ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

PAA,Domokos(1)Το νέο, φασιστικού τύπου νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές έρχεται ως εικόνα από το ζοφερό μέλλον που οραματίζονται για την κοινωνία της Νέας Τάξης οι εμπνευστές της.

Τα μνημόνια που προετοιμάζουν αυτή τη νέα κοινωνική τάξη βρίσκουν το απαραίτητο συμπλήρωμά τους στο μνημόνιο για τις φυλακές. Όπως εκείνα ετοιμάζουν μια κοινωνία με ισοπεδωμένα δικαιώματα και απονεκρωμένες ελευθερίες, με τους εργαζόμενους σε καθεστώς μεσαιωνικής δουλοπαροικίας, έτσι και αυτό για τις φυλακές, ετοιμάζει μια φυλακή – τάφο με κρατούμενους δίχως κανένα δικαίωμα, με κομμένες και τις τελευταίες ανάσες ελευθερίας και ελπίδας (άδειες, αναστολές, υφ’ όρων απόλυση κ.α.) σε ένα καθεστώς εκδικητικών κολαστηρίων: όπου τα κτηνώδη βασανιστήρια ακόμα και η εξόντωση με πλήρη ισχύ του νόμου του Λυντς δεν θα είναι καθόλου άγνωστη ή ασυνήθιστη πρακτική, όπως αποδείχθηκε προχθές με τη δολοφονία του Ηλί Καρέλι.

Αυτά τα κολαστήρια αποτελούν τα ελληνικά Γκουαντάναμο. Φτιάχνονται σαν εφιαλτικά σκιάχτρα – φόβητρο πρώτα για τους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και για όσους κρατούμενους αρνούνται να αργοπεθάνουν στην αδράνεια και στην εξόντωση των νόμιμων και άφθονων ναρκωτικών, όσους μέσα από την αντίσταση αναζητούν την ανθρωπιά τους.

Φτιάχνονται ακόμα σαν φόβητρο για ολόκληρη την αγωνιζόμενη κοινωνία, που αρνείται την προγραμματισμένη εξόντωση των ανθρώπων, των ονείρων, της ελπίδας και αντιστέκεται απέναντι στη νέα τάξη.

Ο αγώνας των κρατούμενων ενάντια στα ελληνικά Γκουαντάναμο είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας.
Ο αγώνας μέσα κι έξω από τις φυλακές δεν θα σταματήσει μέχρι να αποσυρθούν αυτά τα φασιστικά σχέδια και νομοσχέδια.

Πορείες αντίστασης

Σάββατο 5 Απριλίου 12 μ. Φυλακές Κορυδαλλού

Κυριακή 6 Απριλίου 12 μ. Πλατεία Δομοκού
(αναχώρηση πούλμαν 8 π.μ., Μoυσείο)
Για συμμετοχές, τηλ. επικοινωνίας 210 38.13.928, 4-8μμ
mail: protovoulia.antistasis@lists.riseup.net)

Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *