Χαλάνδρι: καταργείται στην πράξη η “αξιολόγηση” και ο “επανέλεγχος” των εργαζομένων

οταΤο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, τάχθηκε ομόφωνα κατά της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔ.ΟΧ σε ΙΔ.ΑΧ που οδηγούν σε απολύσεις και διάλυση των υπηρεσιών του δήμου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος θα προχωρήσει στην έκδοση «εντέλλεσθε» προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια που έχει σχέση με τις διατάξεις του νόμου 4250/2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, ο πρόεδρός του ενημερώθηκε  “από τον Δήμαρχο και την σ. Δ/ντρια Διοικητικού Προσωπικού, (ότι) έχει σταλεί στον Δήμο μας έγγραφο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται «…. Παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις, δεν έχετε ανταποκριθεί στην υποχρέωσή σας για την έγκαιρη αποστολή των στοιχείων για τυχόν μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου όπως αυτό πηγάζει από το νόμο 4250/2014….. Παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα σχετικά στοιχεία το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12/9/14» .

Ήδη είχε προηγηθεί την Δευτέρα 8.9.14, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, συνάντηση  με τον Δήμαρχο και τη Δ/ντρια με μοναδικό θέμα συζήτησης τον συντονισμό των ενεργειών για την αποτροπή της αποστολής στοιχείων που αφορούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων και την αξιολόγηση.

Στόχος του Συλλόγου μας είναι, να σταματήσει κάθε διαδικασία, με τρόπο τέτοιο,  ώστε να μην εφαρμοσθεί καμία πειθαρχική ενέργεια, που προβλέπει ο νόμος, σε κανέναν συνάδελφο, ο οποίος δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή  κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του δήμου, ούτε θα αποστείλει στοιχεία σχετικά με την μετατροπή συμβάσεων”.

                                                                          

Μία απάντηση στο “Χαλάνδρι: καταργείται στην πράξη η “αξιολόγηση” και ο “επανέλεγχος” των εργαζομένων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *