Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα

Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες.(από το κείμενο των μεταναστών απεργών πείνας)

Μια σκληρή, πολύ σκληρή μάχη με το καθεστώς, τους εκπροσώπους του και τους ρουφιάνους του, βρίσκεται είδη σε εξέλιξη. Η συγχορδία και η σφοδρότητα της επίθεσης, από το σύνολο του αστικού κόσμου, είναι εντυπωσιακή. Ξεχειλίζει από παντού η υποκρισία, το ψέμα, ο φασισμός. Έφτασαν στο σημείο οι φανατικοί πολέμιοι του άσυλου, να ανησυχούν σφόδρα για την καταπάτησή του από τους μετανάστες. Την επόμενη φορά όποιος κατατρεγμένος, διωκόμενος κλπ. θέλει να περάσει σε χώρο με άσυλο, μάλλον πρέπει να κάνει αίτηση από πριν στους μαρκουτσοφόρους των καναλιών και στα αφεντικά τους, για να εξετάσουν αν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει. Οι περήφανοι απόγονοι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, προσπαθούν να χωρέσουν μέσα στη φασίζουσα ιδεολογία τους την ιδέα του ασύλου. Θαυμάστε τα αποτελέσματά τους στα κανάλια. Ένας γελοίος και ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνος φασισμός διαχέεται με στόχο να μολύνει τα πάντα.

Όποιος εργαζόμενος κάνει τον απαιτούμενο κόπο να περάσει μια βόλτα από την Νομική θα συναντήσει μια δυνατή και περήφανη εικόνα. Νέα παιδιά, εργάτες, συνάδελφοι, σύντροφοί μας, έχουν έρθει αποφασισμένοι να δώσουν την μάχη τους, με όπλο την ίδια τους τη ζωή. Για το απλούστατο το δικαιωμάτων που ο ιμπεριαλισμός, ο καπιταλισμός του 20ου αιώνα, τους το στέρησε μαζί με πολλά άλλα (ελευθερία, όνειρα κλπ.) στον τόπο που γεννήθηκαν. Για ένα μεροκάματο πείνας. Ήρθαν μέσα από χιλιάδες κινδύνους, (όσοι κατόρθωσαν να έρθουν) δούλεψαν, τους ήπιαν το ιδρώτα και το αίμα και τώρα τους λένε: δεν έχετε κανένα, μα κανένα δικαίωμα. Σχεδιάζουμε να σας στείλουμε πίσω ή να σας εξοντώσουμε. Άλλωστε δεν ψηφίζεται. Δεν έχετε καμία αξία. Απολύτως καμία αξία. Να είστε και ευχαριστημένοι που επί χρόνια σας ξεζουμίσαμε.

Για να μη λέμε πολλά, είναι πεντακάθαρο ότι η μάχη αυτή πρέπει να δοθεί μέχρι εσχάτων. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά για να κερδηθεί. Ένα από αυτά είναι να φτάσει η φωνή των ίδιων των μεταναστών απεργών πείνας, στους συνάδελφους εργαζόμενους από την Ελλάδα. Και η φωνή τους, όπως την παραθέτουμε και ‘μείς με την σειρά μας, είναι πεντακάθαρη. Πεντακάθαρα ταξική. Έτσι μπορεί να αδυνατήσουν, ακόμα και να αναστραφούν ρατσιστικά χαρακτηριστικά που ταλαιπωρούν το σώμα των εργατών από την Ελλάδα και που ολόκληρος ο αστικός συρφετός προσπαθεί να τα αξιοποιήσει. Για να φανούν – πέρα από όλα τα άλλα – οι θήτες καλοί απέναντι στα θύματά τους. Τους εργαζόμενους από την Ελλάδα. Να φανούν καλοί οι αφέντες που τους τσακίζουν καθημερινά.

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο. Ο καθένας μας ας το αξιοποιήσει όπως καλύτερα μπορεί.

Κείμενο Απεργών Μεταναστών, Ιανουάριος 2011

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.

Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.

Το τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων έχει πλέον γίνει η επίσημη γλώσσα του κράτους για το μεταναστευτικό. Η φρασεολογία τους αναπαράγεται πλέον αυτούσια από τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για εμάς. Οι «προτάσεις» τους πλέον εξαγγέλλονται ως κυβερνητικές πολιτικές. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις. Πάνε να πείσουν τους έλληνες εργαζόμενους, πως συνιστούμε ξαφνικά απειλή για αυτούς, πως εμείς φταίμε για την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις.

Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας. Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.

Ζητάμε από τους έλληνες συναδέλφους μας εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα μας.

Να στηρίξει τον αγώνα μας, για να μην αφήσει να επικρατήσει και στο δικό του τόπο το ψέμα και η αδικία, ο φασισμός και η απολυταρχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ.

Αυτό δηλαδή που έχει επικρατήσει και στις δικές μας πατρίδες και μας ανάγκασε να ξενιτευτούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.

Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.

Ιανουάριος 2011 Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας

Του Β.

Σημείωση: Η ηγεσία του ΚΚΕ, πριν βγάλει την κατάπτυστη ανακοίνωσή της, έπρεπε τουλάχιστον να μάθει τι λένε οι ίδιοι οι μετανάστες. Ακόμη και η νομιμοφροσύνη προς το καθεστώς έχει τα όριά της.

0 απαντήσεις στο “Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα”

 1. "Το κκε είπε ξεκάθαρα ότι οι μετανάστες έχουν δίκιο"

  Πάλι καλά.

  "Και για να τελειώνουμε αν είχε ίδια θέση το κκε με το λαος δε θα πλακωνόταν ο σοφιανός με τον άδωνη το πρωί. "

  Θα δούμε και στο δημοτικό συμβούλιο,με το θέμα των Αυγών του Μιχαλολιάκου,τι θα κάνει το "τίμιο και συνεπές" κόμμα!

 2. "Και για να τελειώνουμε αν είχε ίδια θέση το κκε με το λαος δε θα πλακωνόταν ο σοφιανός με τον άδωνη το πρωί. "

  Θα δούμε το ΚΚΕ και με το Μιχαλολιάκο…εκεί θα μετρηθούν οι κομμουνιστές,όχι στα έδρανα της Βουλής!

 3. Το κκε είπε ξεκάθαρα ότι οι μετανάστες έχουν δίκιο και έχει κάνει αρκετές δράσεις για να τα διεκδικήσει. Το θέμα είναι ότι με την εγκατάσταση στη νομική δεν ακούγονται οι μετανάστες αλλά συζητάμε για το άσυλο και άλλα.Είναι λάθος επιλογή. Στη θεσσαλονίκη η επιλογή ήταν πολύ καλύτερη. Και για να τελειώνουμε αν είχε ίδια θέση το κκε με το λαος δε θα πλακωνόταν ο σοφιανός με τον άδωνη το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *