Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του. Εχει προσωπική εμπλοκή στο έγκλημα των Τεμπών”.

Καμιά εκτίμηση δεν έχουμε στο αστικοδημοκρατικό μόρφωμα «Πλεύση Ελευθερίας» και στην επικεφαλής του, που με την απλόχερη βοήθεια κάποιων ΜΜΕ ξαναβρέθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή και αν πιστέψουμε τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνει να ενισχύεται και να παγιώνει την παρουσία στην πολιτική ζωή.

Δεν μπορούμε όμως να προσπεράσουμε τα όσα εντυπωσιακά είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε σημερινή τηλεοπτική της συνέντευξη. Εκεί και σε ερώτηση του δημοσιογράφου “τι όφελος θα μπορούσε να έχει ο πρωθυπουργός της χώρας απ’ το να συγκαλύψει αυτό το σιδηροδρομικό έγκλημα;”, ήταν κατηγορηματική:

«Να καλύψει τα ίχνη του. Σε μένα είναι προφανές ότι έχει προσωπική εμπλοκή ο κ. Μητσοτάκης και ότι υπάρχει κύκλωμα που δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να αποκαλυφθεί…».

Και ο επόμενος διάλογος είναι εξ’ ίσου ενδιαφέρον:

Δημοσιογράφος: – Τι είδους εμπλοκή μπορεί να έχει;

Κωνσταντοπούλου: – Προσωπική. Οταν γίνεται διακίνηση τέτοιων υλών, υπάρχουν ισχυρότατα συμφέροντα. Τα συμφέροντα αυτά είναι και οικονομικά. Εάν μια κυβέρνηση έχει καθαρά χέρια και αυτό γίνεται πίσω από την πλάτη της και κάτω από την μύτη της, το πρώτο που κάνει είναι ότι διατάσσει έρευνα και εξιχνιάζει. Οταν μια κυβέρνηση αντί να διατάξει έρευνα κάνει όλες αυτές τις ενέργειες για να μην εντοπιστεί η παράνομη ουσία, γιατί αυτές είναι οι ενέργειες που κάνανε, δείχνουν ειδική μέριμνα για να συγκαλυφθούν τα αίτια του εγκλήματος.

Και η επικεφαλής της «Πλεύση Ελευθερίας» κατονομάζει τις κυβερνητικές ενέργειες που κατά την άποψη της δείχνουν την κυβερνητική προσπάθεια να συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών: Το μπάζωμα του χώρου, οι εκδίωξη των αρμοδίων υπηρεσιών, το ότι άλλαξε τρεις φορές χέρια η δικογραφία με ενέργειες της κυβέρνησης, πρώτα στην τροχαία, μετά στην ανακρίτρια, μετά στον εφέτη ειδικό ανακριτή με προσωπική επιστολή του κ. Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Και συμπληρώνει η κ. Κωσταντοπούλου: “Είναι προφανέστατο, λοιπόν ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όχι στα κανάλια, αλλά σε αρμόδια αρχή με πρώτη την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής και στην ίδια επιτροπή πρέπει να κληθεί και ο κ. Τασούλας, γιατί εδώ το εξής φαινόμενο: Εχουμε τον δεύτερο και τον τρίτο την τάξη πολιτειακούς παράγοντες, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της βουλής, να συγκαλύπτουν και είμαστε σε ένα χρονικό σημείο όπου ο δεύτερος προσπαθεί να κάνει τον τρίτο πρώτο. Αυτά όλα δεν μπορεί να αφήσει η βουλή να περάσουν έτσι…”.

Και καταλήγει η πρόεδρος της «Πλεύση Ελευθερίας»: Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Τασούλα η οποία έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών … είναι ξεκάθαρο ότι σ’ αυτό στο οποίο αποβλέπει ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας τον Τασούλα πρόεδρο είναι η αρμοδιότητα του ΠτΔ να δίνει χάρες σε καταδικασμένους για ποινικά αδικήματα…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *