Δεύτερη βδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων (Βίντεο) – Δηλώσεις Α. Τσίπρα

Δεύτερη βδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν συγκεντρώσεις αγροτών οι οποίοι μαζί με τα γεωργικά τους μηχανήματα, τηρούν στάση αναμονής των οριστικών κυβερνητικών αποφάσεων, στα δίκαια αιτήματα τους.

Και ενώ καθημερινά οι αγρότες ενισχύουν τις δυνάμεις τους, το κύμα συμπαράστασης από άλλους εργαζόμενους καθημερινά διογκώνεται. Προς το παρών οι αγρότες προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και κύρια ενημερώνουν τους οδηγούς για τους λόγους των κινητοποιήσεων τους.

Τους αγρότες επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας  που στην ομιλία του τόνισε:

«Εδώ, όμως, δεν μιλάμε απλά για μια κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για τα θεμέλια της παραγωγικής συγκρότησης της οικονομίας μας. Εάν μαραζώσει η ύπαιθρος, εάν σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση».

Μιλώντας για τις αιτίες που οδηγούν στον ξεριζωμό της αγροτιάς είπε: «Αν έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει το κόστος παραγωγής σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι το πετρέλαιο και το ρεύμα είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Και αυτό είναι μνημονιακή επιταγή. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα φρένο. Γιατί είναι φανερό πως οι εταίροι μας στην Ε.Ε., η τρόικα έχει ένα σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού, ένα σχέδιο παγίδευσης της ελληνικής οικονομίας. Γιατί; Γιατί αυτοί θέλουν τη χώρα αποικία χρέους».

Για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ο Α. Τσίπρας εκτίμησε: «Εμείς, λοιπόν, θεωρούμε ότι το αγροτικό κίνημα, ο ξεσηκωμός του κόσμου του μόχθου στην ύπαιθρο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σ’ αυτήν την άδικη πολιτική που καταστρέφει τη χώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *