ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή και ουσιαστικές παρεμβάσεις με πλούσιο προβληματισμό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Γενάρη η εκδήλωση με τίτλο «Τα εργατικά δικαιώματα την εποχή της κρίσης και των μνημονίων. Η μάχη ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και το άρθρο 37». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα πρωτοβάθμια σωματεία: Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Εργαζομένων στα φροντιστήρια Καθηγητών, Σύλλογος υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής

Στην κατάμεστη από αγωνιστές αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μίλησαν οι εργατολόγοι  Απ. Καψάλης και Π. Παλαιολόγος για τις ανατροπές που έχουν συντελεστεί στο εργατικό δίκαιο, όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς και για τις αλλαγές στο πεδίο των συλλογικών εργασιακών σχέσεων που έχουν γίνει ειδικά τη διετία 2010-2011.  Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τα σωματεία και από πολλούς αγωνιστές.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ελαστικοποίηση της εργασίας και τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που αποτελούν τεράστια επίθεση στον πυρήνα των εργατικών δικαιωμάτων. Η ουσιαστική κατάργηση των συμβάσεων, έχει άμεση επίπτωση και στα συνδικάτα, ιδιαίτερα τα κλαδικά, τα οποία υπονομεύονται και αυτά και σε μεγάλο βαθμό χάνουν ένα σημαντικό στοιχείο συγκρότησης και δράσης-συσπείρωσής τους. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα διαφορετικό, ταξικά ανασυγκροτημένο συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει πέρα κι έξω από τα ψίχουλα που έχουν αφήσει οι μνημονιακοί νόμοι. Να κινηθεί με γνώμονα ότι νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού και οι αγώνες του για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα και όχι το τι φαίνεται «εφικτό» στην εποχή του Μνημονίου και της τρόικας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δράση και η οργάνωση των ίδιων των εργαζόμενων στο πεδίο που συντελούνται οι πιο μεγάλες ανατροπές, δηλαδή στους χώρους δουλειάς.

Στην εκδήλωση αυτή τοποθετήθηκε και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καθώς θεωρούμε ότι το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το εργατικό κίνημα. Πολύ περισσότερο που ο φαντάρος ουσιαστικά αποτελεί τον πιο βαθιά εκμεταλλευόμενο πολίτη από το κράτος και το αστικό σύστημα εξουσίας.

Όπως τονίστηκε στην τοποθέτηση μας «η θητεία του φαντάρου δεν εξαντλείται μονό σε πολεμοκάπηλη και εθνικιστική διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση, αλλά και κάτω από το δόγμα της υπηρέτησης της πατρίδας ο στρατός εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη των συναδέλφων, με τρόπο που θα ζήλευαν και οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι. Ολόκληρες στρατιωτικές υποδομές χτίζονται από την πνευματική και χειρωνακτική εργασία των φαντάρων με άθλιες συνθήκες εργασίες που παράγει φυσικά και ατυχήματα, ενώ χιλιάδες στρατιώτες όχι μόνο συντηρούν και φρουρούν τις μονάδες, αλλά αποτελούν τους υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τις Λέσχες Αξιωματικών».

Επίσης, σύμφωνα με το νέο δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας του εθνικού στρατού, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, οι στρατιωτικές δυνάμεις εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν τις Ασύμμετρες Απειλές, στοχοποιούν τον εργαζόμενο λαό ως εσωτερικό στρατό και είναι έτοιμες να αναλάβουν αποστολές Καταστολής Πλήθους και εξεγέρσεων! Από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και μετά, κάθε μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση και εργατικός αγώνας συνοδεύτηκε από την απειλή ότι ο Στρατός θα βγει στους δρόμους.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο στρατός λειτουργεί απεργοσπαστικά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να καταστείλει τον αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, που τελικά μπλοκαρίστηκε από την αποφασιστική πάλη φαντάρων και μονίμου προσωπικού.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκπροσωπώντας την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη των στρατιωτών, τον συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεμένος με το εργατικό κίνημα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζεται μεγάλη πρωτοβουλία με βασικούς άξονες:

Τη μείωση της θητείας.

Την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτών, που κρίνεται ως αναγκαίο μέτρο ιδιαίτερα σήμερα που η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να αναλάβει το κόστος της θητείας.

Την αναγνώριση των ενσήμων που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα της θητείας και την Ασφάλιση μας.

Την εγγραφή όλων των στρατιωτών στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της θητείας.

Αναγνώριση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

Το μπλοκάρισμα των πολεμικών βιομηχανιών και της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ενάντια στους σχεδιασμούς που στρατιωτικοποιούν την αστυνομία και αναθέτουν κατασταλτικά καθήκοντα στον στρατό. Δεν στρέφουμε τα όπλα μας ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας.

Θεωρούμε ότι αποτελούμε τμήμα του κόσμου της εργασίας, οργανικό κομμάτι του όποιου συντονισμού του εργατικού κινήματος  και μαζί του πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τα κοινά μας συμφέροντα.

Ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.

Για να απελευθερωθούμε από την πραξικοπηματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, τους τοκογλύφους, Έλληνες και ξένους, που επιβάλλουν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, εξαφανίζουν τις λαϊκές ελευθερίες, ιδιωτικοποιούν και εμπορευματοποιούν κάθε κοινωνικό αγαθό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *