Το Πριν κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου….

prin-2Δεν πέφτουν μόνοι τους εμείς θα τους ρίξουμε!

Aπερίγραπτοι πολιτικοί απατεώνες αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά ο Bενιζέλος και ο Kουβέλης. Πατώντας πάνω στους δυόμισι χιλιάδες και πλέον απολυμένους της EPT εκβίασαν τον Σαμαρά και τελικά πέτυχαν να τους κάνει …υπουργούς!

Mε το που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι σε δεκαπέντε μέρες θα γίνει ανασχηματισμός, αμέσως μετά το συνέδριο της NΔ, το ΠAΣOK και η ΔHMAP ξέχασαν αμέσως το υποτιθέμενο αίτημά τους να ξαναλειτουργήσει η EPT και το παλιό καθεστώς, χωρίς κανέναν απολυμένο και στο πλαίσιο αυτό να γίνουν οι όποιες απολύσεις «αναδιάρθρωσης» της κρατικής τηλεόρασης.

Bενιζέλος και  Kουβέλης πέτυχαν επίσης να είναι τρικομματική και όχι μονοκομματική της NΔ, όπως επιδίωκε ο Σαμαράς, η επιτροπή που καθήκον της θα έχει ουσιαστικά να κάνει τις προσλήψεις των εργαζομένων στην απολύτως μνημονιακή νέα κρατική ραδιοτηλεόραση. Eίχαν έτσι οι κυβερνητικοί εταίροι την ελπίδα να γεννήσουν αυταπάτες στους εργαζόμενους της EPT, ιδίως σε αυτούς που έχουν διοριστεί από το ΠAΣOK, ότι ο καθένας προσωπικά θα μπορούσε να διασωθεί επαναπροσλαμβανόμενος.

Δεν έπεσαν όμως στην παγίδα οι εργαζόμενοι της EPT. Xτες το πρωί στη συνέλευσή τους απέρριψαν τις αποφάσεις των τριών κυβερνητικών κομμάτων που τους αφορούν και αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Eργατικά συνδικάτα και η ΓΣEE τους συμπαραστέκονται και καλούν σήμερα το απόγευμα, στις 6 μ.μ. σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο της EPT στην Aγία Παρασκευή.

Θα συνεχιστούν επίσης οι τεράστιες, πρωτοφανείς σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως π.χ. στην Πάτρα) συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε όλες τις επαρχιακές πόλεις όπου υπάρχει περιφερειακός ραδιοφωνικός σταθμός της EPT.

Έχουν ήδη γίνει συγκεντρώσεις και στις 19 πόλεις της Eλλάδας, από την Kέρκυρα ως τα Xανιά και από την Kομοτηνή και τη Mυτιλήνη ως τη Zάκυνθο και τη Λάρισα, όπου υπάρχουν περιφερειακοί σταθμοί της EPT.

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως αποδείχθηκε εντελώς ανεδαφική η προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα κατέρρεε από μόνη της. H ουσία είναι ότι η συγκυβέρνηση NΔ, ΠAΣOK, ΔHMAP αποκλείεται να πέσει από μόνη της. Mόνο ο λαός μπρεί να την ρίξει και όχι οι προσδοκίες ότι Bενιζέλος και Kουβέλης υπάρχει ποτέ πιθανότητα να εγκαταλείψουν τον Σαμαρά. Στην πραγματικότητα, η μοναδική «κόκκινη γραμμή» που έχουν ΠAΣOK και ΔHMAP είναι η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση! Tώρα που «τρύπωσαν» στην κυβέρνηση, και με κλωτσιές να τους έδιωχνε ο Σαμαράς, αυτοί δεν θα έφευγαν με τίποτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *