Ανακοινωση απο τα Σωματεια στη Wind & της Nokia για το δικαστηριο στις 6/12.

protest-imageΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος E-mail: labourunion.gr@nokia.com

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind E-mail: symboulio@yahoo.com

Στις 28/12/14, ημέρα που τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά με τροπολογία της κυβέρνησης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ) κήρυξε απεργία στον κλάδο με απεργιακές συγκεντρώσεις στα καταστήματα Παπασωτηρίου και Ιανός, στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Κυριακάτικης Αργίας, την οποία στήριξε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια, όπου συμμετέχουν τα Σωματεία μας. Η εργοδοσία του Ιανού είναι γνωστή για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την τρομοκρατία που επιβάλλει στο χώρο εργασίας. Την Κυριακή 28/12/14, έγινε επίσης γνωστή ως εντολέας της βίαιης καταστολής των απεργών και των αλληλέγγυων που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα καλώντας όλα τα σώματα καταστολής της αστυνομίας τα οποία επιτέθηκαν με βιαιότητα στους απεργούς και τους αλληλέγγυους και προχώρησαν σε 4 συλλήψεις (οι 2 εκ των συλληφθέντων ήταν περαστικοί), με σκοπό ο Ιανός να προχωρήσει μεταξύ άλλων και στην περάτωση των εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει.

Στη συνέχεια, έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου ο ΣΥΒΧΑ κατέθετε μήνυση εναντίον της εργοδοσίας του Ιανού και στο οποίο κρατούνταν οι 4 συλληφθέντες. Τότε δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους. Μάλιστα, ενώ οι τελευταίοι υποχωρούσαν, οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν να τους χτυπούν και τρία άτομα, μέλη σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου της Wind , Στέφανος Μάλαμας και συνδικαλιστής του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia. Προηγήθηκε πρώτα το δικαστήριο των 4 πρώτων συλληφθέντων εκ των οποίων οι 2 αθωώθηκαν ως περαστικοί. Οι άλλοι 2 συνάδελφοί μας καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση και έχουν εφεσιβάλλει την απόφαση. Στις 06/12/16 θα εκδικαστεί η δίωξη εναντίων των 3 συναδέλφων μας.

Η ιστορία συνεχίζεται με βίαιη καταστολή των εργατικών αγώνων και καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές δεν μας πτοούν. Θα είμαστε εδώ και θα υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις την Kυριακάτικη Αργία και κάθε εργατική κατάκτηση. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους μας στη Wind και Nokia, Σωματεία εργαζομένων, Συνελεύσεις γειτονιάς, Συλλογικότητες αλλά και κάθε εργαζόμενο, εργαζόμενη

· να αντισταθούν μέσα από την συλλογική οργάνωση, στις προσπάθειες εργοδοτών και κράτους για την καταστολή των αγώνων και στην περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών μας συνθηκών.

· να σταθούν εμπράκτως αλληλέγγυοι στους 5 συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης της Κυριακής 28/12/14 με ψηφίσματα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις την ημέρα της δίκης.

· Να στηρίξουμε την απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Wind στις 6/12/16 με συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στα δικαστήρια.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 6/12/16, 9.00 Π.Μ., ΚΤΙΡΙΟ 12, ΑΙΘΟΥΣΑ 4

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *