Τι να σχολιάσει κανείς …

 Στην Κερατέα όλες αυτές τις μέρες σημειώνεται μια πρωτοφανή κρατική καταστολή με τους ΜΑΤατζήδες να φέρονται σαν στρατός καταστολής. Ξυλοκοπούν ηλικιωμένους, βρίζουν χυδαία τις γυναίκες της περιοχής, απειλούν ότι θα υπάρξουν «νέοι Γρηγορόπουλοι». 
Εχουμε γράψει επανειλημμένα γ’ αυτά και θα ήταν πλεονασμός να τα επαναλάβουμε. Παράλληλα στην ίδια περιοχή αναπτύσσεται μια λαϊκή αυτοάμυνα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει τα τελευταία χρόνια.

Γ’ αυτό λοιπόν δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε με ποιο σκεπτικό το «Ριζοσπάστης» όλη αυτή την κατάσταση την σχολιάζει αρκούμενος με μια πρόταση  στην 27η  σελίδα του!!! (Και μάλιστα μ’ αυτόν τον τρόπο όπως φαίνεται στην φωτογραφία).

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να κάνουμε καμιά αναφορά εμείς. Οι αναγνώστες μας έχουν την αντίληψη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

3 απαντήσεις στο “Τι να σχολιάσει κανείς …”

 1. Να πως την εκτίμησή μου

  Λάθη γίνονται. Αλλά ο έξυπνος άνθρωπος ξέρει να τα διορθώνει. Επιπλέον ένας κομμουνιστής ηγέτης τα παραδέχεται. Και ο Λένιν έκανε λανθασμένες εκτιμήσεις. Αλλά τις παραδέχονταν. Και τις διόρθωνε γρήγορα στην πράξη.Δεν επέμεινε πεισματικά όπως π.χ. η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ για τον Δεκέμβρη του 2008.

  Ο μαρξισμός είναι ζωντανή θεωρία, στηρίζευται στα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και την πραγματικότητα. Και δεν είναι η άποψη των γραφειοκρατών.
  "Την κριτική στο πρόγραμμα της Γκότα", το "οι ταξικοί αγώνες στην Γαλλία από το 1848 έως το 1850", το"Μισθός Τιμή Κέρδος" του Μάρξ, τον "αριστερισμό" και το "Κράτος και επανάσταση" του Λένιν να διαβάσει κανείς και καταλαβαίνει χωρίς τις "παραφράσεις" των κατά επάγγελμα γραφειοκρατών.

  Τότε, το 2008, αρκετό κόσμο τον πείραξε τότε ότι το ΚΚΕ σε αρκετά σημεία ταυτίστηκε με το Λάος του Καρταζαφέρη. Δεν γίνεται να έχει υποφέρει κόσμος και κοσμάκης του ΚΚΕ από το παρακράτος και να βγαίνει η Καννέλη να ζητά από την επέμβαση της αστυνομίας.
  Μετά το Video με τις ασκήσεις του στρατού ενάντια σε διαδηλωτές, τις δηλώσεις στρατιωτικού στο MEGAλο κανάλι, το ΚΚΕ "μαζεύτηκε". Και τώρα συνειδητοποιεί τις χαζομάρες που έλεγε τον Δεκέμβρη του 2008.

  Συνεχώς μειώνεται η ενεργός συμμετοχή τους στα συνδικάτα – σωματεία.
  Όποιος κατεβαίνει στις διαδηλώσεις-πορείες το διαπιστώνει. Στην πρόσφατη πορεία της ΕΘΕΛ κατέβηκαν με ένα πάνο του ΠΑΜΕ 5 άτομα! Ντροπή!
  Σήμερα αποτελούν ένα κόμμα που παρόλη την αγωνιστική διάθεση αρκετάς μεγάλης μερίδας της βάσης του(π.χ. ναυτεργάτες) έχουν ρεφορμιστική μεσαία-ανώτερη στελέχωση. Η οποία νοιάζεται για την με κάθε τρόπο διατήρηση των κεκτημένων της μεταπολίτευσης.
  Που οδηγεί όμως αυτός ο δρόμος; Μήπως ακόμα και σε άγνωστα για τον περισσότερο κόσμο "ντηλ" με την έκαστωτε κυβέρνηση-αξιωματική ανμτιπολίτευση;

  Και είναι ο λόγος ή οι λόγοι που δεν βάζουν θέμα παύσης πληρωμών προς τις τράπεζες-διαγραφής του χρέους και βρίζουν από τον Ριζοσπάστη μέρος της αριστεράς που το βάζει.Πολιτική Στάση που οδηγεί μαθηματικά στην απομόνωσή του από τις εργαζόμενες μάζες.
  Η εποχή όμως έχει αλλάξει.Και οι "ακροβασίες", τα "παιχνιδάκια" της μεταπολίτευσης με την εκάστωτε κυβέρνηση-αξιωματική αντιπολίτευση οδεύουν προς το τέλος τους.Καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουν.

  Πάντως η βάση του ΚΚΕ είναι ποιο υγιής από την ηγεσία. Το θέμα είναι να πάρει η βάση τη πρωτοβουλία, όπως στους ναυτεργάτες και όχι κάποια μεσσαία- υψηλά κομματικά στελέχη. Τα τελευταία είναι αναντίστοιχα της εποχής.

  Τόσα χρόνια μας λέγατε σύντροφοι του ΚΚΕ για την μεγάλη κρίση του καπιταλισμού.
  Η μεγάλη κρίση ήρθε.Το ΚΚΕ αποδείχτηκε πως είχε δίκιο για την ΕΕ.
  Όμως από εδώ και μπρος τι κάνουμε; Υπάρχει έκτακτο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση από αριστερή οπτική γωνία;

  Ή περιμένετε να πέσει η "λαϊκή εξουσία" ώς ώριμο φρούτο από το αστικό δέντρο, με απομόνωση από την κοινωνία τις εργαζόμενες μάζες και τις γραφειοκρατικές σας αγγυλώσεις; Ο κόσμος κοιτάζει το ποιος έχει δίκιο αλλά ποιος θα του δώσει λύση στα προβλήματά του. Και "ψάχνεται" και προς τα αριστερά και προς στα δεξιά.

 2. – Το πρώτο link που παραθέτεις δεν αναφέρει τίποτα απολύτως για το καθημερινό "αντάρτικο" στα οδοφράγματα,πόσο μάλλον για την επίθεση της Τρίτης…

  – Στο δεύτερο αναφέρει επιλεκτικά :
  "…μία μέρα μετά την "σφοδρή" επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ."

  Περισσότερα είπαν στο δελτίο του Mega αν δεν απατώμαι.

  Επειδή βγάζουμε "λάθος" συμπεράσματα όπως λες,
  έχεις κάποιο άρθρο ακόμα να παραθέσεις,
  που θα επικεντρώνεται στις "σπασμένες τζαμαρίες" από τους σωματέμπορους του '08 ή τους πράκτορες των Αμερικάνων το '73,
  και όχι στο οδοιπορικό του "Ρ",
  την "Λαική Συσπείρωση",
  και τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *