Όχι στην καταστολή και τις φρονηματικές διώξεις. Καμία δίωξη σε βάρος του Παύλου Αντωνόπουλου

image002Κλήση για προκαταρκτική εξέταση έλαβε το μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνδικαλιστής του εργατικού κινήματος Παύλος Αντωνόπουλος προκειμένου, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας, να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και της διέγερσης». Το πραγματικό «έγκλημα» του Παύλου Αντωνόπουλου είναι ότι ως μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων πρωτοστατούσε μαζί με χιλιάδες άλλους σε όλη την Ελλάδα στην έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης των Ελλήνων εργαζομένων στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της πείνας και της φτώχειας. Ότι ήταν μεταξύ αυτών που δεν αποδέχτηκαν ότι οι πρόσφυγες είναι τα «σκουπίδια» της πολιτικής της Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της επαίσχυντης συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας που πρέπει να «μαντρωθούν» χωρίς κανένα δικαίωμα στα νέα Γκουαντανάμο που στήνει η κυβέρνηση. Ότι διακήρυσσε μαζί με όλους όσους από το υστέρημά τους προσπάθησαν να προσφέρουν στους πρόσφυγες ότι πρέπει να αγωνιστούν μαζί με τους ντόπιους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που τους στερεί από κάθε στοιχειώδες δικαίωμα στη ζωή και να διεκδικήσουν να σταματήσουν οι πόλεμοι, να έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στις χώρες προορισμού τους, να ανοίξουν τα σύνορα και να πέσουν οι φράχτες, να έχουν δικαίωμα σε στέγαση, σίτιση, μόρφωση, υγεία, εργασία.

Το αδίκημα του είναι ότι στέκεται απέναντι στην βάρβαρη πολιτική κεφαλαίου – Ε.Ε. – κυβέρνησης που εξαθλιώνει το σύνολο της εργατικής τάξης προς χάρη της κερδοφορίας της αστικής τάξης και την υπέρβαση της κρίσης του συστήματος. Συστατικό στοιχείο αυτής της πολιτικής είναι η όξυνση του αυταρχισμού, της καταστολής, το χτύπημα κάθε αγωνιστή, συλλογικότητας, οργάνωσης που κινείται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής.

Είναι αστείο να επιχειρείται να ασκηθεί δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων στον Παύλο Αντωνόπουλο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό τον τρόπο έγινε κυβέρνηση. Αυτοί που ανήγαν σε τέχνη την εξαπάτηση του λαού, που θα έσκιζαν τα μνημόνια και τώρα δεν προλαβαίνουν να τα υπογράφουν, που σε μια νύχτα μετέτρεψαν το ηχηρό λαϊκό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015 σε ένα υποτακτικό ΝΑΙ έχουν το θράσος να κατηγορούν τον Παύλο Αντωνόπουλο και στο πρόσωπό του κάθε φωνή ρήξης, αντίστασης, αντεπίθεσης και χειραφέτησης.

Είναι συμβολικό ότι ο Παύλος Αντωνόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις την σημαδιακή ημέρα της 21ης Απριλίου. Απέναντι στην αντιδραστική μπότα της σύγχρονης αντιδραστικής επέλασης ενάντια στα κοινωνικά, οικονομικά και δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας εμείς θα είμαστε πάντα με τα «Πολυτεχνεία» της ανατροπής.

Καλούμε κάθε πολιτική συλλογικότητα της αριστεράς, κάθε οργάνωση του μαζικού κινήματος, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της εργατικής – λαϊκής πάλης και του κινήματος αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να αναπτύξουμε την πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες στο πλαίσιο ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής. Ο Παύλος Αντωνόπουλος είμαστε πολλοί για να μας νικήσουν!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μία απάντηση στο “Όχι στην καταστολή και τις φρονηματικές διώξεις. Καμία δίωξη σε βάρος του Παύλου Αντωνόπουλου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *