“O πρώτος στόχος επετεύχθη!”

«Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποτρέψουμε την ήττα της Ν.Δ. Ενώ αντιθέτως η ηγεσία έκανε επίσης ότι μπορούσε για να ανεβάσει στον πρωθυπουργικό θώκο τον Γιώργο Παπανδρέου».

Το παραπάνω κλάμα το ρίχνει πρωτοσέλιδα απ’ την φυλλάδα του ο Δημήτρης Ρίζος.
Με τα μικροκομματικά γαλάζια γυαλιά που φοράει μόνιμα ο δημοσιοκάφρος δεν μπορεί να δει το ολοφάνερο γεγονός. Αυτό δηλαδή που είχε πει ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση». Και όταν ο εκπρόσωπος των πλουτοκρατών μιλάει για τι «χρειάζεται η χώρα» εννοεί ποιος κυβερνητικός θίασος είναι κατάλληλος για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ντόπιας χούφτας καπιταλιστών.

Πάνω απ’ όλα αυτό που ενδιαφέρει την αστική τάξη είναι η διαιώνιση της κυριαρχίας της και έχει τον τρόπο στις δεδομένες συνθήκες με την κυβερνητική εναλλαγή να βάζει σε λειτουργία την βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής που προκαλεί η καπιταλιστική επέλαση.
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το καταλάβει ο Δ. Ρίζος κλεισμένος στα κομματικά δεξιά τείχη του.

Γι’ αυτό σήμερα και το δημοσιογραφικό φερέφωνο των πλουτοκρατών, η εφημερίδα «Κέρδος» πανηγυρίζει:

«O πρώτος στόχος επετεύχθη!

Η καθαρή, ευδιάκριτη και ευανάγνωστη εντολή που πήρε χθες η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου, λύνει τα χέρια του να προχωρήσουν επιτέλους οι τομές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Το σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο χρειάζονται και οι αγορές για να πειστούν ώστε να βρει αντίκρισμα και η αντίδραση της αγοράς, η νέα κυβέρνηση καλείται να το κάνει πράξη, όχι από την Τετάρτη το πρωί που θα ορκιστεί, αλλά από σήμερα κιόλας, προετοιμάζοντας τη κοινή γνώμη και τις αγορές γι΄αυτά που έρχονται κι αυτά που πρόκειται να γίνουν. Οι ξένοι σε όλα τα reports τους μιλούσαν για αυτοδυναμία.

Πλέον, αυτή ήρθε κι αυτό που απομένει είναι μια ξεκάθαρη οικονομική στρατηγική. Οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι ο εκλογικός θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με γύρισμα των αγορών».

Και το κεφάλαιο θα επιταχύνει τους στόχους του όσο θα είναι ανύπαρκτο το ταξικό μαχητικό κίνημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *