Πόσο όμως ακόμα θα νομίζουν ότι θα μπορούν με υπεκφυγές να αποφεύγουν να ικανοποιήσουν ένα αίτημα -αυτό των τοξικολογικών εξετάσεων-με το οποίο συντάσσεται όλη η κοινωνία;

Σε άκρατο πανικό η κυβέρνηση, υποθέτουμε ότι οι αποκαλύψεις του Π. Ασλανίδη οδήγησαν σε βέρτιγκο το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, αντιδράει σπασμωδικά. Ετσι, λοιπόν, διαβάζουμε τώρα ότι υπήρξε «Πράσινο φως» για την εκταφή του Ντένις Ρούτσι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, αλλά η εκταφή αφορά μόνο στην ταυτοποίηση με DNA. Και εδώ βρίσκεται όλη η ουσία.

Αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο, μας το είχε προϊδεάσει ο Φλωρίδης. Αλλωστε το κύμα συμπαράστασης που υπάρχει καθημερινά στον επί 12 μέρες απεργό πείνας Πάνος Ρούτσι, πατέρα του αδικοχαμένου Ντένι, (σήμερα μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και διαπιστωθεί κατά πόσο η απεργία πείνας έχει επηρεάσει την κατάσταση της υγείας του), η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που ζητούσε να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της εκταφής της σορού του γιου του Παύλου Ρούτσι, και η παρέμβαση του Β. Βενιζέλου, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση.

Εντυπωσιακό πάντως είναι ότι αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να τοποθετηθούν για το ζήτημα των τοξικολογικών εξετάσεων κάτι που φαίνεται και από την σημερινή ανακοίνωση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Αυτή κάνει αναφορά ότι: «με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα εκταφής θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, ανακοινώνει, ότι τα εν λόγω αιτήματα που αποβλέπουν σε εξακρίβωση και πιστοποίηση της ταύτισης ή μη του DNA των σορών, που παραδόθηκαν, προς ταφή, κατά τη διάρκεια της αυτεπάγγελτης προανάκρισης, με το DNA των ήδη αιτούντων την εκταφή προσώπων, μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν, από τους αρμόδιους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, κατά το λόγο της αρμοδιότητάς τους».

Πόσο όμως ακόμα θα νομίζουν ότι θα μπορούν με υπεκφυγές να αποφεύγουν να ικανοποιήσουν ένα αίτημα -αυτό των τοξικολογικών εξετάσεων-με το οποίο συντάσσεται όλη η κοινωνία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *