1967-2015: Από την Χούντα των Συνταγματαρχών στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό

image002Σαν σήμερα 21η Απριλίου η χούντα των συνταγματαρχών κατέλαβε πραξικοπηματικά την πολιτική εξουσία κάνοντας αυτό που ονόμασε «εθνοσωτήριο επανάσταση» ενάντια στην υποτιθέμενη απειλή της κεντροαριστεράς, του κομμουνισμού και της αναρχίας στη χώρα, ενόψει και των εκλογών στις 28 Μαίου.

Την εξουσία πλέον καταλαμβάνει ο ίδιος ο «Εθνικός Στρατός», που με την συμβολή των «Μεγάλων Συμμάχων ΗΠΑ-Βρετανίας» -σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο “ήταν πάντα φίλοι μας”- και των γερμανοντυμένων ταγματασφαλιτών έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον Εμφύλιο και την ήττα του ΔΣΕ, στη δίωξη των κομμουνιστών και άλλων «τρομοκρατών» της εποχής που υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα.Μάλιστα είναι ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα κάνει πρώτος Πραξικόπημα, οι Συνταγματάρχες –μεταξύ των οποίων πράκτορες της CIA ή οι Στρατηγοί και ο βασιλιάς Γλύξμπουργκ Κωνσταντίνος Β’.

Η «Εθνοσωτήριος Επανάσταση» έφερε «το νέο Ελληνικό Πολιτισμό» και την αναμόρφωση βάζοντας το λαό σε «γύψο»! Η χούντα κήρυξε το στρατιωτικό νόμο επ’ αόριστον, απαγόρευσε όλες τις πολιτικές-συνδικαλιστικές δραστηριότητες και επέβαλε σκληρή λογοκρισία, έστησε έκτακτα στρατοδικεία, εκκαθάρισε μαζικά αντιφρονούντες, συγκρότησε κυβέρνηση και διοίκηση που περιλάμβανε διάφορους σεβάσμιους τεχνοκράτες, δικαστικούς, λίγους στρατιωτικούς και άλλα έμπιστα σκυλιά των συνταγματαρχών. Απολαμβάνοντας την στήριξη των ΗΠΑ και την συνεργασία των πιο ισχυρών μερίδων της άρχουσας τάξης π.χ. Ωνάσης, Νιάρχος κλπ.

Αν η χουντική 7ετία έχει πολλές διαφορές από την 7ετία 2008-2015 στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης και του βίαιου τσακίσματος των ζωών των εργαζομένων,  οι ομοιότητες ίσως έχουν τελικά μεγαλύτερη αξία. Στο όνομα της απειλής διάλυσης της κοινωνικής συνοχής το Δεκέμβρη του 2008, μπροστά «στο Χάος και την Αναρχία» που έφεραν τα πιο διαφορετικά κομμάτια των εξεγερμένων αλλά και πάνω στην έκρηξη των οικονομικών και ταξικών αντιθέσεων που έφερε η παγκόσμια δομική κρίση τον ίδιο χρόνο, η «εθνοσωτήριος επανάσταση» αυτή τη φορά πήρε τη μορφή της επιβολής μιας, όπως ονομάστηκε από κάποιους, «μνημονιακής κατάστασης εξαίρεσης».

Που ήταν όμως μόνο η κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς επιθέσεων, διώξεων, Νόμου και Τάξης στο μακρύ «πόλεμο κατά της  Τρομοκρατίας» που ατσαλώνει όχι μόνο την εθνική ενότητα των κρατών και την πολιτισμική «φιλελεύθερη» ενότητα της Δύσης, των ΗΠΑ μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και της Ε.Ε κυρίως μετά τοCharlie Ebdo, αλλά και την άμυνα-ασφάλεια απέναντι στον εχθρό-λαό που με τους αγώνες του απειλεί την κερδοφορία.

Ίσως όλη αυτή η άσκηση των σωμάτων και των συνειδήσεων στη πειθαρχία και το φόβο, όλη αυτή η τρομοκρατία των εργοδοτών, των ΜΜΕ, των πολιτικών, των κρατικών και διακρατικών κέντρων εξουσίας, να προετοιμάζει και την πολιτική «λύση», σε στιγμές κινδύνου, μιας δίχως ντροπές και μισόλογα χούντας-άλλωστε όλα τα συστατικά της στοιχεία παραμένουν ζωντανά και σήμερα.

Η ναζιστική Χ.Α είναι τρίτο κόμμα, έτοιμη, αν χρειαστεί, για μια «σοβαρή» εκδοχή της, όπως έλεγε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ, και δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε το μοντέλο άλλης μιας εθνοσωτήριας  κυβέρνησης ενάντια στους σύγχρονους «τρομοκράτες». Παίζοντας σημαντικό ρόλο στην καταστολή των κινημάτων και την υποταγή των μεταναστών, δολοφονική και αυτή συνιστώσα της Ευρώπης Φρούριο, απολαμβάνοντας την συνεργασία και τον συντονισμό με τους κρατικούς μηχανισμούς που της εξασφαλίζει ο Μπαλτάκος, κορυφαίος σύμβουλος του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά.

Την ίδια ώρα που το «συνταγματικό τόξο» των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών αστικών δυνάμεων υπόσχεται να αποτρέψει το φασιστικό κυβερνητικό ενδεχόμενο αν επιλέξουμε τη δική του «εθνική σωτηρία» αφαίμαξης των μεσαίων και πάνω από όλα των κατώτερων στρωμάτων της κοινωνίας, έχει προλάβει να κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών! 

Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας καλπάζει, με τα ΜΜΕ, την αντιπολίτευση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να απαιτούν την «εθνική ενότητα» εργαζομένων και εργοδοτών για να πληρωθούν τα χρέη των αστών και για μια νέα αστική-εθνική ανάπτυξη των κερδών τους. Ενάντια πάντα στους Ξένους-όχι και τόσο ενάντια στους ξένους «εταίρους» με τους οποίους διαπραγματεύονται τη γεωστρατηγική θέση της χώρας για να την μετατρέψουν σε ορμητήριο των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ώστε να αναβαθμίσει η αστική τάξη το ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο. Όσο ενάντια στους υπόλοιπους ξένους, τους πολιτικά και ταξικά ξένους, που αποσταθεροποιούν με τους αγώνες τους και συλλαμβάνονται, όπως στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, τους κοινωνικά ξένους περιθωριακούς, μετανάστες, αλλόθρησκους μουσουλμάνους και άλλους, που αδυνατούν να καταλάβουν τη διαφορά μιας κυβέρνησης με «κορμό την Αριστερά», αφού για τις ζωές τους η κυβερνώσα Αριστερά δεν έχει να πει τίποτα, ή αν έχει να πει κάτι, ίσως να είναι κάποιο σύνθημα συμπόνιας στο Τείχος του Έβρου…

Όλα τα αναγκαία υλικά  για τη ολοκληρωτική συνταγή είναι εδώ.

Διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, χυδαία φιλοκαθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ, διανοούμενοι ερπετά του αστικού συστήματος εξουσίας, νέα Αστυνομία και νέα ΜΑΤ, φασίστες μέσα και έξω από το στρατό, εθνικιστές σε κυβερνητικά πόστα και Εθνική Ενότητα-Σωτηρία, διαλυμένη ταξική αλληλεγγύη και οργάνωση, καπιταλιστική κρίση σε μια εποχή που ανάβουνε παντού φωτιές και δεν σβήνουν.

Αυτός είναι ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, η σύγχρονη αστική δημοκρατία, η Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών, που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους και να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον πλούτο των λαών, κάνουν πολέμους με αντιπροσώπους τα Ναζιστικά Τάγματα Εφόδου στην Ουκρανία, τους ιδιωτικούς στρατούς του Πούτιν και του Ομπάμα, αλλά και τους ισλαμοφασίστες του ISIS.  Για να στραφούν έπειτα ενάντια τους, δικαιολογώντας τις νέες επεμβάσεις, τις νέες αγορές όπλων, την υποχρεωτική  στράτευση ανδρών και γυναικών.

Εν τω μεταξύ οι δικοί μας άνθρωποι δολοφονούνται μαζικά σε Συρία, Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Αφρική, Καύκασο, Βαλκάνια. Πνίγονται στα νερά Αιγαίου και Μεσογείου, κομματιάζονται στα νέα Τείχη του Αίσχους.

Αυτός είναι ο άθλιος αστικό κόσμος…   Αυτά τα κέρδη υπερασπίζονται με επεμβάσεις, εμφυλίους, δικτάτορες…

ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ-ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *