Πρόκληση της COCA COLA κατά απεργών: Ζητά ένα εκ. ευρώ για “ηθική βλάβη”

ΜΕ 2ΜΗΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ

κοκα κολα 2Νέα αγωγή εναντίον 28 απεργών της «Coca Cola 3Ε» Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Coca Cola ζητώντας να της καταβληθούν ένα εκατ. ευρώ ως «χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη» από το μποϊκοτάζ.

Η αγωγή της εταιρείας έρχεται μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που απέρριψε την αίτηση της Coca Cola για ασφαλιστικά μέτρα, κρίνοντας πως το μποϊκοτάζ των εργαζομένων της Coca-Cola αποτελεί «μέτρο πίεσης που στοχεύει στην επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού».

Η νέα προκλητική αγωγή της πολυεθνικής αποσκοπεί αφενός στην τρομοκράτηση των εργαζομένων για να εγκαταλείψουν το δίκαιο αγώνα τους, από την άλλη αμφισβητεί την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που απορρίπτει την προσπάθεια επιβολής ασφαλιστικών μέτρων με βασικό αίτημα την απαγόρευση του μποϊκοτάζ.

Υπενθυμίζουμε ότι η απεργία των εργαζομένων στην «Coca Cola 3Ε» ήδη διανύει τους 14 μήνες με αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και την ανάκληση των απολύσεων.

Από την πλευρά της η Coca Cola ανέφερε ότι «δε θα μπορούσε να είναι ανεκτή μια άποψη ότι το «μποϊκοτάζ» των προϊόντων μας αποτελεί πρόσφορο μέσο πίεσης για την ευδοκίμηση των αιτημάτων των πρώην υπαλλήλων μας, δηλαδή για να «ξαναλειτουργήσει» το εργοστάσιο παραγωγής μας στη Θεσσαλονίκη, και τούτο διότι είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση της εταιρείας μας ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών αναφέρει για τη νέα αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία:

“Με νέα αγωγή εναντίον 28 συνολικά ατόμων και την προκλητική απαίτηση να καταβάλλουν οι απεργοί-εργαζόμενοι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης», επέστρεψε στο προσκήνιο η πολυεθνική Coca Cola μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κρίνει ως νόμιμο το μποϊκοτάζ της Αμίτα, Φάντα, Κόκα Κόλα, νερό ΑΥΡΑ κλπ. με το σκεπτικό ότι «αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού» και θεωρείται «νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης», όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 14 του Συντάγματος.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά: Τα golden boys της Coca Cola αντί να ονειρεύονται υψηλά bonus απολύοντας εργαζόμενους και κλείνοντας εργοστάσια, να αναλογιστούν ότι από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας που εξυπηρετούσε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, η πολυεθνική εταιρεία αποκόμισε τεράστια κέρδη. Το εργοστάσιο αυτό μπορεί και πρέπει να επαναλειτουργήσει. Μέχρι να συμβεί αυτό θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας και καλούμε όλους του καταναλωτές να συμμετέχουν στο ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ των προϊόντων: coca cola, Fanta, Amita, Sprite».”

ΜΕ 2ΜΗΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Coca Cola 3Ε, Γρηγόρης Παπαδόπουλος: «Η απεργία θα συνεχιστεί, κλιμάκιο των απεργών βρίσκεται ήδη καθ οδών για την Αθήνα για μια δίμηνη σειρά δράσεων κλιμάκωσης του αγώνα και του μποϊκοτάζ και στην πρωτεύουσα της χώρας».

Πηγή: iskra.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *