Και σ’ αυτή την βάρβαρη εποχή εμείς θα παλεύουμε για την αλήθεια!

Προς εργαζόμενους – άνεργους – συνταξιούχους και νέους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που παλεύοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει η Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, βρίσκουμε απέναντι μας εκτός από τη διοίκηση τους εργοδοτικούς εργατοπατέρες του ΟΤΕ.

Δεν περιμέναμε όμως ποτέ ότι θα έφταναν στο κατάπτυστο σημείο να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους μέσα στη διοίκηση του ΟΤΕ και να τιμωρήσουν εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν για αυτονόητα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα στο κατάστημα Αθηνάς υποχρεώθηκαν οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες του οργανισμού να βιώνουν σ’ ένα αποπνικτικό περιβάλλον χωρίς εξαερισμό και κλιματισμό για μια βδομάδα ολόκληρη!

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν προς τους προϊσταμένους τους και ζήτησαν στήριξη από το σωματείο τους την οποία βέβαια ακόμα περιμένουν….

Αφού το πρόβλημα συνεχιζόταν αναγκάστηκαν να αγοράσουν ανεμιστήρες και ενημέρωσαν και εμάς.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα οι διοικούντες κατάργησαν όλα τα παράθυρα παράνομα και δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικού εξαερισμού.

Καλέσαμε την επιθεώρηση εργασίας η οποία επιβεβαίωσε τα παραπάνω μ’ ένα αποκαλυπτικό πόρισμα, ζητώντας από τους αρμόδιους να επιληφθούν.

Το πρόβλημα όμως όχι μόνο δεν επιλύθηκε αλλά οι εργατοπατέρες μας έβαλαν τον «δικό τους» υποδιευθυντή – συνδικαλιστή  Δ. Κατσαντώνη (υπεύθυνο καταστημάτων Αττικής) να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του καταστήματος που διεκδίκησαν το δίκιο τους.

Αιτία για την κατάπτυστη αυτή ενέργεια αποτέλεσε η έγγραφη διαμαρτυρία που έκαναν οι εργαζόμενοι κατά του προέδρου και της διοίκησης του σωματείου τους που δεν τους κάλυψε!

Έτσι ο εργατοπατέρας-υποδιευθυντής καθαίρεσε ετσιθελικά τον υπεύθυνο πωλήσεων και προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, τιμώρησε με μετάθεση την συναδέλφισσα Α.Χ η οποία ενώ είναι έγκυος εξαναγκάστηκε να δουλεύει σ’ αυτές τις αφόρητες συνθήκες!

Στην παρέμβαση μας να προστατέψουμε τους εργαζόμενους ο πρόεδρος Κούτρας και ο γραμματέας Μπιρμπιλής της ΟΜΕ-ΟΤΕ κάλυψαν ουσιαστικά τον «συνάδελφό» τους υποδιευθυντή!
Όπως φυσικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΕ Δ. Φούκας ο οποίος δήλωσε ότι ενοχλήθηκε από την διαμαρτυρία των συναδέλφων!

Ο δε τιμωρός της εγκύου συναδέλφισσας δήλωσε για την πράξη του: Εγώ διευθύνω και κάνω ότι θέλω!
Καταγγέ
λλουμε όλες αυτές τις κατάπτυστες ενέργειες των εκφυλισμένων εργατοπατέρων και διευθυντών και τους παραδίνουμε στην κρίση σας.

Άμα έχεις τέτοιους συνδικαλιστές…

   Ζητάμε από τη διοίκηση του ΟΤΕ να σταματήσει τις δοσοληψίες με τους εργατοπατέρες, να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην τους βάζει στα μουλωχτά να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Εδώ να σημειώσουμε ότι στους συγκεκριμένους συνδικαλιστές η διοίκηση τους έχει παραχωρήσει δωρεάν από ένα Ι.Χ μάρκας AUDI, SAAB και ALFA-ROMEO!

   Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ απαιτούμε:

•    Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα της D.T και των συνεργατών τους εργατοπατέρων!

•    Να ανακληθούν άμεσα οι τιμωρητικές αποφάσεις κατά των συναδέλφων.

•    Φτηνά τιμολόγια για το λαό και όχι υπερκέρδη για την D.T και το κεφάλαιο το γερμανικό.

•    Κοινωνικά τιμολόγια για άνεργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

•    Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ σε μαθητές και φοιτητές.

•    Δωρεάν κλήση προς τον ΕΟΠΥΥ και όχι χρέωση «ροζ τηλεφώνων» που εφαρμόζει η αχόρταγη διοίκηση της D.T.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
Ιστοσελίδα: www.ase-ote.tk   E Mail: aseote@yahoo.gr

     Αθήνα: 16-10-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *