Αποκαλύψεις-ΣΟΚ για το θάνατο του Λοχία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ

Είχαμε δηλώσει στο προηγούμενο γράμμα για τις συνθήκες θανάτου, την Τετάρτη 9/11, του άτυχου 28χρονου συναδέλφου, ΕΠΟΠ λοχία τεθωρακισμένων, Λευτέρη Μαρκάκη, ότι είναι ελάχιστο χρέος για τον ίδιο, τους δικούς του, αλλά και για τους συναδέλφους που υπηρετούν, να αποκαλυφθούν οι ακριβείς αιτίες του θανάτου του, να μη μείνει στο σκοτάδι της συγκάλυψης άλλη μια τραγωδία – που τελικά είναι μια ακόμα τραγωδία δική μας: είναι άλλο ένα επεισόδιο του φόρου αίματος που πληρώνει η φτωχή νεολαία για την ετοιμότητα και την ισχύ του εθνικού
στρατού.

Τα πραγματικά, όμως, γεγονότα είναι πραγματικά ανατριχιαστικά και αναδεικνύουν συνολικά την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας αλλά και τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό και τη διάλυση της υγείας από την κυβέρνηση, ως τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Λευτέρη Μαρκάκη από τον ελληνικό στρατό και τον κρατικό μηχανισμό.

Μαθαίνουμε ότι ο συνάδελφος ΕΠΟΠ είχε κληρονομικό πρόβλημα θρομβοφιλίας, πράγμα που οδήγησε
στο εγκεφαλικό επεισόδιο. Αλήθεια, οι περίφημες αναλυτικές εξετάσεις και η υγειονομική μέριμνα για το προσωπικό – την οποία οι υπουργοί Άμυνας Βενιζέλος-Μπεγλίτης είχαν θεωρήσει υπεραρκετή, κατηγορώντας τους «υπεράριθμους» γιατρούς των στρατιωτικών νοσοκομείων, ανοίγοντας τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε πολίτες, βοηθώντας έτσι το Λοβέρδο να περικόψει και να διαλύσει το σύστημα υγείας – δεν μπόρεσαν να «τρέξουν» τις αναγκαίες εξετάσεις για να έχουν διαπιστώσει αν ο συνάδελφος ήταν υγιής στο ακέραιο κι αν είχε οποιαδήποτε περεταίρω ανάγκη προσοχής;

Όμως, αυτή είναι μόνο η λιγότερη από τις εγκληματικές ενέργειες και την τρομακτική απαξίωση του στρατού για το προσωπικό, όπως φαίνονται στο ξετύλιγμα των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του συνάδελφου Λ.Μ.

Όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα του, ακολούθησε μια διαδικασία, η οποία σε άλλη περίπτωση θα προκαλούσε γέλιο, όμως προκαλεί μόνο
φρίκη, πόνο και οργή για το χαμό του.

Ήταν φανερό ότι ο λοχίας είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη η οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα. Μάλιστα,
υπήρχαν ακόμα πολλές ελπίδες για την υγεία του καθώς αυτά τα περιστατικά είναι αντιμετωπίσιμα με άμεση επέμβαση, και το κύριο πρόβλημα είναι ο χρόνος. Εξάλλου, ο ίδιος ο λοχίας είχε τις αισθήσεις του και μπορούσε να μιλήσει (ζήταγε να του ρίξουν νερό στο πρόσωπο).

Είναι φυσικό να σκεφτεί κανείς ότι θα πήγαινε άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί.

Είναι επίσης φυσικό να υποθέτει κανείς ότι ένα νησί, στο οποίο βρίσκεται μια ολόκληρη ανώτερη διοίκηση ταγμάτων εθνοφυλακής – η 95 ΑΔΤΕ – με πολλά στρατόπεδα κι ακόμα περισσότερες μονάδες πρώτης γραμμής, θα διέθετε δικό της στρατιωτικό νοσοκομείο (από τα «υπερβολικά πολλά» που δήλωναν ότι υπάρχουν ανά την επικράτεια οι Βενιζέλος και Μπεγλίτης), ή ένα δημόσιο νοσοκομείο, ικανό να αντιμετωπίσει τέτοια (έστω) περιστατικά.

Τίποτα από αυτά δεν ίσχυσε στην περίπτωση του Λευτέρη Μαρκάκη. Εδώ ξεκινά και ο τρόμος του παραλόγου, απόδειξη του πώς ο ελληνικός στρατός αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο υλικό τους φαντάρους, τους ΕΠΟΠ και τους χαμηλόβαθμους υπαξιωματικούς. Μετά την διαπίστωση ότι ο λοχίας έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, αντί να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες και την επιτόπου επέμβαση από γιατρό, επιλέχθηκε να περιμένει μεταφορικό αεροσκάφος για να μεταφερθεί στο 401 ΓΣΝ στην Αθήνα!

Πολλοί γιατροί μας επισήμαναν δύο καίρια πράγματα:

1) Το περιστατικό έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα, και μάλιστα ήταν σχετικά εύκολο αυτό να γίνει. Το γεγονός ότι δεν συνέβη έχει να κάνει με την μηδενική μέριμνα για το προσωπικό, την έλλειψη ακόμα και των βασικών υποδομών, τη μετάθεση ευθυνών, που αφήνει έκθετους όσους υπηρετούν.

2) Η επιλογή να μεταφερθεί, ειδικά με αεροσκάφος, ήταν μια δολοφονική επιλογή, που θα βαραίνει όποιον έδωσε την εντολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για έναν άνθρωπο που επικοινωνούσε με το περιβάλλον πριν μεταφερθεί, οι γιατροί στο 401 ΓΣΝ δήλωναν ότι δεν
ήταν δυνατό να κάνουν την τομή στο κεφάλι που χρειαζόταν γιατί ο εγκέφαλος του «είχε γίνει σαν ζελέ», εξαιτίας της μεταφοράς με το αεροσκάφος,
που (λόγω της διαδικασίας απογείωσης-προσγείωσης) του είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη και μη-αντιστρέψιμη βλάβη.

Μάλιστα, για να ολοκληρωθεί το έγκλημα, το αεροσκάφος έκανε στάση και στη Σάμο, για να παραλάβει άλλο ένα περιστατικό! Ενώ,
λοιπόν, έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και η μεταφορά (που ήταν επικίνδυνη ούτως ή άλλως) να γίνει με ειδικά διαμορφωμένο ελικόπτερο για ιατρική διακομιδή, που διαθέτει τόσο το ΕΚΑΒ όσο και η πολεμική αεροπορία.

Είναι τουλάχιστον απανθρωπιά (υπάρχουν και χειρότερες λέξεις να το περιγράψουν) να δίνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τσάρτερ VIP πτήσεις στελεχών και υπουργών στην Ευρώπη, το Κατάρ και τα διεθνή φόρα, αλλά η περίθαλψη ενός ανθρώπου (που πολιτική-στρατιωτική ηγεσία, με δηλώσεις τους θεωρούν, ως στρατιώτη, κρίσιμο παράγοντα για την «εθνική ασφάλεια») του οποίου κρίνεται η ζωή να γίνεται με τη μεταφορά μέσω τακτικού δρομολογίου των C-130!

Δε χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για να καταλάβουμε ότι μας αντιμετωπίζετε σαν γαϊδούρια, δούλους και κρέας για τα
κανόνια της «εθνικής κυριαρχίας» σας.

Η τριμερής «εθνικής συνεννόησης» των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας των τεσσάρων (4) υπουργών ανέλαβε, εν μέσω «αισθήματος ευθύνης» να συνεχίσει το βάρβαρο έργο της προηγούμενης. Ανέλαβε αυτό το έργο με σχεδόν ίδιες (σα να βγαίνουν από
φωτοτυπικό μηχάνημα) εξαγγελίες για την «Αξιοπρέπεια της χώρας», για το ρόλο των ΕΔ, για την αγάπη για το προσωπικό.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, στις προγραμματικές δηλώσεις του ως νέος ΥΕΘΑ, είπε για «.την δέσμευσή μας για την διατήρηση υψηλού ηθικού και της αποτελεσματικότητας των Ε.Δ» και συνέχισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις που είναι παιδιά του Ελληνικού λαού, αυτοδημιούργητοι που
αγκάλιασαν την καριέρα τους ιδεολογικά και που είναι αποφασισμένοι να δώσουν και την ζωή τους ακόμα, έχουν την αμέριστη εμπιστοσύνη μας. Και όπως κι εγώ, έτσι κι όλοι μας, έχουμε και την ευαισθησία αλλά και την αμεσότητα για τον κόσμο.
Εξάλλου, ο ανθρώπινος παράγοντας όπως και το υψηλό φρόνημα, είναι τα χαρακτηριστικά των ανδρών και γυναικών του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας.»

Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει και ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, Κ.  Ζιαζιάς, στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, πριν λίγες μέρες.

Απ’ ότι φαίνεται, για πολλοστή φορά, είναι η ίδια φροντίδα για τον «ανθρώπινο παράγοντα» και το «φρόνημα», που ακούγεται (κάθε φορά) σαν φρικαλέος γραφειοκρατικός επικήδειος, πάνω από το φέρετρο των ανθρώπων που σκοτώνετε.

Η «νέα» πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ξεκινά κι αυτή με ένα έγκλημα στις πλάτες της, αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης της νεολαίας στο όνομα των εθνικών αναγκών, στην περικοπή κάθε απαραίτητου μέσου για την επιβίωσή μας στο όνομα των δις που πρέπει να βρεθούν για «τους δανειστές μας» κα των δις που πρέπει να δαπανηθούν για «αναγκαίους» πολεμικούς εξοπλισμούς, στην εντατικοποίηση του αξιόμαχου που μας μετατρέπει σε «σακιά» που δεν αξίζουν ούτε τη βασική ιατρική φροντίδα όταν κινδυνεύει η ζωή μας!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΕΠΟΠ ΛΟΧΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΡΚΑΚΗ

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΔΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΡΚΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *