Αστική δικαιοσύνη: Εχει μετατραπεί σε γιουσουφάκι της κυβέρνησης, χωρίς αυτονομία και αξιοπρέπεια

Πηγή: Του Κώστα Βαξεβάνη -“Χ”

Ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ντογιάκος, επιχείρησε, χρησιμοποιώντας το θεσμικό του ρόλο να σταματήσει την έρευνα για τις υποκλοπές. Σε δημόσια τοποθέτησή του, ζήτησε φορολογικό έλεγχο και πρόστιμα σε «άτακτες» εφημερίδες για να συνετιστούν (πράγμα που έγινε με το Documento).

Η νυν Εισαγγελέας Αδειλίνη, πρότεινε σε χαροκαμένη μάνα των Τεμπών που ζήτησε απονομή Δικαιοσύνης και τιμωρία, να στραφεί στην Εκκλησία ως παρηγοριά.

Η Πρόεδρος του ΑΠ κυρία Κλάπα, συγκαλεί Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για να «απαντήσει» στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για κατάλυση του κράτους Δικαίου.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη και απόδειξη γι αυτό, είναι ότι κάθε φορά που ασκείται κριτική σε λειτουργούς της ή πράξεις της (όπως προβλέπεται σε Δημοκρατίες) αυτή αντιμετωπίζεται «ως επίθεση στη Δικαιοσύνη» ή ως παρέμβαση. Με ευθύνη των ανώτατων λειτουργών της, έχει μετατραπεί σε γιουσουφάκι της κυβέρνησης, χωρίς αυτονομία και αξιοπρέπεια. Είναι ένα εργαλείο επιβολής των κυβερνητικών σχεδίων.

Επιπλέον όλο αυτό το βρόμικο σχέδιο με απολαβές γι αυτούς που το υλοποιούν, με χρήμα και εξουσία, εμφανίζεται ως κανονικότητα και συμπαρασύρει ακόμη και τους τίμιους λειτουργούς της Δικαιοσυνης, σε πρακτικές που αποτελούν ακύρωση της αποστολής της. Οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν τη δικιά τους ευθύνη, γιατί αντί να παίξουν ρόλο ως επαγγελματικό σωματείο , καλύπτουν τους επίορκους που αποκαλύπτονται εμφανίζοντάς τους ως θύματα κακόβουλης κριτικής.

Πρόκειται για ένα απαράδεκτο νταραβέρι (άλλης) εξουσίας με θύμα τον πολίτη και τη Δικαιοσύνη. Το ερώτημα είναι πού βρίσκεται η διέξοδος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *