Οι “Φίλοι του Πυριτιδοποιείου” για το ζήτημα του Βρεφονηπιακού Σταθμού

Μια έντονη διαμάχη έχει ανοίξει αυτές τις μέρες στο Αιγάλεω, μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υλοποιηθεί η απόφαση προηγούμενης δημοτικής αρχής για την οικοδόμηση Βρεφονηπιακού Σταθμού στον χώρο του πατινάζ, στο Άλσος του Μπαρουτάδικου. Για το ζήτημα αυτό -που φέρνει σε αντιπαράθεση τον αριστερό δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα με τμήματα της Αριστεράς στην πόλη- μας έχει αποσταλεί ήδη η γραπτή τοποθέτηση τόσο του δημάρχου όσο και της παράταξης “Ανάπλαση Αιγάλεω”, της οποίας ηγείται. Αναμένοντας την τοποθέτηση και των αντιπάλων της απόφασης, δημοσιεύουμε, προς το παρόν, μια τρίτη άποψη. Αυτή των “Φίλων του Πυριτιδοποιείου”, που χρόνια τώρα ασχολούνται με το Άλσος και προωθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.φιλοι

 

 

Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ

Ο Σύλλογος “φίλοι του Πυριτιδοποιείου”  θέλει να διευκρινήσει κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα του 5ου Β/Ν σταθμού Αιγάλεω:

-Η θέση του παραμένει ότι προτιμά τη δημιουργία του σταθμού εκτός του ιστού του Μπαρουτάδικου αν είναι δυνατόν στον πλησιέστερο χώρο προς αυτό .

-Ο κύριος λόγος της θέσης αυτής είναι ότι η επιβάρυνση του Άλσους όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστια και δεν πρέπει να μπεί άλλο μπετό μέσα στο χώρο.
Ο Β/Ν σταθμός μπορεί να αφορά συγκεκριμένη περιοχή που έχει το (σοβαρό) πρόβλημα στη φύλαξη των νηπίων, η μείωση του ελεύθερου χώρου του Άλσους αφορά όμως όλους τους αιγαλεώτες (και όχι μόνο).

-Δεν συμφωνούμε με τα επεισόδια και τις αντεγκλήσεις, ούτε με τις απειλές περί “Κερατέας” απο κατοίκους που διαφωνούν με την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω. Θεωρούμε προσβλητικό για το νέο Δήμαρχο τη φημολογούμενη -και αναπόδεικτη φυσικά- κατηγορία περί “ανθρώπου των εργολάβων” που υπονοεί ευθέως χρηματισμό.

-Καλούμε τις δύο πλευρές να βρούν μια φόρμουλα με διάλογο και να γίνει αποδεκτή η όποια λύση με κριτήριο τη γνώμη της πλειοψηφίας των κατοίκων. Δεν είναι δυνατόν μιά κοινωνία με τα τόσα χρονίζοντα προβλήματα να ασχολείται επ άπειρον  και το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όπως νόμισαν ορισμένοι, αποδείχτηκε και απο τα τελευταία -λυπηρά- γεγονότα. 

-Το ΔΣ του συλλόγου προκηρύσσει εκλογές όπου στην απολογιστική συνέλευση θα μπεί και το θέμα του σταθμού που θα δεσμεύσει τη νέα διοίκηση πλέον να υλοποιήσει τις όποιες θέσεις αποφασιστούν στη συνέλευση με βάση τα όποια νέα δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *