Νίνα Κασιμάτη: Από το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ στον… πατριωτικό ΣΥΡΙΖΑ και τα εύγε του Φαήλου

Στα πλαίσια των τυχάρπαστων και τυχοδιωκτικών «διευρύνσεων» του, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πολιτική στέγη σε μια σειρά από πολιτικούς γυρολόγους – πρόσωπα που δεν είχαν την παραμικρή σχέση, όχι μόνο με την επαναστατική, αλλά ούτε καν με τη ρεφορμιστική Αριστερά. Τυπικό παράδειγμα η Νίνα Κασιμάτη.

Η κυρία αυτή ξεκίνησε ως πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του, από τους φανατικούς «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο λάτρευε με γλοιώδη τρόπο. «Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση», δήλωνε χαρακτηριστικά παλιότερα.

Στην πορεία, έγινε ένα από τα πρόσωπα του στενού πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα, παίζοντας κομβικό ρόλο στην περίφημη «διεύρυνση» και «ανανέωση» του ΣΥΡΙΖΑ – δηλαδή στην εισαγωγή πασοκικών αποβλήτων στο κόμμα.

Και φτάσαμε στο αποκορύφωμα της πολιτικής της διαδρομής αυτές τις μέρες: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού 2026, κόντρα στη γραμμή του κόμματός της που τις καταψήφισε. Λίγο αργότερα, καλωσόρισε με πανηγυρικούς τόνους την άφιξη της φρεγάτας «Κίμων» στο Πολεμικό Ναυτικό, ως «φρουρό της εθνικής ανεξαρτησίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Και να που ο ακροδεξιός Φαήλος Κρανιδιώτης δεν άντεξε και την συνεχάρη δημόσια στο X – όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές! «Χωρίς μισόλογα: 3 φορές εύγε στην Νίνα Κασιμάτη. Σκοπός της πολιτικής είναι να γίνει η Πατρίδα ισχυρότερη, ασφαλέστερη και οι πολίτες της να ευημερούν», έγραψε ο γνωστός ακροδεξιός, όπως σημειώνει παραπολιτικό σχόλιο στην “ΕφΣυν”.

Τι άλλο να πει κανείς; Όταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης χειροκροτεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η «ανανέωση» έχει ολοκληρωθεί πλήρως – και η “αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει αγνώριστη. Αν δεν την διαγράψουν άμεσα σημαίνει, ότι τα όποια ίχνη αριστερής φυσιογνωμίας υπήρχαν εξαφανίζονται εντελώς και στη θέση τους μένει ένας ακαθόριστος, πατριδοκάπηλος εθνικισμός που συγκινεί μέχρι και την ακροδεξιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *