Κράτος-παρακράτος εν δράσει (Βίντεο)

Η δράση κρατικών (ίσως και παρακρατικών μηχανισμών)έρχεται πάλι στην επιφάνεια (αυτή την φορά με αναμφισβήτητα ντοκουμέντα) από το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα πράκτορες της ΕΥΠ σε διατεταγμένη υπηρεσία παρεισφρέουν σε διαδηλώσεις και είτε καταγράφουν τους διαδηλωτές είτε δρουν προβοκατόρικα. Το περιοδικό λοιπόν δημοσιεύει τηλεγράφημα των πρακτόρων της ΕΥΠ στην Κρήτη με το οποίο γίνετε λεπτομερείς καταγραφή των διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο τον Οκτώβρη του 2010. Κι αυτή η είδηση που δείχνει ότι το κράτος θεωρεί εχθρό του τον αγωνιζόμενο λαό, και εκτός του να ανοίγει «διάλογο μαζί του» όπως ξέρουν να κάνουν οι πραίτορες του Παπουτσή τον φακελώνει κι όλας όταν κατεβαίνει στους δρόμους να αντισταθεί στην καπιταλιστική επέλαση που τον ισοπεδώνει, θεωρήθηκε ανάξια λόγου από όλα τα δελτία ειδήσεων.

Ευκαιρία να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας κάποια πράγματα για την ιστορία και την δράση της ΚΥΠ-ΕΥΠ.
Δημιούργημα της CIA στις αρχές του εμφυλίου πολέμου με την ονομασία Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών – Ερευνών (ΚΥΠ-Ε), ενώ το Μάη του 1953 αναδιοργανώνετε ριζικά με πρώτο αφεντικό τον ελληνοαμερικάνο Τομ Καραμεσίνη.

Ηταν τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου και η δουλειά της να στρατολογεί χαφιέδες πολυτελείας για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού κομμουνιστικού κινδύνου».

Σιγά-σιγά οι μετοχές της όπως και οι δουλειές της ανέβηκαν και από τις γραμμές της πέρασε η αφρόκρεμα του φασισταριού. Γεωργαλάς, Παπαδόπουλος, Μακαρέζος, Ρουφογάλης και άλλα τέτοια φυράματα.

Εξετάσεις στους αμερικάνους και στην ντόπια ολιγαρχία έδωσε όταν έφτιαξε και εκτέλεσε το περίφημο «σχέδιο Περικλής» στις εκλογές βίας και νοθείας το 1961. Τότε που ψήφισαν και τα δέντρα. Αποκλειστικό της ρόλος ήταν να δημιουργεί και να καθοδηγεί παρακρατικές οργανώσεις στυλ «Καρφίτσας», ενώ έχουν γραφτεί πολλά για τον βρώμικο ρόλο της στην δολοφονία του Γ. Λαμπράκη τον Μάη του ’63 στην Θεσσαλονίκη.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας για τον ρόλο της ΚΥΠ; Την προβοκάτσια που οργάνωσε στον Εβρο, όταν ο μετέπειτα δικτάτορας έριχνε ζάχαρη στα ντεπόζιτα των τανκς και το χρέωνε σε κομμουνιστές φαντάρους; Στην σκευωρία του «ΑΣΠΙΔΑ»; Στην υπόθεση «Δίκης Αεροπόρων»; Στο ρόλο που έπαιξε στην δικτατορία, που είχε σαν αποκλειστική ασχολία το κυνήγι των κομμουνιστών και των λεγόμενων συνοδοιπόρων; Πρόσφατες δεν είναι οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του αρχικυπατζή Γρυλάκη με τηλεφωνικές υποκλοπές, εκβιασμούς και άλλες λαμογιές;

Στην γνωστή τους ρότα και πάλι ως συνήθως τα καλόπαιδα της ΚΥΠ-ΕΥΠ, τούτη τη φορά όμως δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο πώς –εκμεταλλευόμενοι την θέση τους- θα τα κονομούν χοντρά οι ίδιοι, αν πάρουμε υπ’ όψιν μας όσα ακούμε στο βίντεο για αυθαίρετες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Γιατί τι άλλο μπορεί να κάνουν το υλικό που υποκλέπτουν από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αν όχι να το χρησιμοποιούν για εκβιασμούς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *