Για τα βασανιστήρια στο ΑΤ Σάμου

15220165_914618455337868_6165306434656439177_nΣτις αρχές του Νοέμβρη η αστυνομία Σάμου υπέβαλε σε βασανιστήρια έναν 25χρονο Ιρακινό πρόσφυγα ο οποίος είχε υποστεί επίσης βασανιστήρια και από τον ISIS ενώ ζητούσε διεθνή προστασία στην Ελλάδα. Με αφορμή τη δήθεν συμμετοχή του σε επεισόδια στο hot-spot μετά από τις βροχές που κατέστρεψαν τις σκηνές των προσφύγων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο χέρι και το πόδι και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί κρατήθηκε παράνομα για 19 ημέρες, δεμένος με χειροπέδες σε πάγκο αναμονής στον κεντρικό διάδρομο της εισόδου του κτιρίου, μένοντας χωρίς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπου του ήταν αναγκαία λόγω προηγούμενου χειρουργείου στη σπλήνα και τη χολή.

Το παραπάνω συμβάν όπως και πολλά ακόμα “μεμονωμένα περιστατικά” αποτελούν καθημερινά παραδείγματα κρατικής βίας και καταστολής. Από τη δολοφονία του Pellumb Marnikollaj στο Α.Τ. Πατησίων με βασανισμούς και βιαιοπραγίες, τη σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μεταναστών στο Α.Τ. Ομονοίας μέχρι και το ξύλο και τα χημικά σε διαδηλωτές, τις συλλήψεις και τις καταδίκες σε όσους αγωνίζονται, μιλάμε για συνήθεις τακτικές των “προστατών του πολίτη”. Και την ίδια ώρα που όλα τα μέσα ενημέρωσης σπεύδουν να ενημερώσουν για τις επιθέσεις των φασιστών στα κέντρα κράτησης σε Μυτιλήνη και Χίο, για τις περιοδείες των χρυσαυγιτών βουλευτών στα νησιά, τηρείται περιέργως σιγή ιχθύος για συμβάντα που αναδεικνύουν την πολιτική που ακολουθεί το κράτος μαζί με τις δυνάμεις καταστολής.

Ενώ ανεβαίνει ο ΦΠΑ, μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις και συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες, το κράτος προσπαθεί να διχάσει τον κόσμο θέλοντας να περάσει πως εχθρός είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καθώς παράλληλα υπογράφει συνθήκες εγκλωβισμού τους σε κλειστά κέντρα κράτησης και κλείνει το μάτι στους βομβαρδισμούς στην Μέση Ανατολή. Είναι σαφές για εμάς πως εχθρός μας δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά το κράτος, οι μηχανισμοί καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες που τροφοδοτούνται από αυτούς.
Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.
Άμεση παροχή ασύλου και έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους αιτούντες.
Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και όχι στα μοντέρνα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πηγή: Indymedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *