Η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εμπλέκει την πολεμική αεροπορία στην κρίση της Ουκρανίας

9GxjRnZ-rCV5nOr1lqXlQsJJrftZycGUBD7XOHMk6tmDAEr45kebkoILtuYLBbUT-B9JkdU2cpPQ7NU8-tf3r2g_ry8e3FiTFUnVPUKn8JI-l0aPxF9iv_OKrHhYwfr4nch3cL8kN1P4WvulsLVVhgnzaUTXk7E=s0-d-e1-ftΟι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία με την προσχώρηση της Κριμαίας στην Ρωσία και τις κυρώσεις από το δυτικό ιμπεριαλιστικό κόσμο αποδεικνύουν ότι η κρίση εξελίσσεται, εμπλέκοντας ένα ευρύτερο πολιτικό και στρατιωτικό δυναμικό, φανερώντας στρατηγικές βλέψεις στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα, δίνοντας τη δυνατότητα σε περιφερειακούς ιμπεριαλιστικούς παίχτες να αναζωπυρώσουν τις ελπίδες τους για αναβάθμιση του ρόλου τους.

Η κυβέρνηση παρεμβαίνει ως σημαιοφόρος του ΔΝΤ και προπετής ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων γιατί διεκδικεί ως αντάλλαγμα ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο και πραγμάτωση της νέας αστικής  «Μεγάλης Ιδέας»:  εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής και μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό σταυροδρόμι-που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει, όσο της αναλογεί, την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία.

Βλέψεις που αντικειμενικά  οξύνουν τον ανταγωνισμό με την τουρκική άρχουσα τάξη και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον Πούτιν. Από αυτή επομένως την σκοπιά πρέπει να εξεταστεί η συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας που κάνει πολλούς να υποψιάζονται ότι ενδεχομένως θα κληθεί η Πολεμική Αεροπορία να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας από τη ρωσική απειλή!
Επισημαίνουμε την ανακοίνωση της υπογραφής Τεχνικής Διευθέτησης (Technical Arrangement: ΤΑ), μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Η TA υπεγράφη την Τρίτη 18 Μαρτίου από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά και τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, Υποπτέραρχο Κονσταντίν Ποπόφ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, η εν λόγω Τεχνική Διευθέτηση αφορά στον καθορισμό των αναγκαίων μέσων καθώς και στις διαδικασίες εκτέλεσης Διασυνοριακών Επιχειρήσεων για Εναέρια Αστυνόμευση (Cross Border Operations for Air Policing) του Εναέριου Χώρου των δύο κρατών. Μιλιταριστικά μέσα εκτιμούν ότι καθώς «οι αεροπορικές δυνάμεις της Βουλγαρίαςαντιμετωπίζουν λόγω παλαιότητας των μαχητικών που επιχειρούν προβλήματα διαθεσιμότητας, είναι αυτονόητο ότι σε περιπτώσεις ανάγκης εκτέλεσης αποστολών εναέριας αστυνόμευσης θα μπορούν μέσω των αυτοματοποιημένων διαδικασιών που συμφωνήθηκαν να αιτηθούν την ενεργοποίηση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας και την επιχειρησιακή τους δράση στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας»!
Η παραπάνω συμφωνία σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την έμμεση στρατιωτική πίεση που ασκείται στην Ρωσία μέσω της αποστολής ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε γειτονικές χώρες από τη Βαλτική έως τα ναυτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Ρουμανίας-Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι ενδεικτικές οι αναλύσεις στο μιλιταριστικό defence-point:
«Παρά τις δύσκολες ημέρες που βιώνει η Πολεμική Αεροπορία, όπως όλη η χώρα, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις κορυφαίες αεροπορικές δυνάμεις, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, στο NATO και την Ευρώπη γενικότερα. Φυσικά την ενεργοποίηση βουλγαρικών μαχητικών μπορεί να αιτηθεί και η χώρα μας, αλλά λόγω του ποιοτικού και ποσοτικού συσχετισμού που υπάρχει η πιθανότητα είναι πολύ μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση η υπογραφή της TA αποτελεί απόδειξη των υψηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση αναγνωρίζονται και από φιλικές χώρες, αποδεικνύοντας και το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών. Όπως μάλιστα σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Ανγκέλ Ναϊντένοφ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, «πιστέψτε με, τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα σε πολλές χώρες, ακόμα και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».
Η συγκεκριμένη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της συμμετοχής σε σειρά ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία κλπ). Το ελληνικό αστικό κατεστημένο δείχνει να εστερνίζεται πλήρως την θεωρία του Κλαούζεβιτς «ο πόλεμος αποτελεί συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα» καθώς έχει προηγηθεί η αναγνώριση της ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και η έμμεση αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, όταν με απόφαση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο, οι προξενικές ελληνικές αρχές σε όλο τον κόσμο μπορούν να δίνουν βίζες και άδειες παραμονής σε διαβατήρια που φέρνουν τα διακριτικά του Κοσόβου!
Παράλληλα, η ελληνική άρχουσα τάξη αποδεικνύει ότι ποτέ δεν έπαψε να θεωρεί τα Βαλκάνια ως Ζωτικό της Χώρο, διατηρώντας στρατιωτικές δυνάμεις και αναβαθμίζοντας την δραστηριότητα της Πολεμικής Βιομηχανίας, ως συνέχεια της ισχυρής της οικονομικής της διείσδυσης.
Εμείς καταδικάζουμε όλους αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Πρέπει τώρα να ανατραπούν οι στρατιωτικές συμφωνίες, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και ο Ευρωστρατός.
Ανατροπή της κυβέρνησης του άγριου ταξικού πολέμου, της λυσσαλέας κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές φαντάρους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *