Απ’ το Λαμπρακιστάν στο Μπομπολιστάν

Κάποτε λέγαμε ότι ζούμε στο Λαμπρακιστάν σήμερα πρέπει να μιλούμε ότι κατοικούμε στο Μπομπολακιστάν.

Ακούσαμε τον πρώην δήμαρχο Κερατέας να μας λέει τι καθεστώς έχει επιβάλλει στην περιοχή του η κυβέρνηση του ΓΑΠ για να εξυπηρετήσει ρα συμφέροντα Μπόμπολα. (Με την ευκαιρία θυμηθείτε και αυτό το βίντεο) τώρα στην βουλή και στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών κατέθεσαν προθήκη σύμφωνα με την οποία η άρνηση πληρωμής διοδίων μετατρέπετε σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επιβάλλετε πρόστιμο 200 ευρώ ενώ θα μπορούν να επιβληθούν και διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων. 
Να επαναλάβουμε ότι μεγάλο μέρος από τις εισπράξεις των διοδίων καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια του “εθνικού κατασκευαστή” Μπόμπολα.

Τέρμα. Μόνο με μαζική ανυπακοή μπορούν αυτοί οι νόμοι να καταλήξουν στα σκουπίδια. Και εδώ έχουμε μια μεγάλη πρόκληση για το κίνημα ενάντια στα διόδια. Θα σταθεί αντάξιο των περιστάσεων; Θα δούμε…

 Σε ανακοίνωση της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ)  τονίζει ανάμεσα στα άλλα «Την ώρα που όλος ο λαός μαστίζεται από την άγρια κρίση, το κλείσιμο της παραγωγικής επιχείρησης, την ανεργία, το βούλιαγμα της αγροτικής παραγωγής, τη φτώχεια και την υπερχρέωση, κάποιοι εργολάβοι, φαίνεται έχουν τον τρόπο, να διατηρούν την ασυλία για τα υπερκέρδη τους, σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού. Απειλούν μάλιστα να αλλάξουν και τον ΚΟΚ για να μετατρέψουν την Αστυνομία σε εισπρακτική εταιρεία των εργολάβων».

Υ.Γ Κάποιο κόμμα δεν μιλάει συνέχεια για ανυπακοή στα κελεύσματα κυβέρνησης-τρόικας ή κάνουμε λάθος; Αν ισχύει κάτι τέτοιο να περιμένουμε να παροτρύνει μέλη και οπαδούς του να μην πληρώνουν διόδια, δείχνοντας έμπρακτα την ανυπακοή στους αστικούς νόμους και διατρανώνοντας το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *