Ο “Βηματοδότης” εκθέτει τον Μητσοτάκη

Το ότι λένε ψέματα με την συχνότητα που αναπνέουν δεν αποτελεί είδηση. Ομως κάποια στιγμή αυτά τα ψέματα θα τους πνίξουν και δεν αποκλείεται ο κουμπάρος της πρωθυπουργικής οικογένειας να συντελέσει αποφασιστικά σ’ αυτό. Ο Βηματοδότης γράφει πως βρέθηκε ξυλόλιο στα Τέμπη σε 3-4 σημεία, ενώ εμείς ανασύρουμε εύκολα από την μνήμη μας την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη -αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών ότι το τρένο δεν μετέφερε εύφλεκτα υλικά!

Θα περιμένουμε αύριο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει στο σημερινό δημοσίευμα του “Βήματος” που αφήνει εντελώς έκθετη την κυβέρνηση.

Το παραθέτουμε:

Λίγο μετά το Πάσχα μαθαίνω ότι αναμένεται το πόρισμα καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σχετικά με τα αίτια της φονικής έκρηξης στα Τέμπη. Την ίδια ώρα νέα ερωτήματα φαίνεται να απασχολούν νομικούς και τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων, αλλά και τις δικαστικές αρχές.

Το πρώτο από αυτά αφορά την ανίχνευση ξυλολίου σε επτά διαφορετικά σημεία του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Το ξυλόλιο αρχικά συνδέθηκε με το “λιώσιμο” – από τις υψηλές θερμοκρασίες- των βαφών των βαγονιών και των υλικών για εξαφάνιση των γκράφιτι. Με τους πραγματογνώμονες να απαντούν ότι: α) δεν έχει παρατηρηθεί αφενός αλλοίωση της βαφής των συρμών και κυρίως β) το ξυλόλιο βρέθηκε σε 3-4 σημεία όπου δεν υπήρχε κοντά κανένα βαγόνι, επαναφέροντας το ερώτημα αν το ξυλόλιο προέρχεται από ενδεχόμενη παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία.

Την ίδια ώρα ζητείται να επιταχυνθούν οι έρευνες του Γενικού Χημείου του Κράτους για τυχόν ανίχνευση ουσιών σε μεγάλους όγκους χωμάτων που μεταφέρθηκαν άρον – άρον σε ιδιωτικό χώρο, στο πλαίσιο της εκχέρσωσης του χώρου για την οποία διεξάγεται ήδη δικαστική έρευνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *