Δεν μπορεί να θεωρείται αδίκημα ο αγώνας κατά του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας. Λευτεριά στον NEVZAT KALAYCI!

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο NEVZAT KALAYCI
  βασανίστηκε και για πολλά χρόνια έμεινε στις φυλακές της Τουρκίας  επειδή συμμετείχε στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος. Από τα βασανιστήρια, από τις συνθήκες  των φυλακών και από την απεργία πείνας μέχρι Θανάτου είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και  λόγω αυτών αποφυλακίστηκε με ιατρική γνωμάτευση. Παρ’ όλα αυτά καταδικάστηκε σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης.  Εδώ και 7 χρόνια ως πολιτικός πρόσφυγας βρίσκεται στην Ελλάδα  συνεχίζοντας τον αγώνα του κατά των ιμπεριαλιστών και του φασιστικού κράτους της Τουρκιάς.

Η Τουρκία ζητεί την έκδοση του και οι ελληνικές αρχές τον συνέλαβαν στις 7 Αυγούστου.

Εάν εκδοθεί  θα τον μεταφέρουν στα λευκά κελιά, όπου αυτά μετατράπηκαν σε κελιά  θανάτου.  Στην Τουρκία τα λευκά κελιά σημαίνουν θάνατο. Τα τελευταία  δέκα  χρονιά σε κατάσταση απομόνωσης  1758 κρατούμενοι δολοφονήθηκαν.

Η Τουρκία ζητεί την έκδοση ενός  αγωνιστή, ο οποίος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Η  Ελλάδα να μην  συναινέσει στο αίτημα αυτό της Τουρκίας και στη μεταφορά του αγωνιστή NEVZAT KALAYCI  στα κελιά θανάτου.

Ζητάμε από το ελληνικό λαό να μην υποκύψει και να μην κάνει αποδεκτό αυτό το άδικο αίτημα. Να στηρίξει τον αγώνα μας, να μην εκδοθεί αυτός ο αγωνιστής, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι μαζικοί φορείς, τα κόμματα και οργανώσεις και ο ελληνικός λαός να μην επιτρέψουμε να εκδοθεί ένας αγωνιστής συνδικαλιστής στην Τουρκία.

Αυτός αγωνίζεται κατά των ιμπεριαλιστών οι οποίοι σήμερα έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση με κρίσεις,  ανεργίες, και φτώχειες. Για να βγούμε από τις κρίσεις,  θα πρέπει όλοι οι λαοί να αντιστέκονται ενωμένοι και να μην επιτρέπουν την φυλάκιση των αγωνιστών.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο NEVZAT KALAYCI

Είναι 53 χρονών.  Το 1996 συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου στα λευκά κελιά της Τουρκιάς. Στις 19 Δεκεμβρίου του 2000, στις μεγάλες σφαγές που έγιναν στις φυλακές της Τουρκίας και δολοφονήθηκαν 28 πολιτικοί κρατούμενοι,  αντιστάθηκε μέσα στα λευκά κελιά. Από τα βασανιστήρια κλονίστηκε σοβαρά η υγεία του (νόσος wernicke-korssakof).

Εδώ και 7 χρόνια, που βρίσκεται στην Ελλάδα, μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές και βρίσκεται κάτω από φαρμακευτική αγωγή.

Έχει ιατρικές γνωματεύσεις από ιατρούς της Τουρκιάς και της Ελλάδας, ότι με αυτήν την πάθηση δεν πρέπει να κλειστεί στις φυλακές.

Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν μπορεί να θεωρηθεί αδίκημα. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να σταματήσει αυτή την αδικία.

 

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου θα υπάρχει επιτροπή αλληλεγγύης στο Σύνταγμα (επί της πλατείας) στις 2.30 το μεσημέρι, που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει υπογραφές συμπαράστασης στον αγωνιστή.

 

Καλούμε όλους τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, αγωνιστές, φορείς, συνδικάτα και όλον τον ελληνικό λαό να στηρίξουν αυτό τον αγώνα

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ KALAYCI

Για τη αλληλεγγύη σας η διεύθυνση του

NEVZAT KALAYCI:

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πόντου 52, Τ.Κ. 546 28, Μενεμένη

Για τα μηνύματα διαμαρτυρίας σας τα τηλεφωνά και το φαξ του υπουργείου δικαιοσύνης:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: grammateia@justice.gov.gr

Γραμματεα: grammyf@justice.gov.gr

Φαξ: 210-7758742

ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: GenSecretary@justice.gov.gr

Φαξ: 210-7767167

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ggdad@justice.gov.gr

Φαξ: 210-7767406

       

 

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/08/nevzat-kalayci.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *