Κατίνα Μανιτάρα: Η αξιωματικός του ΔΣΕ που ψεκάστηκε από τα ΜΑΤ στο Μαξίμου (video)

1Η εικόνα μιας ηλικιωμένης γυναίκας που μόλις έχει δεχτεί τα χημικά των ΜΑΤ λίγα μέτρα έξω από το μέγαρο Μαξίμου, κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου, αφήνοντας μια πικρή γεύση, όπως κάνουν πάντα αυτές οι εικόνες.

Η πίκρα όμως, γίνεται οργή όταν κανείς μάθει ποια είναι η γυναίκα αυτή.

Πρόκειται για την Κατίνα Μανιτάρα, ανθυπολοχαγό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, βασανισθείσα σε ηλικία 16 ετών.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων.

Στα 11 «Αετόπουλο» στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς.

Το 1947, σε ηλικία 15 ετών γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα κυβερνητικά φασιστοειδή που αλώνιζαν εκείνη την εποχή στοχοποιώντας όσους είχαν αγωνιστεί για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές.

2Τον Μάη του 1947, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σκληρές μάχες και μια μαρτυρική αλλά ηρωική ζωή στο βουνό. Ζει μέχρι και σήμερα με σφηνωμένο στο κεφάλι ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου, υπόμνηση της μάχης του Μακρύβαλτου, (28 Φλεβάρη 1948) στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη 1948 επιλέχθηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. Στα 17 της χρόνια αποφοιτεί και με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού υπηρετεί τον αγώνα του λαού μας.

Η Κατίνα Μανιτάρα, έχει γράψει ένα βιβλίο το οποίο εξέδωσε ιδιωτικά σε ελάχιστα αντίτυπα και στο οποίο εξιστορεί στιγμές από την πορεία της δύσκολης αλλά ηρωικής ζωής της.

Αυτή τη γυναίκα ψέκασαν με χημικά σήμερα τα ΜΑΤ στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ η ίδια αγωνιζόταν, όπως άλλωστε έκανε σε όλη της τη ζωή, ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων. Το περιστατικό συνέβη, μάλιστα, μόλις μια ημέρα μετά που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απότισε φόρο τιμής στους ΕΑΜίτες και τις ΕΑΜίτισσες που έπεσαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Πηγή: Αλτσαντίρι

2 απαντήσεις στο “Κατίνα Μανιτάρα: Η αξιωματικός του ΔΣΕ που ψεκάστηκε από τα ΜΑΤ στο Μαξίμου (video)”

  1. Επανάσταση είναι να μην μπορεί η Σούλα να πάει στην Ερμού να αγοράσει εσώρουχα;
    Επανάσταση είναι να μην μπορεί ο Σάκης να πάει στην δουλειά του με κίνδυνο να τον απολύσουν;
    Επανάσταση είναι η βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χιλιάδων πολιτών που θα ήθελαν εκείνη την ώρα να μεταβούν στην έκθεση ζωγραφικής του κυρίου Ζαν Ζακ στο κέντρο της πόλης;

    Ο Θεός να μου κόβει χρόνια και να τα δίνει στον κύριο Τόσκα!

  2. τά μάτ της δήθεν αριστερής κυβέρνησης την ψέκασαν και αυτήν,δίχως βέβαια να γνωρίζουν ποιά είναι,ψιλά γράμματα θα μου πείτε,εδώ εχτές ο δήθεν αριστερός κυβερνήτης μας έδωσε παράσταση αριστεροσύνης υποτίθεται τιμώντας τους νεκρούς της Καισαριανής,σήμερα τά μάτ του ψεκάζουν μέχρι αγωνιστές

    Δέν υπάρχουν λόγια ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *