηρίξει για γ.γ. της Κ.Ε την Αλέκα Παπαρήγα και όχι τον ίδιο, ο οποίος υπήρξε και ο αγαπημένος του λογογράφος.

Μπήκα λοιπόν σήμερα στην διαδικασία να διαβάσω την προδημοσίευση που παραθέτει το ¨Βήμα” από το δεύτερο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ανδρουλάκη: “Κάτω από τις στάχτες”. Ειλικρινά είναι η δεύτερη φορά που αηδίασα τόσο πολύ μι’ αυτό το πολιτικό σίχαμα.

Υποτίθετε ότι αυτός ο λακές παρουσιάζει το δεύτερο μέρος αυτοβιογραφία του, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προβάλει είναι την νομενκλατούρα της εποχής, είναι να εμφανίσει τις συναντήσεις εις που είχε στην ζούλα ο “εθνάρχης” να την “καλλονή πρώην Μis ΕΛΑΣ” ερωμένη του, καθώς και γκομινοδουλειές;

Σε σχετικά πρόσφατο κείμενο του ο Θανάση Σκαμνάκη ο Μ. Ανδουλάκης χαρακτηρίζεται ω; “εκ συστήματος ψεύτης και κατ’ επάγγελμα πολιτικός απατεώνας“, Τώρα θα του προτείναμε να ασχοληθεί και συγγραφέας ΑΡΛΕΚΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *