ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη «χούντα» της Μέρκελ και της ΕΕ

Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 17 Ιουνίου και των σκληρών κοινωνικών αντιπαραθέσεων που προβλέπονται σε όλα τα μέτωπα.

Είδε και απόειδε η Μέρκελ με την ανικανότητα του εγχώριου πολιτικού προσωπικού (υπηρετικού στην ΕΕ και στις πολυεθνικές) κι αποφάσισε να μπει και η ίδια προσωπικά στο χορό των εκβιασμών, απαιτώντας δημοψήφισμα για το ευρώ παράλληλα με τις εκλογές. Ταυτόχρονα, στελέχη της ΕΕ απειλούν με κάθε τρόπο τον ελληνικό λαό πως εάν δεν συμμορφωθεί με το Μνημόνιο, θα αντιμετωπίσει …σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς.

Τα εγχώρια πολιτικά τσιράκια του συστήματος, με πρώτο βιολί τώρα τον Σαμαρά (και τον φρουρό του Μνημονίου, Βενιζέλο) επιτίθενται καταιγιστικά στην Αριστερά και στο κίνημα και ειδικά βέβαια σε εκείνες τις θέσεις που το μεγαλύτερο τμήμα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς απεμπολεί: Δηλαδή τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ και την ανυποχώρητη ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η παρέμβαση και η ισχυροποίηση της Αριστεράς που δεν μασάει τα λόγια της, που σηκώνει το γάντι που πετούν Βερολίνο, Βρυξέλλες, τραπεζίτες και ΣΕΒ και παλεύει για άμεση και μονομερή ακύρωση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιδραστικών μέτρων, για ένα αποφασιστικό «στοπ» στην αφαίμαξη από τους τοκογλύφους, για αποδέσμευση από τον λάκκο των λεόντων της ευρωζώνης και της ΕΕ, για έναν άλλο δρόμο αντικαπιταλιστικής ανατροπής και προοπτικής.

Με στήριγμα ένα αποφασισμένο οργανωμένο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και μια άλλη Αριστερά. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι η δύναμη που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη δυνατότητα. Η αυτοτελής και ισχυρή της παρουσία είναι η καλύτερη εγγύηση για φιλολαϊκές εξελίξεις.

Γι’ αυτό θα παρέμβει και στη μάχη των εκλογών, όχι με μικροκομματική λογική, αλλά με στόχο τη συσπείρωση και τη συμπόρευση δυνάμεων και αγωνιστών που συμφωνούν ή προσεγγίζουν το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό και αντιΕΕ πρόγραμμα ανατροπής.

Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *