Ενας χρόνος της διακυβέρνησης της Βενεζουέλας από τον Νικολά Μαδούρο

image002Με την αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της Βενεζουέλας ο Νικολά Μαδούρο η πρεσβεία αυτής της χώρας έκδωσε στα ελληνικά μια 34σέλιδη μπροσούρα για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Μαδούρο.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της και πιθανόν να επανέλθουμε πιο αναλυτικά:

«Αυτό που θα γίνει, αυτό που γίνεται είναι Επανάσταση, Σοσιαλιστική Επανάσταση, Μπολιβαρινή Επανάσταση, Επανάσταση του μέλλοντος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινά σήμερα ένας νέος κύκλος που θα μας; Επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια νέα χώρα, τη Σοσιαλιστική Πατρίδα, χωρίς ίχνος αμφιβολίας»

Νικολάς Μαδούρο Μόρος
Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
Καράκας 22 Απριλίου 2013

Μετά το θάνατο του Προέδρου Ούγκο Τσάβες, στις 5 Μαρτίου 2013 και σύμφωνα με το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλα διεξήχθησαν νέες προεδρικές εκλογές στη χώρα στις οποίες κέρδισε ο Νικολάς Μαδούρο, υποψήφιος της Επανάστασης που διορίστηκε από τον ίδιο τον Κομαντάντε Τσαβές. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντα του επίσημα στις 19 Απριλίου 2014 σε ένα κλίμα έντασης που προκλήθηκε από το κάλεσμα της αντιπολίτευσης να μην αναγνωριστούν τα αποτελέσματα, κάτι που οδήγησε στο βίαιο θάνατο έντεκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικα παιδιά.

Το υψηλό επίπεδο της συνείδησης των ανθρώπων και των επαναστατικών δυνάμεων, η πειθαρχία και η ικανότητα να κατανοήσουν την πολιτική συγκυρία συνέβαλλαν στην δημιουργία μιας ατμόσφαιρας διαλόγου και ιδίως εργατικότητας στη χώρα με σεβασμό στην κληρονομιά του Ανώτατου Κομαντάτε.

Κατά αυτόν τον τρόπο, ξεκίνησε το πρώτο στάδιο της κυβέρνησης στον Δρόμο, η οποία επεκτάθηκε σε μια δεύτερη και τρίτη φάση, ακούγοντας τις οργανωμένες κοινότητες, εκπονώντας προγράμματα και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα που ανακύπτουν σε εκατοντάδες συναντήσεις και συγκεντρώσεις.

Παρά το πείσμα της αστικής τάξης και των πολιτικών παραγόντων να σαμποτάρουν το έργο της Μπολιβεριανής κυβέρνησης, το πρώτο έτος της κυβέρνησης του Νικολά Μαδούρου ήταν μια χρονιά επιτευγμάτων και προόδου στην εφαρμογή του Σχεδίου της Πατρίδας.

Ωστόσο στις 12 Φεβρουαρίου 2014 η δεξιά ακριβώς ξεκίνησε ένα σχέδιο βίας με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την χώρα και να προκαλέσει ένα πραξικόπημα, το οποίο μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από σαράντα ατόμων, καθώς επίσης και των τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων αλλά και τεράστιες απώλειες για το κράτος.

Και πάλι η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η πρόσκληση για ειρήνη και διάλογο, η οποία υλοποιήθηκε σε συναντήσεις μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Για πάνω από είκοσι χρόνια, με πάθος, αφοσίωση και πίστη ο Νικόλας Μαδούρο Μόρος συνόδευε τον Ανώτατο Κομαντάτε Ούγκο Τσάβες στην πολιτική του υπέρ των στερημένων και για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη. Ως εκ τούτου, από την αρχή ήταν ενεργός στην προώθηση της Μπολιβαριανής Επανάστασης στην Βενεζουέλα.

…. Από την ημέρα που ορκίστηκε στο παρεκκλήσι του κοιμητηρίου του κομαντάτε Τσάβες στις 8 Μαρτίου 2013, ο Μαδούρο δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εκπληρώνει τη δέσμευση του για να φροντίζει την ευημερία της χώρας και του λαού:

Ορκιζόμαστε από την πατριωτική καρδιά μας ότι θα είμαστε πιστοί στον Κομάντε Ούγκο Τσάβες και θα μεριμνήσουμε για τους λόγους του και για τις εντολές του. Ότι θα είμαστε πιστοί, στην πολιτική κληρονομιά του. Θα δώσουμε όλη τη ζωή μας για να οικοδομήσουμε τη σοσιαλιστική και ανεξάρτητη Πατρίδα. Ότι θα γίνουμε οι προστάτες των φτωχών και θα εργαστούμε για να οδηγηθεί ο λαός στην πραγματική ευτυχία ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *