Η κατάσταση για τους φαντάρους στο Στεφανοβίκειο χειροτερεύει, αλλά κανείς δε νοιάζεται.

Σύμφωνα με την νέα επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων φαντάρων, η κατάσταση στο Στεφανοβίκειο χειροτερεύει και πρόκειται να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο: «Η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά οδεύει προς το χειρότερο. Βγάλαμε όλο το Πάσχα παρακαλώντας για ένα μαγικό χαρτάκι (υπηρεσιακό σημείωμα) να καταφέρουμε να πάμε να πλυθούμε, αφού δε ρισκάρουμε να κάνουμε μπάνιο με αυτό το νερό που έχουμε.

Τα χειρότερα όμως είναι μπροστά μας. Καμιά μονάδα σε όλο το στρατόπεδο δεν έχει πάρει στρατιώτες μετά την Β’ ΕΣΣΟ και παίζουμε στην καλύτερη στο 3, στο 4 και στο 5 μέσα 1 έξω, αυτή την στιγμή. Το θα γίνει όμως στην συνέχεια; Άλλοι απολύονται τέλη Μαΐου, άλλοι τέλη Ιουνίου και άλλοι τέλη Ιουλίου. Δηλαδή όπως πάμε, τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει κανείς. Όλη η ελπίδα είναι ότι θα έρθουν νέοι στρατιώτες τον Ιούνιο (που θα έχουν μπει το Μάιο στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων). Αλλά, θα έχουν απολυθεί ήδη οι στρατιώτες της Α’ ΕΣΣΟ. Αν συνυπολογίσουμε και τις άδειες που δεν έχουν πάρει και δικαιούνται, προβλέπεται να είμαστε σε μόνιμη εμπλοκή από εδώ και μπρος.

Όπως αναφερότανε και στην προηγούμενη επιστολή, το τραγικό είναι ότι υπάρχουν πολλές λύσεις στην κατάσταση, αλλά απλά δεν ενδιαφέρεται κανείς»!

Αναδημοσιεύουμε την προηγούμενη καταγγελία των συναδέλφων από το Στεφανοβίκειο:

Άγριο χώσιμο των φαντάρων στην 1Η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο

Η παρακάτω επιστολή-καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων από το Στεφανοβίκειο αποκαλύπτει σημαντικές πτυχές της κακοδιοίκησης που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και της βυσματοκρατίας. Καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές το πελατειακό σύστημα και οι υποσχέσεις των καθεστωτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θεριεύουν, και οι φαντάροι των λαϊκών οικογενειών γίνονται τα θύματα της άθλιας συνδιαλλαγής των τοπικών βουλευτών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των δημάρχων τους και των αξιωματούχων της εκκλησίας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, που του μόνο που τους νοιάζει είναι οι ψήφοι, η εξυπηρέτηση των δικών τους παιδιών και η καριέρα τους.

Εμείς περιμένουμε αν ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, ο Α/ΓΕΣ Ζιαζιάς και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος θα δείξουν το ενδιαφέρον που απαιτείται και θα πράξουν ότι προβλέπεται. H κατάσταση στο Στεφανοβίκειο επίσης αποκαλύπτει τα όρια της διοίκησης της μονάδας, εγκυμονεί κινδύνους, καθώς οι στρατιώτες έχουν ξεπεράσει τα όρια.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

Η κατάσταση στην 1η Ταξιαρχία(τρομάρα της!) της Αεροπορίας Στρατού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μετά το απίστευτο και εξίσου επικίνδυνο θέμα με το νερό έρχεται το επόμενο. Στο αχανές στρατόπεδο σήμερα υπηρετούν 110 στρατιώτες-ζόμπι οι οποίοι καλούνται πλέον καθημερινά να πραγματοποιούν διπλοϋπηρεσίες, ακόμα και τριπλοϋπηρεσίες προκειμένου να βγουν οι υπηρεσίες του στρατοπέδου τη στιγμή που στο στρατόπεδο των Μεγάρων υπάρχουν 280 (!) φαντάροι οι οποίοι επειδή δεν έχουν που να τους κοιμίσουν, τους στέλνουν με διάθεση σε όλη την Αττική ακόμα και στη Θήβα να κάνουν υπηρεσίες! Την ίδια ώρα που σειρά στην Αεροπορία Στρατού έχει να μπει από τον Οκτώβριο, που στα Μέγαρα στέλνουν τον κόσμο από δω και από κει, η Ταξιαρχία υπολειτουργεί από την παντελή έλλειψη στρατιωτών!

Οι υπηρεσίες πλέον απλά δεν βγαίνουν! Τα ερωτήματα λοιπόν είναι αμείλικτα: Πώς είναι δυνατόν η Ταξιαρχία να έχει 110 φαντάρους και τα Μέγαρα 280; Πώς είναι δυνατόν να μην ζητάει η ίδια η Ταξιαρχία να έρθουν άτομα είτε από τη Β ΕΣΣΟ που μόλις ορκίστηκε είτε με διάθεση ή απόσπαση από τα Μέγαρα; Πώς είναι δυνατόν να μην ζητάει άτομα από τους Πεζοναύτες στο Βόλο που απέχει μόλις 20 λεπτά; Είναι ενήμερη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την απίστευτη ανισοκατανομή των στρατιωτών μεταξύ των δύο μονάδων; Προτίθεται να κάνει κάτι;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *