Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 2.00μμ, στο Υπουργείο Εργασίας για τους απολυμένους της “Ανέλιξης”.

anelixiΟ αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλουν οι εργοδότες συνεχίζεται μέχρι τη νίκη…

Οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις σωματείων, εργατικών και τοπικών συλλογικοτήτων, εργαζομένων, ανέργων, μαθητών, έξω από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» έκαναν σαφές προς όλους ότι αυτή η υπόθεση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και επίθεσης στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν θα περάσει. Η προσφυγή της εργοδοσίας στους μηχανισμούς καταστολής για “προστασία” από τις κινητοποιήσεις και η προσπάθεια να εμφανίσει ως “απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων” μια κατάπτυστη ανακοίνωση ταύτισης με τα συμφέροντα των αφεντικών – μνημείο εργοδοτικού συνδικαλισμού, αποδεικνύουν ότι οι απολύσεις, όπως είχαμε πει από την αρχή, αποτελούν μέσο γενικότερης επίθεσης στον κλάδο των εργαζομένων στα φροντιστήρια και στον ΣΕΦΚ.

Η εργοδοσία, με τη στήριξη κάποιων “προθύμων” της υποταγής στη νέα «νομιμότητα», επιχειρεί όχι μόνο να απαλλαγεί από τους “ενοχλητικούς” εργαζομένους που όλα αυτά τα χρόνια είχαν καταφέρει με την αγωνιστική τους δράση να εδραιώσουν τα εργατικά δικαιώματα και την παρουσία του σωματείου στο φροντιστήριο, αλλά να δράσει “πιλοτικά” για ολόκληρο τον κλάδο ξεχερσώνοντας το εργασιακό τοπίο από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ωστόσο, όπως θα έχει ήδη διαπιστώσει, δεν αρκεί ο ούριος άνεμος στα πανιά της από τη γενικότερη πολιτική λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων που σαρώνει αυτή τη στιγμή όλους τους κλάδους των εργαζομένων. Η μαχητική αντίσταση των ίδιων των εργαζομένων και η αποφασιστική αλληλεγγύη όλων όσoι πλήττονται από αυτήν την κατάσταση μπορεί να την ανακόψει. Στις 29 Ιουλίου, στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, στη συγκέντρωση, που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι και άνεργοι, σωματεία και συλλογικότητες. Οι συνάδελφοι βρήκαν μπροστά στην είσοδο του υπουργείου μια διμοιρία MAT. Απαίτησαν και επέβαλαν να αποχωρήσει. Ο εργοδότης Α.Τσαρπαλής, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, τηλεφώνησε στο υπουργείο το πρωί της ίδιας μέρας και δήλωσε ότι βρίσκεται εκτός Αθηνών. Ορίστηκε νέα τριμερής την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβρη…

Η Επιτροπή αλληλεγγύης καλεί όλους, εργαζομένους, ανέργους, γονείς, μαθητές, συναδέλφους, συλλογικότητες σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 2.00μμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) στην τριμερή συνάντηση Υπουργείου Εργασίας, απολυμένων και εργοδοτών.
Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι.

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλει η εργοδοσία.
Κανένας εργαζόμενος δεν “περισσεύει”, κανένας απολυμένος δεν θα μείνει μόνος του!

Επιτροπή αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *