ΗΠΑ: Διώκεται 95χρονος γιατί μοίραζε φαγητό σε άπορους!

arnold_abbottΑντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ένας ενενηντατετράχρονος γιατί έδινε φαγητό σε άπορους, εξαιτίας ενός νόμου στη Φλόριντα που απαγορεύει το μοίρασμα φαγητού σε δημόσιους χώρους και ορίζει παράνομους τους άστεγους.
Ο Άρνολντ Άμποτ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και εξήντα ημερών καθώς και πρόστιμο 399.55€ ($500) επειδή τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί να μοιράζει φαγητό σε άστεγους ανθρώπους σε πάρκο την Κυριακή.
Συγκεκριμένα , συνελήφθη και κατηγορήθηκε μαζί με δύο ιερείς, στο πάρκο έξω από την Εκκλησία της περιοχής, η οποία προετοίμαζε εκατοντάδες γεύματα στην κουζίνα της, και τα μοίραζε σε άστεγους, κατά τη διάρκεια της σύλληψης οι παρευρισκόμενοι φώναζαν στους αστυνομικούς “ντροπή σας”.
Ο Άμποτ δήλωσε ότι «ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε και φώναξε “κάτω το πιάτο αυτή τη στιγμή, σαν να κρατούσα όπλο”.
Και πρόσθεσε: “αυτοί είναι φτωχότεροι των φτωχών, δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν μια στέγη πάνω από τα κεφάλια τους, πώς μπορείς να τους διώξεις;
Το 1999, ο Άρνολντ Άμποτ είχε μηνύσει την πόλη του Fort Lauderdale γιατί είχε απαγορευθεί η σίτιση αστέγων στην παραλία, τότε το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος ήταν εναντίον του Συντάγματος και τον είχε δικαιώσει.
Ο ισχύων νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα ορίζει παράνομους τους άστεγους αλλά και τους πολίτες και τις οργανώσεις που τους προσφέρουν συσσίτια.

Πηγή: avgi.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *