Αποκεφαλισμοί πολιτοφυλάκων από τους ουκρανούς φασίστες

AIDAR-3-630x400Ανατριχιαστική είναι η είδηση που μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία NTV και ΑΝΝΑ, και το ουκρανικό Pavilnoe, και επιβεβαίωσε και το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, για αποκεφαλισμούς πολιτοφυλάκων της αγωνιζόμενης ανατολικής Ουκρανίας από φασίστες που μάχονται στις γραμμές του ουκρανικού στρατού.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές δύο τέτοιες περιπτώσεις, καθώς οι φασίστες προχώρησαν στην ακόμη πιο αποτρόπαια ενέργεια: τοποθέτησαν τα κομμένα κεφάλια σε κιβώτια και τα απέστειλαν στους γονείς των δολοφονημένων.

Όπως αναφέρει το Newsweek, το Pavilnoe επικοινώνησε με τη μητέρα ενός από τους δολοφονημένους πολιτοφύλακες, η οποία επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε το κεφάλι του γιου της μέσα σε ξύλινο κιβώτιο.

Το Newsweek γράφει ότι τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ και Αϊντάρ, καθώς και οι άλλες παραστρατιωτικές ομάδες που πολεμούν κάτω από την σκέπη της κυβέρνησης του Κιέβου, χρηματοδοτούνται από τους ουκρανούς ολιγάρχες, αναφέροντας ότι ο ουκρανός ολιγάρχης Ihor Kolomoyskyi έχει δηλώσει δημοσίως πως χρηματοδοτεί αυτές τις ναζιστικές ομάδες. Την άνοιξη, μάλιστα, έδινε 10.000 δολάρια σε αυτές τις οργανώσεις, για κάθε νεκρό αντιφασίστα.

Ίσως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε την αποκάλυψη τόσο στυγερών και αποκρουστικών εγκλημάτων για να πάρει θέση η ευρωπαϊκή Αριστερά, καταγγέλλοντας τους φασίστες δολοφόνους του Κιέβου και υποστηρίζοντας τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς. Ας είναι κι έτσι, όμως, μιας και χρόνια τώρα εκδηλώνει ευαισθησία μόνο όταν η βαρβαρότητα φτάσει σε ακραία σημεία.

Εκτός κι αν κάνει διάκριση, ως ευρωπαϊκή που είναι, μεταξύ της βαρβαρότητας των ισλαμιστών και αυτής των ευρωπαίων φασιστών, για να μη διαταράξει τις πολιτικές ισορροπίες στην Ε.Ε., η οποία στηρίζει με κάθε τρόπο τους δολοφόνους στο Κίεβο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *