Απάντηση από τον “Ιο” θα υπάρξει;

Δεν θα σχολιάζαμε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην «Ελευθεροτυπία» αν δεν θέλαμε να είχαμε μια τοποθέτηση από άτομα που δουλεύουν σ’ αυτό το έντυπο και τα οποία εκτιμούμε.
Αναφερόμαστε στην ομάδα του «Ιού» και κύρια στον Δ. Τρίμη.

Και εξηγούμαστε. Εχουν δει το φως της δημοσιότητας δυο επιστολές. Η πρώτη από τον πρώην διευθυντή της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», Γιάννη Βλαστάρη που μετά την απομάκρυνση του από την εφημερίδα, έστειλε επιστολή στους συναδέλφους του που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο μεταξύ, να προσέχετε τα τηλέφωνα και τα mail σας. Η “εφημερίδα των συντακτών” ίσως έχει ήδη γίνει “εφημερίδα των κοριών”».
Αυτό είναι ένα πολύ χοντρό υπονοούμενο για την τακτική της Μένιας Τεγόπουλου και δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο.

Η δεύτερη επιστολή προέρχεται από δέκα συντάκτες της «Ελευθεροτυπίας» και περιγράφει ένα καθεστώς που επικρατεί στην εφημερίδα που σε αφήνει άναυδο. Τονίζουν στο κείμενο τους: «Πολλά ρεπορτάζ που ενοχλούν την εξουσία (πολιτική και οικονομική) είτε απορρίπτονται εκ των προτέρων όταν προτείνονται, είτε απαξιώνονται, είτε μπαίνουν στο συρτάρι, είτε ψαλιδίζονται και γίνονται άνευρα.
Το τελικό κείμενο που δημοσιεύεται με την υπογραφή μας δεν μας εκφράζει πάντα 100% . Επιπλέον, δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε τις παρεμβάσεις που γίνονται, παρά μόνο μετά τη δημοσίευση».

Το τι επικρατεί σε όλες τις αστικές εφημερίδες δεν μας είναι κάτι άγνωστο. Δεν πρέπει να περάσει όμως απαρατήρητο ότι τέτοια γεγονότα έρχονται στην επιφάνεια, ενυπόγραφα μάλιστα, και θεωρούμε υποχρέωση σε άτομα που δουλεύουν στην «Ελευθεροτυπία» τα οποία στην κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα τους, προβάλλουν ένα συγκεκριμένο προφίλ, όπως η δημοσιογραφική ομάδα του «Ιου», να τοποθετηθούν δημόσια, χωρίς ασάφειες και γενικολογίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *