Η Ελένη Καλαμπόκα μιλάει στο Βαθύ Κόκκινο για το Πολυτεχνείο ’73

Ακούστε απόψε το βράδυ στις 9.00 την εκπομπή «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο» που είναι αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Η αγωνίστρια Ελένη Καλαμπόκα, Κούβαρη τότε, καταθέτει την μαρτυρία της για τα γεγονότα που έζησε σαν μαθήτρια της Ε’ Γυμνασίου (σημερινής Β’ Λυκείου).

Περιγράφει το κλίμα μέσα στο Πολυτεχνείο, τις χειρόγραφες προκηρύξεις που έγραφαν τότε οι μαθητές, το ιατρείο που λειτουργούσε στο χώρο του Πολυτεχνείου καθώς και την σύλληψη και την κράτησή της για κάποιες ώρες στην διαβόητη Ασφάλεια της Μεσογείων.

Συνδέει ένα από τα κεντρικά συνθήματα της εξέγερσης, «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», που παραμένει επίκαιρο, με τους σημερινούς αγώνες.

Με την ίδια τη στάση ζωής της η συντρόφισσα, διαψεύδει το ψέμα που προβάλλεται, γενικεύοντας αυθαίρετα, για το ότι οι αγωνιστές του Νοέμβρη εξαργύρωσαν, ξεπούλησαν κλπ κλπ.

Η συζήτηση με την Ελένη Καλαμπόκα θα ακουστεί σε επανάληψη τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο του αφιερώματος του διαδικτυακού ραδιοσταθμού μας στην εξέγερση του Νοέμβρη του ’73.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *