Οικονομικοί δολοφόνοι του λαού

Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη

Ασχετα απ’ ότι λένε τα δημοσιοκαφρικά κυβερνητικά παπαγαλάκια και τα στελέχη της άθλιας τρικοκομματικής κυβέρνησης που σουλατσάρουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Και αυτή μας την λέει ξεκάθαρα  η ελληνική μετάφραση του Μνημονίου 3 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Μόνο για φέτος  η κυβέρνηση καλείται να λάβει μέτρα ύψους 9,2 δισ. ευρώ που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους θα προέλθουν από μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, και τις συντάξεις (βλέπε, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις μεταβιβάσεις (αυτό μεταφράζεται σε ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει).

Συνολικά υπολογίζεται ότι για την περίοδο 2013-2014 το πακέτο αντιλαϊκών μέτρων θα φτάσει στα 13 δισ. ευρώ, ενώ στους σχεδιασμούς τους υπάρχουν νέα μέτρα που θα ληστέψουν από τον ελληνικό λαό αλλά 4 δισ. στην διετία 2015-16.

Την ίδια στιγμή  δείχνοντας για άλλη μια φορά το απάνθρωπο ταξικό της πρόσωπο η κυβέρνηση  ανακοινώνει ότι μέχρι της 10 Μάρτη θα έχουν σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών ειδοποιητήρια σε 2.500.000 πολίτες που χρωστάν στο δημόσιο ακόμα και κάτω από 3.000 ευρώ και αν οι ίδιοι δηλώσουν αδυναμία να πληρώσουν θα υπάρξει κατάσχεση στους μισθούς και στις συντάξεις τους, όπως και στις καταθέσεις τους αν τυχόν έχουν.

«Το Κράτος είναι η εκτελεστική επιτροπή της άρχουσας τάξης» που έλεγε και ο μπάρμπα Μαρξ. Και υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουτοκρατών. «Το κεφάλαιο είναι νεκρή εργασία, που σαν βρικόλακας, ζει μόνο ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας. Και όσο πιο πολύ ζει, τόσο πιο πολύ αίμα ρουφάει», τόνιζε ο ίδιος.

Το ζητούμενο είναι τι θα κάνουμε εμείς για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που μας οδηγεί στην ανέχεια και την μιζέρια.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6050.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *